jul, gaver, julegave, julegaver, ya, teenager, young adult, ung, ungdom, unge mennesker, bger, bog, læsning, ønske, ønskeliste

Hvis dit hjerte også begynder at banke hurtigere ved synet af firkantede pakker under juletræet, så får du her en række bøger med ALL. THE. FEELS., som du kan ønske dig — eller købe til dig selv, hvis du trænger til lidt boglig selvforkælelse i julen.

Storslået fantasy af Leigh Bardugo

den besatte konge, king of scars, nikolai lantsov, grisha, grishaverse, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, bog, bøger, læs, læsning, ungdomsroman, leigh bardugo

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Hans land er truet af fjender, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig. Imens kæmper Nikolai selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for.

Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

Kan du ikke vente til jul? Køb Den besatte konge online eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Den besatte konge.

Se bogtraileren

Drama, magt og intriger i kongehuset

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, der gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet på tronen. Prinsesse Samantha er den royale rebel. Hun er ikke direkte tronfølger og kan date og feste uden at fornærme for mange. Hendes søster, Beatrice, er til gengæld den perfekte tronfølger, som ved, at tronen altid kommer i første række.

Daphne og Nina har ikke blåt blod i årene, men de vil gøre alt for at stjæle prins Jeffersons hjerte. Og komme ind i den royale varme – og i prinsens seng. De fire unge kvinder må sno sig gennem drama, sladder, intriger og sydende romantik i verdens mest glitrende royale familie.

Kan du ikke vente til jul? Køb American Royals online fx på saxo.com eller i din lokale boghandler. Læs et uddrag af American Royals her

Se bogtraileren

Rå realisme om forventningspres

Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret. Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Kan du ikke vente til jul? Køb Og så drukner jeg … online fx på saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Og så drukner jeg … her

Se bogtraileren

Noveller fra en af Danmarks største YA-stemmer

mindre end en kilometer æk, sarah engell, noveller, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, læsning, bog, bøger, ya-bøger

Mindre end en kilometer væk skriver Sarah Engell blandt andet om Tobias, der er fanget i sin egen krop; om et søskendepar på en dødsensfarlig flugt over Middelhavet; om pigen, der aldrig har set hverken himmel eller hav; om Lukas og de rotter, der forfølger ham.

Fælles for novellerne er, at de kryber ind under huden på læseren og efterlader en følelse, som er svær at ryste af sig. De er en afsøgning af menneskets skyggesider. Historier om at klamre sig til noget, der allerede er mistet, og den smertefulde længsel efter dét, der på samme tid er tæt på og uopnåeligt.

Kan du ikke vente til jul? Køb Mindre end en kilometer væk online fx på saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Mindre end en kilometer væk.

Et opgør med forestillinger om overgreb og gerningsmænd

all the feels, Mørke rum, Kristina Aamand, YA

Sophia starter i sygeplejepraktik på Klinikken for seksuelle overgreb. Veninden Maysun har regnet formlen på det gode liv ud, men kan hun være sikker på, at hun har regnet rigtigt. Et sted langt borte får Parvati et ægteskabstilbud, som gør hendes forældre glade, men kan hun leve op til de krav, en mand stiller sin hustru?

Elias, Sophias storebror, er fornuftig og ansvarlig, der drømmer om Nanna, men da han er alene med hende, bliver drømmen til et mareridt. 

Og så er der pigen, der ligger alene, indtil døren til hendes værelse går op, og hun forsvinder ind i det mørke rum.

Kan du ikke vente til jul? Køb Mørke rum online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Mørke rum.

Se bogtraileren

Magt, begær og uforløst kærlighed i elvernes verden

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet. De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige og grimme.

Især Jude står for skud. Men hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig. Og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at ‘det er sjovt at se noget dø’. Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender. Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt …

Kan du ikke vente til jul? Køb Prinsen af ondskabonline fx på saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af Prinsen af ondskab her.

LÆS OGSÅ: Fra folklore til fortælling med Holly Black

Skæbnemøde i New York

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Et tilfældigt møde på et posthus i New York. En række do-over-dates. To drenge. Hvad er universets plan med dem?

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus.

Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Kan du ikke vente til jul? Køb Hvis det er os online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Hvis det er os.

Se bogtraileren

Fra hit-musical til hit-bog

YA, young adult, Kære Evan Hansen, Dear Evan Hansen, ungdomsbog, ya-bøger

Evan har altid følt sig alene. Men da hans brev til sig selv havner i de forkerte hænder, bliver han pludselig trukket ind i en families sorg over tabet af deres søn, åbner nye muligheder sig. Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål.

Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt truer med at falde sammen, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: Sig selv.

En hvid løgn fører til store sandheder i denne varme coming-of-age-fortælling om sorg, autenticitet og kampen for at høre til i en tid med hurtige forbindelser og dyb isolation.

Kan du ikke vente til jul? Køb Kære Evan Hansen online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Kære Evan Hansen.

Se bogtraileren

Forfatteren alle taler om

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan gøre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed.

De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

Kan du ikke vente til jul? Køb Knivens stemme online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Knivens stemme.

Se bogtraileren

LÆS OGSÅ: 34 illustrationer, 21 blyanter – der er et nyt monster i byen

Fem elever går til eftersidning. Én kommer ikke ud i live

En af os lyver, karen m. macmanus

En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning. En af dem kommer ikke ud af lokalet i live, men hvem har slået Simon ihjel?

Det viser sig hurtigt, at han havde planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre, stræberen Bronwyn, sportsstjernen Cooper, forbryderen Nate og skønheden Addy.

Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er morderen en helt anden?

Kan du ikke vente til jul? Køb En af os lyver online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af En af os lyver.

Se bogtraileren

Piger, der forsvinder i Echo Ridge, kommer sjældent hjem igen

Echo Ridge, Karen M. McManus, YA, young adult, ungdomsbog, en af os lyver

Echo Ridge er en by med mange hemmeligheder. Ellerys moster forsvandt derfra som 17-årig, og for blot fem år siden blev byen landskendt, da årets homecoming queen blev myrdet.

Ellery kender alt til hemmeligheder. Hendes mor har dem, hendes bedstemor har dem. Og efterhånden som Ellery lærer mere om Echo Ridge, står det klart: Alle skjuler noget.

Men hemmeligheder kan være farlige – og de fleste er ikke gode til at holde på dem. I Echo Ridge er det bedst at holde sine hemmeligheder for sig selv …

Kan du ikke vente til jul? Køb Echo Ridge online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Echo Ridge.

Se bogtraileren

Bogen bag Netflix-filmen

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adult

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

Kan du ikke vente til jul? Køb Hvis bare du var min online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af Hvis bare du var min.

LÆS OGSÅ: Jenny Han følte sig ikke repræsenteret i film før hendes egen bog kom på Netflix

En homage til hiphop

YA, Young adult, On the come up, Angie Thomas, ungdomsbog, the hate u give

16-årige Bri drømmer om at blive alle tiders store rapper. Som datter af en legendarisk rapper, der døde, inden han blev det helt store hit, har hun et hul at udfylde.

Da Bris mor mister sit job, begynder ubetalte regninger og frygten for at måtte gå fra hus og hjem at fylde det hele. Det går op for Bri, at hun ikke bare kan gå og drømme om at slå igennem på hip hop-scenen. Hun SKAL slå igennem.

On the Come Up er den længe ventede 2’er fra Angie Thomas, hvis stærke debut The Hate U Give blev en international bestseller, som også er blevet filmatiseret. 

Kan du ikke vente til jul? Køb On the Come Up online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af On the come up.

Se bogtraileren

En moderne Romeo og Julie

Izzy + Tristan, YA, young adult, Shannon Dunlap, romance, ungdomsroman

Tristan er 16 år, genial til skak og bor hos sin tante i Brooklyn sammen med sin fætter Marcus. Marcus er pusher og styrer nabolaget med hård hånd. Han udnytter bl.a. Tristan og hans skaktalent til at vinde penge fra folk.

Da Izzy og hendes meget hvide familie flytter til den sorte bydel, forelsker hun og Tristan sig hovedkulds i hinanden.

Men deres kærlighed giver dem store problemer – ikke kun fordi de kommer fra to helt forskellige miljøer, men også fordi Marcus er interesseret i Izzy og slet ikke kan tolerere, at Tristan ser Izzy.

Kan du ikke vente til jul? Køb Izzy + Tristan online fx hos saxo.com eller hos din lokale boghandler. Læs et uddrag af bogen her.