CarlsenPuls Bøger til unge Fantasy og dystopi Young Adult-romaner

Folk of the Air-serien. Fra folklore til fortælling med Holly Black

Holly Black, Folk of the Air

Foto: © Sharona Jacobs

Træd ind i en verden af mørke, magtbegær og umulig kærlighed, når Holly Black åbner dørene til elvernes verden i serien Folk of the Air, hvor menneskers største styrke er deres evne til at lyve.


Vi har spurgt forfatter Holly Black om arbejdet med at skrive Prinsen af ondskab og resten af Folk of the Air-serien, om at skrive om et eventyrligt univers, og livet som forfatter. Bliv klogere på forfatteren her!


Mange ser feer og elvere som pæne og skrøbelige væsner. I Folk of the Air er de det modsatte. Hvad fik dig til at skrive en bog om mørke og farlige elvere?

“Kigger du på den oprindelige folklore, var elvere farlige. De stjal børn, forbandede mennesker og vaskede deres huer i blodet fra dem, de dræbte. Det var først i den victorianske tidsalder, at elvere blev små og skrøbelige.

Min første introduktion til feer og elvere var igennem den gamle folklore, så det har altid været sådan, jeg har opfattet dem, og det er også grunden til, at jeg elsker dem. Derfor optræder de altid sådan i mine historier.”

Da du begyndte at skrive historien, havde du så en klar idé om, hvordan den skulle ende, eller var der dele af plottet, der ændrede sig, imens du skrev?

“Jeg havde en idé om, hvordan dele af historien ville ende, men der skete noget afgørende i Dronningen af intet (tredje bog i serien), som ændrede min oprindelige plan. Selvom jeg ændrede dele af historien, så er denne serie nok den af mine bøger, der ligger tættest på det, jeg havde forestillet mig. Jeg plejer at ændre mere.”

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie

LÆS OGSÅ: Fem tips til at overleve i Holly Blacks elver-verden

Hvis du skulle skrive en spin-off med en af karaktererne fra Prinsen af ondskab, hvem ville du så vælge?

“Formentlig Oak.”

Hvis du kunne tage én ting med til Faerie, hvad skulle det så være?

“Instant kaffe.”

Hvad håber du, læserne får ud af at læse din bog?

“Jeg håber, at de nyder Judes rejse.

Hun er en karakter, der ønsker sig det, hun får at vide, hun ikke kan få – magt, kærlighed fra den forkerte og et sted at høre til i en verden, hvor hun er en outsider. Hun er også en karakter, der må afgøre, hvor meget af sin menneskelighed hun er villig til at opgive for disse ting.”

Hvilke forfattere gjorde størst indtryk på dig som ung?

“Det må være Lloyd Alexander, Madeleine L’Engle, Tanith Lee, J.R.R. Tolkien, Michael Moorcock og Anne Rice. I mine collegeår var det Ellen Kushner og Neil Gaiman.”

LÆS OGSÅ: Velkommen til Grishaverset – her er skuespillerne til Netflix-serien
Folk of the Air (1) – Prinsen af ondskab

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet. De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige og grimme.

LÆS OGSÅ: Træd ind i elvernes verden med et uddrag af Prinsen af ondskab

Især Jude står for skud. Men hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig. Og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at ‘det er sjovt at se noget dø’. Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender. Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt …

Du kan købe Prinsen af ondskab online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Folk of the Air (2) – Kongen af mørke

all the feels, konge af mørke, prinsen af ondskab, folk of the air, holly black, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Judes ambitioner på sin lillebror Oaks vegne har kastet hende ud i en kamp for tronen, Oaks sikkerhed og hendes eget liv. Jude har sat alt på spil – selv sin egen familie – og hun er nødt til at stole på den ondskabsfulde prins Cardan, der er sat ind som midlertidig konge, indtil Oak er gammel nok til at herske.

Men forholdet mellem Jude og Cardan er sprængfarligt. Hadet ulmer og truer med at antænde et livsfarligt begær hos dem begge, som de desperat kæmper imod. Ikke nok med det, så er der forrædere blandt Judes nærmeste, som gerne ser at hun fejler.

Du kan købe Kongen af mørke online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Se bogtraileren
Folk of the Air (3) – Dronningen af intet

Folk of the Air-serien. Fra folklore til fortælling med Holly Black

Jude er sendt i eksil i menneskeverden og sidder nu som dronning af intet. Hun ulmer af had og vil hævne sig. Der kommer uventet hjælp fra hendes tvillingesøster, der opsøger hende, da hendes liv i Faerie er i fare, og kun Jude kan hjælpe hende.

Der er varslet krig, og konflikterne synes at brede sig med raketfart. En gammel forbandelse vækkes til live og spreder rædsel overalt i Faerie og tvinger Jude til at vælge mellem sine ambitioner og sin menneskelighed. Og så er der selvfølgelig Cardan. Den forræderiske, magtsyge, selvoptagede, arrogante og … uimodståelige konge, som Jude må tage et endeligt opgør med.

Du kan købe Dronningen af intet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Folk of the Air (4) – Den stjålne arving

Folk of the Air-serien. Fra folklore til fortælling med Holly Black

4. bog i den populære serie ‘Folk of the Air’ af bestseller-forfatteren Holly Black.

De sidste otte år har freden hersket i Faerie, men i nord lægger lady Nore planer, som skal sikre hende den hævn, hun har tørstet efter så længe. 

Suren har søgt tilflugt i menneskenes verden fra de rædsler, hun måtte udstå ved Tændernes Hof. Men da hun en nat falder i et baghold, bliver hun reddet af prins Oak. Og nu står hun i gæld til ham. En gæld han gerne vil indfri ved at tage hende med tilbage til Faerie, hvor hun skal hjælpe ham med at fuldføre en plan om at drage mod nord. Det sted Suren hader og frygter af hele sit hjerte.

Du kan købe Folk of the Air (4) Den stjålne arving online eller i din nærmeste boghandel.
Om Holly Black

Holly Black har modtaget utallige priser for sine fantasybøger. I Danmark kender vi hende bl.a. for Spiderwick-serien, og internationalt har hun skrevet bøger i samarbejde med bl.a. Cassandra Clare. Med sin nye serie Folk of the Air markerer forfatteren sig endnu en gang som en af fantasygenrens mest populære forfattere. Holly Black bor i Western Massachusetts i et hus med en hemmelig dør.