CarlsenPuls Young Adult-romaner

Fem tips til at overleve i Holly Blacks elver-verden

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Udgivelsen af Prinsen af ondskab nærmer sig, og måske ser du frem til at dykke ned i Holly Blacks mørke verden, men inden du når så langt får du her fem tips til, hvordan du overlever elvernes verden.

1: Hold dig væk fra maden!

via GIPHY

Du har måske hørt ordsproget om, at uden mad og drikke dur helten ikke. Det gælder ikke i elvernes verden. Bare én bid eller slurk af elvernes lækkerier kan koste dig livet.

2: Bryd fortryllelsen!

via GIPHY

Hvis du tror en fortryllelse er ligesom den Askepot får af sin fegudmor inden ballet på slottet, så kan du godt tro om igen. I hvert fald hvis du spørger elverne. Når du er fortryllet, kan de få dig til at gøre hvad som helst, og det er bestemt ikke noget, du ønsker.

3: Døm ikke en bog på omslaget!

via GIPHY

De er så smukke, at du med stor sandsynlighed ikke kan tage øjnene fra dem, men glem aldrig, at bag elvernes smukke ydre gemmer der sig farlige dræbere.

4: Hvis ikke du kan vinde dem, må du slå dem … i kamp!

via GIPHY

Elverne vil aldrig se dig som ligeværdig, og så hvis ikke du kan vinde dem, må du prøve at slå dem. Vi anbefaler derfor at lære at bruge sværd og bue og pil. Bare for at være på den sikre side …

5: Liar liar pants on fire!

via GIPHY

Den største fordel som menneske i elevernes verden er, at du kan lyve, og de kan ikke se igennem dit spind af løgne. Derfor: Lyv som afhæng dit liv af det – det er slet ikke så usandsynligt, som det lyder …

LÆS OGSÅ: “Jeg må indrømme, at da jeg endelig skrev scenen, føltes det lidt som at smide en bombe og gå fløjtende derfra” – Leigh Bardugo

Folk of the Air (1) – Prinsen af ondskab

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet. De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige og grimme.

Især Jude står for skud. Men hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig. Og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at ‘det er sjovt at se noget dø’.

Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender. Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt …

Forudbestilt Prinsen af ondskab online her eller hos din lokale boghandler. Læs også et uddrag af Prinsen af ondskab her.

Om Holly Black

Forfatteren Holly Black er blandt de helt store forfattere af klassisk, gedigen fantasy. Hun har tidligere udgivet Spiderwick-fortællingerne til børn, og hun har samarbejdet med en anden populær fantasyforfatter, Cassandra Clare, om andre YA-serier med fantasygenren som omdrejningspunkt.