Young Adult-romaner Bøger til unge CarlsenPuls Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge

Velkommen til Grishaverset – her er skuespillerne til Netflix-serien

All the feels, leigh bardugo, six of crows, king of scars, den besatte konge, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy, netflix, six of crows, shadow and bone

Endelig har Leigh Bardugo løftet sløret for nogle af de skuespillere, der skal bringe hendes Shadow and Bone-serie til live på Netflix.

Det er manuskriptforfatteren bag kæmpehittet Birdbox, som står bag filmatiseringen af Leigh Bardugos fantastiske Grishaverse. Der er på nuværende tidspunkt er planlagt otte afsnit. Forleden kunne forfatteren så endelig offentliggøre den foreløbige rolleliste på sin Twitter.

Forfatteren kan ikke få armene ned

At dømme ud fra Leigh Bardugos tweets er begejstringen endeløs, og det er slet ikke så mærkeligt, når man kigger på, hvem der er castet. På rollelisten er Ben Barnes, som du måske kender fra Westworld og The Punisher i rollen som General Kirigan. Freddy Carter, der blandt andet har medvirket i Pennyworth, skal spille den udspekulerede Kaz Brekker.

LÆS OGSÅ: “Jeg må indrømme at da jeg endelig skrev scenen, føltes det lidt som at smide en bombe og gå fløjtende derfra” – Leigh Bardugo

Jessie Mei Li skal spille den forældreløse Alina Starkov. Hendes bedste ven Malyen Oretsev spilles af Archie Renaux (Voyager). Amita Suman (Doctor Who) skal spille den dødsensfarlige Inej, og Kit Young (Endeavour) skal spille den skarpskydende Jesper Fahey.

Første dag på settet

I forbindelse med offentliggørelsen af rollelisten delte Ben Barnes en video på sin Twitter, der viser, at optagelserne til serien så småt er gået i gang. Det vides endnu ikke, hvornår serien kommer på Netflix, eller om den også kommer på dansk Netflix.

Dyk ned i Grishaverset

Six of Crows (1) – Kragens kald

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt.

Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle tilsyneladende vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen.

Kaz og hans lille hold er de eneste, der står mellem verden, som de kender den, og den enorme trussel, som de skal forhindre i at udfolde sig. Hvis de altså ikke slår hinanden ihjel først …

Læs det første kapitel af Kragens kald eller køb bogen online her.

Se bogtraileren her

Six of Crows (2) – Det korrupte rige

Six of crows, Det korrupte rige, Leigh Bardugo

Kaz og hans hold har gennemført århundredets mest dristige kup – og overlevet det. Men i stedet for at læne sig tilbage og nyde frugten af deres hårde arbejde, må de kæmpe for deres liv igen. De er blevet snydt og svækket, og holdets gejst og ressourcer er ved at nå et nulpunkt.

Magtfulde kræfter fra hele verden samles i Ketterdam for at finde hemmeligheden bag det farlige stof jurda parem. På samme tid udfordre Kaz på hans evner og ikke mindst hans holds loyalitet. En krig ulmer i byens mørke og krogede gader – en kamp om genoprejsning og hævn, som vil afgøre Grisha-verdenens skæbne.

Læs det første kapitel af Det korrupte rige eller køb bogen online her.

Tornenes sprog – Midnatsfortællinger

tornenes sprog, mitnatsfortællinger, tornenes sprog - midnatsfortællinger, leigh bardugo, six of crows, kragens kald, det korrupte rige, ya, young adult, fantasy

Tornenes sprog – Midnatsfortællinger er dystre eventyr om en magisk verden med uhyrer, hekse og prinser, der tørster efter magt, hævn og kærlighed. Det er fortællinger om stærke kvinder, trodser forestillingen om, at de skal vente på en, der er stærkere end dem selv, for at klare sig gennem en ondskabsfuld verden.

Her tager pigerne sagen i egne hænder og begiver sig ud på farlige rejser, der meget vel kan koste dem livet, men som også kan få afgørende betydning for deres liv og lykke. Og de er ikke alle rene af hjertet …

Læs et uddrag af Tornenes sprog eller køb bogen online her.

King of Scars (1) – Den besatte konge

den besatte konge, king of scars, nikolai lantsov, grisha, grishaverse, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, bog, bøger, læs, læsning, ungdomsroman, leigh bardugo

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig. Imens kæmper Nikolai selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for.

Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

Læs et uddrag af Den besatte konge her, eller køb bogen online her eller hos din lokale boghandler.

Om Leigh Bardugo

Leigh Bardugo debuterede som forfatter med fantasy-trilogien Shadow and Bone (Grisha på dansk) i 2012. Efter seriens afslutning fortsatte hun med at skrive i samme univers med Six of Crows-serien. King of Scars-serien foregår ligeledes i Grishaverset.

Leigh Bardugo er født i Jerusalem, voksede op i Los Angeles. Hun studerede på Yale og har arbejdet med marketing, journalistik, makeup og special effects. I dag bor og arbejder hun i Hollywood, hvor hun bl.a. også synger i et band.