Young Adult-romaner Adam Silvera Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge CarlsenPuls Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge

“Helte gør det rigtige, netop fordi det er det rigtige at gøre” – Adam Silvera

Adam Silvera, evighedssøn, infiinity son, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Foto: Elliot Knight

Han er en af de største amerikanske YA-forfattere og har skrevet nogle af de mest populære realistiske romaner om og for unge. Men i de seneste 10 år har han drømt om at skrive en fantasyroman, og nu er Adam Silvera endelig aktuel med Evighedssøn.

Men hvordan går man fra at skrive en slags bog til en anden? Kom helt tæt på forfatteren her! Det har vi spurgt Adam Silvera om.


Du har i mange år drømt om at skrive en fantasyroman. Hvad inspirerede dig til at gøre det, og ændrede din oprindelige idé sig, da du endelig begyndte at skrive? 

Jeg har udviklet mig meget som forfatter, siden jeg udgav mine første bøger, og jeg havde ikke lyst til at blive ved med at tilsidesætte karaktererne i Evighedssøn. Så en del har ændret sig siden den allerførste version, der var et mørkt eventyr til børn, men selv efter idéen var blevet til en YA-fantasyserie, har karaktererne, universet og plottet ændret sig efterhånden, som jeg har fundet mig selv og min egen stemme i verden. 

Det er første gang, du skriver en fantasyroman. Hvordan har det været anderledes end andre bøger, du har skrevet?

Jeg har før skrevet spekulative romaner, men det her var første gang, jeg skulle skabe mit eget magiske univers og prøve kræfter med langt flere actionscener og plot-twists. 

https://www.instagram.com/p/B7RcWuDHRKi/

LÆS OGSÅ: Fønixen er landet og klar til at indtage din tbr

I bogen følger vi tvillingebrødrene Emil og Brighton ind i en verden med magiske væsner og kræfter. De to brødre har deres helt egne idéer om, hvad det vil sige at være en helt. Hvad er en helt efter din mening? 

Jeg er af den overbevisning, at helte gør det rigtige, netop fordi det er det rigtige at gøre, og ikke fordi de personligt får noget ud af det. 

Hvis du kunne træde ind i bogens univers og selv blive en superhelt, hvad ville dit superheltenavn og kræfter være? 

Jeg er vild med det her spørgsmål! Jeg tror, at jeg ville kalde mig selv Silver Rose, hvilket er en kombination af mit efternavn og min mors navn. Og jeg ville elske at kunne telekinese (at kunne flytte ting med tankens kraft, red.) og forhåbentligt kunne lære mig selv at flyve. 

Hvad kan vi forvente os af bog to? 

Historien bliver endnu mørkere i efterfølgeren Infinity Reaper, og der er en masse karakterer, som misbruger deres kræfter. Jeg synes, at den er endnu bedre end Evighedssøn, som jeg også er helt vild med. 


Evighedssøn af Adam Silvera


Adam Silvera, evighedssøn, infiinity son, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Brødrene Emil og Brighton er vokset op i New York og har altid set op til en gruppe magikere, Spell Walkerne, som har svoret at bekæmpe Specterne, som tilegner sig magiske evner på bekostning af andre magiske væsner.

Brighton ville ønske, han selv var en Spell Walker, så han kunne tilslutte sig kampen mod de onde.

Emil ønsker bare, at kampene skal stoppe. En dag viser det sig dog, at han har magiske evner, som placerer ham midt i kampens hede. Det slår revner i forholdet til broren. Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve, og ingen slipper uskadt fra kampene.

Du kan købe Evighedssøn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Du kan også læse et uddrag af Evighedssøn her.

Se bogtraileren


LÆS OGSÅ: Tag skæbnen i egen hånd ― kan du klare at være den udvalgte?

Nyt fra Adam Silvera: Den første der dør til sidst


Den første der dør til sidst, Adam Silvera, ungdomsbøger

Det nyetablerede ’Dødsrådet’ kan forudsige folks dødsdato: Bliver man ringet op, har man et døgn tilbage at leve i.

Orions og Valentinos veje krydses på Times Square, og de oplever straks en følelse af at høre sammen. Men da Dødsrådets gennemfører deres allerførste opkald, er det kun den ene af dem, som bliver ringet op. Ingen af dem ved, hvordan dagen vil ende, men én ting ved de: De vil være sammen … lige meget hvor hjerteskærende afskeden bliver sidst på dagen.

Den første, der dør til sidst er en gribende roman om de varige indtryk, vi gør på hinanden, og om hvordan netop de indtryk kan få os til at leve livet fuldt ud.

Du kan købe Den første der dør til sidst online eller i din nærmeste boghandel.
Læs også Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera


hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Da to drenge støder sammen på et posthus i New York er det måske skæbnen. Eller måske er det ikke …

Ben er ved at sende sin ekskæreste ejendele retur efter et break up, da han støder ind i Arthur, der kun er i New York sommeren ud for at arbejde. Her kæmper han for at føle sig hjemme. Deres møde er kort, men de finder hinanden igen ved hjælp af Craigslist.

Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, er de måske nødt til at indse, at det slet ikke var meningen, at de skulle finde sammen. Men hvad nu hvis det er?

Du kan købe Hvis det er os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Du kan også læse et uddrag af Hvis det er os her.

Se bogtraileren