Og havet var vores himmel, Patrick Ness, YA, Young adult, Monster

Rovina Cai er illustratoren bag Og havet var vores himmel. Hun har sat ansigt på den hval, som Patrick Ness skabte med ord, og vejen fra streg til illustration har hun delt på sin Instagram. 

Fra ler til papir

På sin Instagram teasede Rovina Cai sidste år for det projekt, hun var i gang med, ved at fremvise en række lerhvaler, som hun brugte som reference for det, der skulle blive illustrationer til Patrick Ness‘ næste roman, Og havet var vores himmel.

View this post on Instagram

As you might know, last year I had the pleasure of illustrating 'And The Ocean Was Our Sky' by the wonderful @patricknessbooks. The book is published by @walkerbooksya and comes out September 6th. In the lead up to the release, I'll be sharing some behind the scenes posts about how the illustrations came together! . To start off, here are some whale models I made out of paper clay. There were a couple of tricky perspective shots to illustrate, so I wanted to make sure I had something to reference while drawing. ???? . If you want a taste of what the book will be like, you can download a sampler featuring the first chapter on Patrick's website (link in my highlights/story). . #AndTheOceanWasOurSky #patrickness #walkerbooks #bookillustration #rovinacai #artistsoninstagram #whales #mobydick

A post shared by Rovina Cai (@rovinacai) on

34 illustrationer, 21 blyanter

Rovina Cais illustrationer bliver tegnet i hånden og farvelagt digitalt, og når man skal illustrere en helt bog, skal der en hel del blyanter til. I et instagramopslag fortæller hun, at der skulle (mindst) 21 blyanter til at skabe Og havet var vores himmel.

LÆS OGSÅ: Stjernespækket filmatisering – det ved vi om Chaos Walking

Der er et nyt monster i byen, men hvem er det?

Et af bogens helt store tematikker er kampen mellem menneskerne og hvalerne, men hvem af dem er det virkelige monster? Vi overlader det til læseren at dømme, men én ting er sikkert: Rovina Cais gennemgående illustrationer er smukke. Klik på pilen til højre på billedet for se forskellen mellem den endelige illustration og stregtegningen.

Læs mere om Og havet var vores himmel

Og havet var vores himmel, Patrick Ness, YA, Young adult, MonsterBathsheba og de andre hvaler lever og ånder for at jage. De kæmper en endeløs kamp mod mennesket. Men en dag – da de angriber et af menneskenes skibe – finder de ikke blot det sædvanlige bytte. De finder et menneske, som bærer på den største hemmelighed af alle, og for første gang kommer hvalerne på sporet af ham – monsteret, myten, djævelen selv …  Nu påbegynder den ultimative jagt på det onde, og når den er forbi, vil verden være forandret for altid.

→ Tilføj Og havet var vores himmel til din Goodreads

Læs et uddrag af Og havet var vores himmel