CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Bøger der er filmatiseret Bøger til unge Jenny Han Young Adult-romaner

Jenny Han følte sig ikke repræsenteret i film før hendes egen bog kom på Netflix

Hvis bare du var min, netflix, jenny han,

Siden udgivelsen af Hvis bare du var min har Lara Jean vundet manges hjerter, og nu indtager hun Netflix. Forfatteren til bogen, Jenny Han, har fortalt, at rejsen fra bog til film har været lang, og at det var vigtigt for hende, at Lara Jean blev spillet af en skuespiller med asiatisk baggrund. Det var der flere filmselskaber, der ikke ville.

Forfatteren stod fast

Jenny Han har i et interview fortalt, at hun altid har drømt om at se historien om Lara Jean blive filmatiseret. Det betød dog noget helt særligt for hende at se sin bog blive filmatiseret, da hun ikke tidligere har set en asiatisk-amerikansk pige i hovedrollen i en film. Hun fortæller også, at der længe har været interesse i at filmatisere Hvis bare du var min, men at interessen forsvandt i det øjeblik hun insisterede på, at hovedrollen skulle spilles af en skuespiller med asiatisk baggrund. Det var Netflix heldigvis klar på.

LÆS OGSÅ: Lara Jean indtager Netflix – forfatteren fortæller, hvordan historien blev til

Netflix sagde ja

YA-film fylder mere og mere på det store lærred, og nu er det Lara Jeans time to shine. En af de mange grunde til, at filmen betyder så meget for forfatteren, er, at den baner vej for mere diversitet i filmbranchen, hvis  Hvis bare du var min bliver en succes. Jenny Han har også delt et billede af en avisartikel fra The New York Times, hvor hun fortæller mere filmen om vigtigheden af at føle sig synliggjort i film.

LÆS OGSÅ: Lara Jean indtager skærmen – kom tæt på skuespillerne bag filmen

Dream come true ?

A post shared by Jenny Han (@jennyhan) on

Hvis bare du var min

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adultLara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. Det ville jo alligevel ikke blive til noget. I stedet har hun skrevet et kærlighedsbrev til hver enkelt, hvori hun har fortalt om sine følelser – og derefter har hun lukket brevet og gemt det i sin hatteæske og aldrig gjort mere ved sagen. Brevet er lukket og forelskelsen ude af verden.

Men en dag opdager Lara Jean, at hendes hemmelige breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hver af hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår, og hvad de breve skal betyde.

☞ Læs et uddrag af Hvis bare du var min her

☞ Tilføj Hvis bare du var min til din Goodreads

 

PS: Jeg elsker dig stadig

Jenny Han, PS: jeg elsker dig stadig, Ps: i stille love you, netflix

Lara Jean havde ikke regnet med, at hun ville falde for Peter. De lod jo bare, som om de var kærester. Indtil de ikke gjorde. Nu skal Lara Jean til at lære, hvad det vil sige at være i et rigtigt forhold og ikke bare et, der ligner.

Men da en anden fyr fra hendes fortid vender tilbage, begynder Lara Jean at få følelser for ham også. Kan man være forelsket i to fyre på samme tid?

 

☞ Læs et uddrag af PS: Jeg elsker dig stadig her

☞ Tilføj PS: Jeg elsker dig stadig til din Goodreads

 

For altid, Lara Jean

Jenny Han, For altid Lara Jean, Lara Jean, Netflix, Always and Forever Lara JeanLara Jean stortrives! Hun har alt, hvad hun har drømt om, og så er hun hovedkulds forelsket i sin kæreste. Hendes far bliver omsider gift igen, og hendes storesøster Margot når lige at komme hjem og deltage i brylluppet.

Men der ligger og lurer tunge beslutninger lige om hjørnet, som kan ødelægge idyllen. Og det er beslutninger, der snart skal tages: hvor skal hun gå på universitetet? Og kan hun forlade sin familie, og ikke mindst sin kæreste? Når dit hjerte siger én ting, og dit hoved en anden, hvad for en af dem, skal du så lytte til?

☞ Læs et uddrag af For altid, Lara Jean her

☞ Tilføj For altid, Lara Jean til din Goodreads

 

Om Jenny Han

Jenny Han er en amerikansk bestseller-forfatter til en række populære YA-romaner, heriblandt serien om Lara Jean. Ting, hun altid har i sin taske: notesblok og kuglepen, læbestift (rød og pink) og brillerens.

Se filmtraileren her

 


Også af Jenny Han:

Sommer (1) – Den sommer alting ændrede sig

Den sommer alting ændrede sig, Jenny Han, ungdomsbøger

I alle de år Belly har holdt sommerferie ved havet, har hun haft et crush på brødrene Conrad og Jeremiah. Men de har altid bare været venner.

Lige indtil den sommer altid ændrede sig. Lange blikke, generte smil og nye, ukendte følelser.

Problemet er bare, at det ikke kun er én af brødrene, som har fået øjnene op for Belly – det har de begge to.

Hvad skal Belly nu gøre?

Den sommer alting ændrede sig er første bog i Sommer-trilogien, der er skrevet af Lara Jean-forfatteren Jenny Han.

Fra ca. 12 år.

Du kan købe Sommer (1) – Den sommer alting ændrede sig online, eller i din nærmeste boghandel.


Sommer (2) – Sommer uden dig

Sommer uden dig, Jenny Han

Belly plejer næsten ikke at kunne holde ventetiden til sommerferien ud. I år er det dog anderledes. Susannah er blevet syg igen, og Conrad virker … ligeglad. Alt det, der før var så godt, er smuldret mellem hænderne på hende.

Men en dag ringer Jeremiah og fortæller, at Conrad er forsvundet, og Belly ved, at der kun er en ting at gøre: Hun må hjælpe Jeremiah med at finde Conrad, så de kan være sammen igen.

Sommer uden dig er anden bog i Sommer-trilogien, der er skrevet af Lara Jean-forfatteren Jenny Han.

Fra ca. 12 år.

Du kan købe Sommer (2) – Sommer uden dig online, eller i din nærmeste boghandel.