YA, young adult, ungdomsbog

Venskaber er vigtige, og lad os bare være ærlige … nogle af dem fra bøgernes verden er virkelig goals. Derfor får du her fem stærke historier om venskab og kærlighed.

Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Det er svært ikke at falde i svime over Arthur og Bens mange do-over-dates i forsøget på at få den helt rigtige kærlighedshistorie. Og så er der selvfølgelig Arthurs virkelig seje venner, som vi gerne ville have med i vores squad.

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

→ Læs et uddrag af Hvis det er os

Køb Hvis det er os eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: To af tidens største YA-forfattere får deres fællesroman filmatiseret

Kragens kald af Leigh Bardugo

kragens kald, six of crows, leigh bardugo

Vi kommer ikke udenom stærke venskaber, hvis ikke vi nævner Six of Crows – Kragens kald. Men venskaber er ikke alt, der er på spil i Ketterdam.  og heldigvis er der også kærlighed at spore mellem de Kaz og hans kriminelle venner.

Det kriminelle geni Kaz har en drøm om at lede Ketterdams underverden, men han er ung og savner de andre banders respekt. Derfor påtager han sig en livsfarlig opgave, som ingen af de andre kriminelle i byen vil røre ved. Kaz sammensætter et højst usædvanligt hold af mindre respektable forbrydere fra underverdenen til missionen.

→ Læs et uddrag af Six of Crows

Køb Six of Crows eller hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: Six of Crows kommer på Netflix

Knivens stemme af Patrick Ness

Knivens stemme, Patrick Ness, Chaos Walking

Vi er ikke kun vilde med venskabet mellem Todd og hunden Manchee (hvis tanker Todd kan høre), vi elsker nemlig også venskabet mellem Todd og Viola, som virkelig bliver sat på prøve, d hemmeligheder bliver afsløret og krig bryder ud.

I Prentisstown kan alle høre hinandens tanker i en endeløs strøm af Støj. En måned før Todd bliver til en mand, opdager han et område med total stilhed. Han opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd må flygte med sin hund, Manchee, hvis han vil gøre sig håb om at overleve, og så møder han pigen Viola …

→ Læs et uddrag af Knivens stemme

Køb Knivens stemme eller køb den hos din lokale boghandler

LÆS OGSÅ: Stjernespækket filmatisering – det ved vi om Chaos Walking

Fordelen ved hemmelige forelskelser af Becky Albertalli

Fordelen ved hemmelige forelskelser

Kærlighed og venskab kan være svært. Det er det for Molly, der aldrig har haft en kæreste, og føler sig distanceret fra sin søster og bedste veninde, da hun får en kæreste.

17-årige Molly Peskin-Suso ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

→ Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser

Køb Fordelen ved hemmelige forelskelser eller hos din lokale boghandler

Leah på offbeatet af Becky Albertalli

Leah på offbeatet, Lovebooks

Der er både venskab og kærlighed på spil i Leah på offbeatet. Venskabet mellem Leah og Simon er goals, men der er også Leahs følelser for en af sine venner, der giver os sommerfugle i maven.

Leah har intet problem med at finde takten, når hun spiller trommer, men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hendes mor ved, at hun er biseksuel, men Leah har endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel. Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

→ Læs et uddrag af Leah på offbeatet

Køb Leah på offbeatet eller hos din lokale boghandler