Adam Silvera Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Bestsellere Bøger til unge CarlsenPuls Inspirationslister og guides Young Adult-romaner

Bøger til dig, der vil finde kærligheden under træet eller give den til andre i julegave

julegave, ya, fantasy, ungdomsbog

Julen er hjerternes fest, og fordi alle læsere ved, at en bog er den bedste julegave, får du her en række kærlighedshistorie til læseren i dit liv eller dig selv.

Årets helt store lovestory

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adultÅret store lovestory er en oplagt julegave til dig selv eller en du holder af, som kan holde hjertet varmt i juledagene.

Ben har kæreste sorger, og Arthur har svært ved at føle sig hjemme i New York. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Læs et uddrag af Hvis det er os

Køb Hvis det er os her


Bogen bag Netflix-succesen

Hvis bare du var min, netflix, jenny han, ya, young adultDu har måske set filmen på Netflix, men har du læst historien om Lara Jean og hendes kaotiske kærlighedsliv? Hvis ikke er bøgerne uden tvivl en julegave, der vil få dit hjerte til at smelte.

Lara Jean har aldrig indrømmet det, når hun var forelsket i en dreng. I stedet skriver hun et kærlighedsbrev til hver enkelt uden at sende det. Men en dag opdager Lara Jean, at hendes breve på en eller anden måde er sluppet ud i verden, hvilket får hendes tidligere forelskelser til at konfrontere hende med, hvad i al verden der foregår.

→ Læs et uddrag af Hvis bare du var min 

Køb Hvis bare du var min her


En klassiker, der er værd at ønske sig

Aristoteles og Dante opdager universets hemmelighederAristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder er en vaskeægte YA-nyklassiker, og hvis ikke du allerede har læst den, bør den befinde sig øverst på din ønskeseddel.

Ari og Dante er meget forskellige, men da de mødes, sker der noget. De deler bøger, tanker, drømme, latter. Langsom omdefinerer de hinandens verden. Og de opdager, at universet er et stort og besværligt sted. Dette er historien om to drenge, Ari og Dante, der må lære at tro på hinanden og på styrken af deres venskab.

Læs et uddrag af Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Køb Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder her


Bogen til den håbløse romantiker

Solen er også en stjerne, nicola yoon, ya, young adult, YA, ungdomsbog, ungdomsbøgerHvis du er en sucker for romance, så bør du helt sikkert ønske dig Solen er også en stjerne, som også kommer som film næste år med Riverdale på rollelisten.

Natasha og Daniel kunne ikke være mere forskellige. Hun står til at blive udvist af landet, og han kan ikke leve op til sine forældres forventninger. Med deres meget forskellige stemmer, syn på livet og ikke mindst kærligheden skiftes de til at fortælle, hvad der skete på den skæbnesvangre dag i New York, da de mødtes og fik ændret deres liv for altid.

→ Læs et uddrag af Solen er også en stjerne

Køb Solen er også en stjerne her


Til læseren, der ikke kan få nok af John Green

alt eller intet, nicola yoon, ya, Young adult, everything everythingEr du også helt vild med John Green og Gayle Formans bøger? Så er Alt eller intet af Nicola Yoon lige en bog for dig.

Madeline lider af en sygdom, som gør, at hun ikke må komme udenfor. De eneste mennesker, hun ser, er sin mor og sygeplejersken. Alt dette ændrer sig, da den smukke nabodreng Olly flytter ind. De forelsker sig langsomt i hinanden, og pludselig er Madelines isolerede liv ikke nok for hende. Hun er nødt til at bryde fri, men at bevæge sig ud i den virkelige verden er livsfarligt for hende …

→ Læs et uddrag af Alt eller intet

Køb Alt eller intet her


Efterfølgeren til filmhittet Love, Simon

Leah på offbeatet, LovebooksHvis du heller ikke kan få nok af Simon Spier, er Leah på offbeatet din næste besættelse. Får du bogen i julegave skal du forberede dig på at få dit hjerte af Simons bedste veninde.

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Leah har kun fortalt sin mor, at hun er biseksuel. Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

→ Læs et uddrag af Leah på offbeatet

→ Køb Leah på offbeatet her


Carpe diem den kærlighed

Bøger til dig, der vil finde kærligheden under træet eller give den til andre i julegaveVil du gerne have en julegave, du kan forelske dig i igen og igen? Så er Fordelen ved hemmelige forelskelser bogen du leder efter.

Molly ved alt om at være hemmeligt forelsket. Hun har prøvet det 26 gange. For selvom hendes tvillingesøster Cassie siger til hende, at hun skal kaste sig ud i det, så tør Molly ikke risikere at blive afvist. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Men så dukker Will pludselig op. Han er sjov, flirtende og muligt kæreste-materiale. Og med ham kan Molly måske få sit første kys. Men der er også Reid. Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

→ Læs et uddrag af Fordelen ved hemmelige forelskelser 

→ Køb Fordelen ved hemmelige forelskelser her