Julegaver: Gode gaveideer til den umulige onkel eller morfar

Fortvivl ikke … selvfølgelig er der andre og bedre idéer end nye batterier til røgalarmen! For onkel og bedstefar er fra den generation, som faktisk lærte at læse i skolen modsat unge mennesker i dag, der ikke har huller i deres uvidenhed.

Nå, men inden jeg kommer for godt i gang …

Her er fem gode bøger som din onkel eller morfar vil elske at få i julegave


Leif Davidsen: Tag ikke imod en pølse i Moskva – og andre historier

Julegaver: Gode gaveideer til den umulige onkel eller morfar

Tag med Leif Davidsen på rejser fra Moskva til Tokyo, fra Påskeøen til Sydspanien, fra Vietnam til USA, fra Hawaii til Paris og Danmark.

I ti fortættede noveller introducerer Leif Davidsen en række mennesker rundt om i verden, som befinder sig et afgørende sted i deres liv: en falleret forretningsmand, en forgældet spillefugl, en ufrivillig sexturist, en forblændet elsker, der vil gøre alt for sin nye kærlighed – og en aldrende kunstner, der har mistet sin inspiration.

Læs også Leif Davidsen om research og rejselyst

Tvivl, retningsløshed, hævntørst, desperation og ikke mindst lidenskab og kærlighed folder sig ud over siderne, hvor verden fra øst til vest samtidig kommer til live igennem Davidsens pen. Leif Davidsen fortæller selv, at han samler inspiration på sine mange rejser. i den nye novellesamling fortælles alle de små historier, der ikke har fundet vej til hans romaner.

Se en oversigt over Leif Davidsens bøger her

Du kan købe Tag ikke imod en pølse i Moskva online her eller i din nærmeste boghandel


Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

steffen jacobsen

LOS ALAMOS, JULI 1945. I et ørkenlandskab i New Mexico kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere det våben, som vil ændre verden for altid. Deriblandt Niels Bohr og en ung dansk ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Læs også Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter

Historisk spændingsroman af Steffen Jacobsen som i 2013 fik sit store gennembrud med Trofæ.

Du kan købe Da blev jeg døden online her eller i din nærmeste boghandel


Uffe Ellemann-Jensen: Som blad i høst

som blad i høst
Uffe Ellemann-Jensens erindringer

Siden Uffe Ellemann-Jensen forlod dansk politik, har han arbejdet videre med sine hjertesager: de baltiske landes selvstændighed, det europæiske samarbejde, menneskerettigheder og international sikkerhedspolitik.

LÆS OGSÅ: Uffe Ellemann-Jensen: Om politik og privatliv

I denne bog fortæller han veloplagt og skarpt om den verden – og det Danmark – han selv har været med til at forme. Vi hører om Putin, Trump, Brexit, karikaturkrisen og Mellemøsten.

Om betydningen af uafhængige medier i en tid med fake news og WikiLeaks og om vigtigheden af det liberale demokrati som garant for et liv i frihed og tryghed.

Du kan købe Som blad i høst online her, eller i din nærmeste boghandel


Min barndom i 60’erne

min barndom i 60'erne

En række fremtrædende danskere, født i årene 1950-1960, fortæller om deres barndom i et årti, der er præget af optimisme, materiel fremgang – og oprør. Det er forandringernes tid, hvor blandt andet fænomener som kvindebevægelse, p-piller, kollektiver og månelanding opstår.

Læs også Højhuse, The Beatles og jeans til piger – her er “de glade 60’ere” genfortalt

Med tekster af Hanne Richardt Beck, Mogens Blom, Knud Foldschack, Elisabeth Gjerluff Nielsen, Maria Helleberg, Pia Fris Laneth, Lars Lilholt, Camilla Plum, Isabella Smith, Jes Stein Pedersen, Villy Søvndal og Jesper Theilgaard.

Du kan købe Min barndom i 60’erne som e-bog her eller låne den på dit nærmeste bibliotek


Wilbur Smith: Tigerens bytte

Wilbur Smith
Wilbur Smith er en af verdens mest populære forfattere

Wilbur Smith er født i Centralafrika i 1933. Hans bøger er oversat til 26 sprog og solgt i over 120 millioner eksemplarer verden over. Det er der en grund til!

Ny selvstændig bog i den historiske saga om Courtney-familien fra verdens største historiefortæller byder selvfølgelig på intriger, spænding, vold og bedrag.

LÆS OGSÅ: Fra bogholder til bestseller-forfatter. Mød Wilbur Smith

Malabarkysten er fyldt med farer: grådige handelsmænd, frygtløse pirater og hævnlystne mænd. Men for en Courtney kan den største fare vise sig at være hans egen familie.

Man behøver ikke at have læst de andre bøger i serien for at nyde Tigerens bytte. Bøgerne i serien udkommer nemlig ikke i kronologisk rækkefølge. Læs mere om serien her.

Du kan købe Tigerens bytte online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel