Krimi

10 bøger du kan give krimielskeren i julegave

julegave ideer til krimilæser

Er du på udkig efter en god julegave til krimielskeren, har vi her samlet 10 af årets mest nervepirrende spændingsbøger. Her går mord, spænding, action og gys op i en højere enhed. Scroll ned for at se de 10 bedste bøger til krimielskeren.

Michael Katz Krefeld: Pagten

Michael Katz Krefeld har begejstret læserne med sine hæsblæsende, nervepirrende og stærkt underholdende krimier om den tidligere politibetjent Thomas Ravnsholdt, kaldet Ravn.

I Pagten satser Ravn alt på at få opklaret en traumatisk sag: Hvem dræbte hans kæreste Eva i deres hjem for fem år siden?

Nye oplysninger i sagen fører Ravn til en aldrende lejemorder og til en gruppe kriminelle betjente med forbindelse til en skræmmende magtfuld person i samfundets øverste top. Men først da Ravn indgår en fatal pagt med gangsterkongen Kaminsky, får han viden og forbindelser, der måske gør det muligt at afsløre korruptionen og den anonyme bagmand – og at finde Evas morder. Men alting har en pris, helt præcis 71 skjulte millioner fra et gammelt, uopklaret røveri, som Kaminski ønsker at få fat i.

Pagten er femte bog om den coole privatopdager Ravn, der bor på sin båd i Christianshavns kanal sammen med sin hund Møffe. Du kan købe Pagten online her eller hos din lokale boghandler.

Læs også: Fem hurtige til Michael Katz Krefeld.

Leif Davidsen: Ravnens rede

En gotisk spændingsroman om en excentrisk rigmand på et slot ud for Bretagnes kyst.

Susanne Carlsen har brug for penge. Hun er blevet skilt, hun har kun små freelance-opgaver som journalist – og hun er ikke længere helt ung. Da den danske rigmand Erling Skjold inviterer hende til sit slot i Frankrig for at skrive hans biografi, siger Susanne ja, selvom tilbuddet næsten er for godt til at være sandt.

Kort efter sin ankomst til Frankrig bliver Susanne kontaktet af en mand, der efter sigende arbejder for den franske sikkerhedstjeneste, og som har foruroligende oplysninger om Erling Skjold. Uhyggen stiger i takt med at Susanne i hemmelighed begynder at udforske det mystiske slot – Ravnens Rede – på egen hånd.

Læs også: Rækkefølgen på Leif Davidsens romaner.

Du kan købe Ravnens rede online her eller hos din lokale boghandler.

Anne Mette Hancock: Ligblomsten

Den første bog i ny krimiserie skrevet af Anne Mette Hancock, strøg direkte ind på bestsellerlisterne og blev der i over seks måneder!

Journalist Heloise Kaldan står midt i et mareridt: Hendes kilde er blevet afsløret i en løgn, og avisen står på gloende pæle. Det gør Heloises privatliv også. Midt i det hele modtager hun mystiske breve fra Anna Kiel, der i tre år har været eftersøgt for drabet på en ung advokat.

Både den egenrådige politimand Erik Schäfer og Heloise selv begynder at grave i den gamle sag, da der sker endnu et drab. Har Anna Kiel slået til igen, eller er der mere end én morder? Hvorfor leder alle spor i sagen pludselig til Heloise? Er hendes eget liv i fare?

Ligblomsten er en stærk krimi om hævn, retfærdighed og tilgivelse.

Læs også: Debutant helt til tops på bestsellerlisten.

Du kan købe Ligblomsten online her eller hos din lokale boghandler.

Stefan Ahnhem: Atten grader minus

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt. Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder. Og har været frosset ned. Fabian Risk og hans team hos Helsingborg politi kæmper mod tiden i en sag, hvor intet er, som de tror. Hvis ikke de handler hurtigt, vil endnu et offer ende i fryseren.

Atten grader minus er en isnende spændende krimi om jagten på en bestialsk og kynisk morder. Bogen er 3. bog i serien om Fabian Risk.

Læs også: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi

Du kan købe Atten grader minus online her eller hos din lokale boghandler.

Steffen Jacobsen: Da blev jeg døden

Historisk spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

Los Alamos, juli 1945. I et ørkenlandskab i New Mexico kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere det våben, som vil ændre verden for altid. Deriblandt Niels Bohr og en ung dansk ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

Steffen Jacobsen fik i 2013 sit store gennembrud med Trofæ, den første af en række spændingsromaner med makkerparret Michael Sander og Lene Jensen.

Læs også: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Du kan købe Da blev jeg døden online her eller hos din lokale boghandler.

Luca d’Andrea: Bjerget

I 1985 blev tre unge mennesker myrdet i Dolomitterne. Ligene var grusomt skamferede, og sagen forblev uopklaret.

Tredive år senere hører Jeremiah Salinger, en amerikansk tilflytter, tilfældigt om sagen og begynder at grave i bjergets hemmeligheder på trods af de lokales modstand. Jagten på sandheden ender med at blive som en besættelse for ham.

En italiensk thriller, der vil holde dig lysvågen til sent. For hvad er det for hemmeligheder, der ikke kan tåle dagens lys? Hvad er det for ondskab, der gemmer sig i bjergene?

Læs også: 10 gode krimier du (måske) ikke har læst endnu.

Du kan købe Bjerget som e-bog eller lydbog eller låne bogen på dit lokale bibliotek.

Guillaume Musso: Central Park

Hæsblæsende action fra Frankrigs bedstsælgende forfatter.

En tidlig morgen i Central Park vågner Alice og Gabriel op på en bænk, låst fast til hinanden med håndjern. De kan ikke huske, at de nogen sinde har mødt hinanden. Og aftenen før var Alice hjemme i Paris med sine veninder og Gabriel spillede piano på en jazzbar i Dublin.

Hvordan er de endt i den situation og hvis blod er det, der er på Alices bluse? Alice og Gabriel har ikke andet valg end at søge svarene sammen, så de kan vende tilbage til deres hverdag. Men de er ikke forberedte på sandheden, som vender op og ned på deres liv.

Læs også: Interview med Guillaume Musso.

Du kan købe Central Park online her eller hos din lokale boghandler.

Yrsa Sigurdardóttir: Hævn

En otteårig pige forsvinder en efterårsdag og efterlyses af politiet. En teenagers mærkelige spådom dukker op i en tidskapsel, der blev forseglet og gravet ned ti år tidligere, og i kølvandet på dette finder først et, så to makabre mord sted i Reykjavik. Og politiet er på bar bund.

Efterforskeren Huldar og børnepsykologen Freyja trækkes længere og længere ind i sagen og ind i morderens verden – men det viser sig, at intet er, som de tror.

Hævn er andet selvstændige bind i den islandske krimidronning Yrsa Sigurðardóttirs spændingsfyldte serie om Huldar og Freyja.

Læs også: Fabelagtig krimiserie af den islandske krimidronning.

Du kan købe Hævn online her eller hos din lokale boghandler.

Pierre Lemaitre: Tre dage og et liv

I en lille fransk provinsby Beauval forsvinder den seksårige dreng Rémi sporløst en decemberdag i 1999. Hele byen er chokeret og endevender sammen med politiet de omkringliggende skove – uden held. Især 12-årige Antoine er dybt rystet, for det er ham, der uforvarende har slået den lille dreng ihjel efter en episode ude i skoven. Det er ham, der i panik har gemt liget af drengen i en gammel træstamme i stedet for at løbe efter hjælp.

Hvordan kan Antoine leve med den frygtelige sandhed? Hvordan påvirker det hans liv? Med tre nedslag i Antoines liv (1999, 2011 og 2015) beskriver Pierre Lemaitre Antoines indre fængsel, hans tanker om skyld, retfærdighed og de konsekvenser, ulykken har haft for hans liv. Det er en fortælling om en menneskelig tragedie på flere planer.

Læs også: Fem ting du ikke vidste om Pierre Lemaitre.

Du kan købe Tre dage og et liv online her eller hos din lokale boghandler.

Mads Brügger: 11.11.11

Den 11.11.11 anholdes Pierre Flensborg i Mexico City, anklaget for at ville smugle diktatoren Gaddafis søn over grænsen. I 533 dage sidder danskeren i nogle af Mexicos værste fængsler. Flensborg hævder at være uskyldigt fængslet – og journalist Mads Brügger kommer på sagen. Under gravearbejdet opdager Brügger imidlertid, at intet i Pierre Flensborgs liv er, hvad det giver sig ud for at være.

En dokumentarisk beretning om en journalists nedstigning i underverdenen, fra Mexico City over San Diego til Houston i Texas – i jagten på sandheden om 11.11.11.

Læs også: Mads Brügger på jagt efter sandheden i en usædvanlig speget historie.

Du kan købe 11.11.11. som e-bog eller lydbog eller låne bogen på biblioteket.