american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Foto: © Chris Bailey

Katharine McGee er tilbage med en ny serie fyldt med intriger, drama og masser af kærlighed i kampen for at blive den næste til at regere den amerikanske trone.

Hvad inspirerede dig til at skrive en historie om et USA, der bliver styret af monarker?

Som læser har jeg altid været draget af historisk fiktion, især romaner, der handler om de kongelige; jeg kan slet ikke få nok af Huset Tudor, Stuarterne og Louis XIV’s Versailles.

Men det var først, da Prins William og Kate blev gift i 2011, at de første frø til American Royals blev sået i min fantasi.

Jeg så faktisk brylluppet sammen med nogle venner på en bar, og i det øjeblik, de nygifte kyssede hinanden, føltes det som om, at hele New York brød ud i jubel. Jeg kan huske, hvor forundret jeg var over, hvor investerede amerikanerne var i det eventyrlige ved det hele, selv om vi ikke selv har nogen kongefamilie. Hvilket fik mig til at tænke, hvordan verden ville se ud, hvis vi havde en kongefamilie?

Du har tidligere skrevet science fiction. American Royals er contemporary. Hvordan har det været at skrive i en anden genre?

At opbygge en verden er en af mine yndlingsting ved at starte på et nyt projekt. Hvilket nok forklarer, hvorfor begge mine serier har så komplekse og specifikke baggrunde. Begge krævede en hel del research, uanset om jeg skulle forestille mig en futuristisk skyskraber eller en alternativ udgave af nutidens Washington DC.

Til American Royals var alle hvad nu hvis-spørgsmålene klart det sjoveste. Jeg måtte forestille mig svar til alle de store spørgsmål. Heldigvis har jeg en masse kloge venner – inklusiv min roommate fra college, som er ved at tage sin Ph.D. i kunsthistorie – som altid var friske på at drøfte de her spørgsmål med mig

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

LÆS OGSÅ: Derfor skal du læse American Royals af Katharine McGee

Hvilken Washingtonprins eller -prinsesse er din yndlings?

Jeg minder nok mest om Beatrice – jeg er storesøster og har det med at følge reglerne.

Men selv om jeg ikke er lige så spontan og eventyrlysten som Samantha, så elsker jeg virkelig at skrive hendes kapitler.

Når jeg ikke kan finde ud af, hvad Sam ville gøre i et givent øjeblik, så prøver jeg at overveje, hvad min lillesøster ville gøre, hvilket betyder, at noget af min søsters personlighed er sivet over i Sam.

Nu hvor American Royals slutter på en cliffhanger, kan du så give os et hint om, hvad læserne kan forvente af bog to?

Bog to har mere af alting! Mere drama, mere romantik, flere hemmeligheder, der bliver afsløret. Og mere af vores karakterer, der kæmper med at skulle forsone det, deres royale liv kræver af dem, med det, de egentlig selv har lyst til.

LÆS OGSÅ: Træd ind i elvernes verden med et uddrag af Prinsen af ondskab

Se bogtraileren

American Royals af Katharine McGee

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, der gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet på tronen. Prinsesse Samantha er den royale rebel. Hun er ikke direkte tronfølger og kan date og feste uden at fornærme for mange. Hendes søster, Beatrice, er til gengæld den perfekte tronfølger, som ved, at tronen altid kommer i første række.

Daphne og Nina har ikke blåt blod i årene, men de vil gøre alt for at stjæle prins Jeffersons hjerte. Og komme ind i den royale varme – og i prinsens seng. De fire unge kvinder må sno sig gennem drama, sladder, intriger og sydende romantik i verdens mest glitrende royale familie.

Læs et uddrag af American Royals her. Du kan købe American Royals online fx på saxo.com eller i din nærmeste boghandel.

Om Katharine McGee

Katharine McGee er fra Houston, Texas. Hun har studeret litteratur på Princeton University og har en MBA fra Standford. Hun debuterede i 2016 med New York Times-bestselleren The Thousandth Floor (på dansk i 2017).