Kategori: Niels Krause-Kjær

Niels Krause-Kjær
Niels Krause-Kjær. Foto af Thomas A.

Niels Krause-Kjær (1963) er uddannet journalist og har gennem en længere årrække arbejdet som vært på DR2 Deadline. Han har tidligere været journalist på Jyllands-Posten, lektor i politisk journalistik på Danmarks Medie og Journalisthøjskole og leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, ligesom han i en årrække var vært på DR P1- programmet ’Krausepå tværs’. Efter en periode som presse – chef for Den Konservative Folketingsgruppe skrev han den politiske thriller Kongekabale, der i 2004 blev filmatiseret af instruktøren Nikolaj Arcel, som høstede både en Bodil og en Robert for årets bedste film. I 2019 udkom andet bind i serien om journalist Ulrik Torp, Mørkeland. Også denne spændingsroman filmatiseres. I 2020 udkom tredje bind i serien, Fandens forår og senere Nedsmeltning i 2023. Femte bind i serien, Jagttegn, kom ud i 2024.

den store julelæseliste
bedste krimier

Ulrik Torp bøgerne befinder sig i grænselandet mellem politik og medier

Niels-Krause Kjærs politiske thriller-serie om Ulrik Torp hiver læserne med ind i en hæsblæsende verden, hvor både medier og politik danner baggrund for et komplekst magtspil.

LÆS OGSÅ: Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere

Hans romaner berør aktuelle politiske problemer i samfundet, hvor Nedsmeltning blandt andet håndterede klimakrisen, og Jagttegn håndterer den militære oprustning, der er aktuel i vesten i 2024.

Tingene på den politiske scene er forandret

Niels Krause-Kjær fremhæver, at hvis fiktion bliver for langt ude, så vil folk ikke godtage det. Men virkeligheden bliver også vildere, og der sker ting på den politiske scene, som har skiftet ting.

“Forskellen på fiktion og fakta er jo, at fiktion skal være plausibelt. Hvis det kommer for langt ud, står folk af. Havde man skrevet en roman for 10 år siden om, at en fyr som Trump blev præsident, havde folk fraskrevet sig den som værende for urealistisk til at tage seriøst. Men der sker ting på den politiske scene og på verdensplan, som gør, at det, vi tidligere syntes var helt hen i vejret, nu er virkelighed,”

LÆS OGSÅ: Niels Krause-Kjær om Nedsmeltning: Klimakrisen er vor tids største udfordring

Anmeldelser og presse af Niels Krause-Kjærs serie om Ulrik Torp:

Kongekabale

”Nogle gange overgår virkeligheden fantasien“– Kristeligt Dagblad.

★★★★ Jyllands-Posten.

♥♥♥♥ Politiken

Mørkeland

”Det er længe siden, undertegnede har læst 300 sider så hurtigt” – Weekendavisen

★★★★★ Fyens Stiftstidende

★★★★★ Berlingske

Fandens forår

”En flot cocktail blandet på aktuel nationalisme og fortidens kolde krig” –  Politiken.

”Begavet, spændende og fandens vedkommende” – Berlingske

★★★★★ Altinget

Nedsmeltning

“En underholdende og opbyggelig historie” – Jyllands-posten

“Gennemført vedkommende, syrlig vittig og sympatisk læseværdig” – Politiken

“En effektiv og tidsaktuel krimi” – Altinget

“En yderst aktuel politisk thriller” – Litteratursiden.dk