Danske krimier Danske krimiforfattere Niels Krause-Kjær Populære krimier

Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere

Niels krause-kjær serie, nedsmeltning, kongekabale, mørkeland, fandens forår

Politiske intriger, magtkampe og svinestreger. Den politiske spændingsroman Kongekabale, der med stor succes er blevet filmatiseret, skildrer et blodigt opgør på Christiansborg. Siden hen har forfatter Niels Krause-Kjær udgivet Mørkeland, Fandens forår og er nu klar med Nedsmeltning, fjerde selvstændige efterfølger til bestsellersuccessen.


Journalist og nuværende tv-vært på DR2 Deadline Niels Krause-Kjær rystede det ganske land, da han debuterede som forfatter med Kongekabale i 2000. For ikke nok med at der her er tale om en hæsblæsende politisk spændingsroman af højeste kaliber, så slog Kongekabale også ned i et betændt politisk landskab.

Siden da er der kommet 3 yderligere tilføjelser til serien, der alle kan læses som selvstændige værker. Her kan du læse om Kongekabale og dens succes som filmatisering, samt få overblik over hele serien og den spændende verden af politik, magt og intriger.

Kampen om magten i fiktionen og virkelighedens verden i Kongekabalen

Da formanden for Det Demokratiske Parti bliver alvorligt kvæstet i en tragisk trafikulykke, kastes partiet ud i en beskidt magtkamp mellem gruppeformanden og den politiske ordfører.

Hver især kæmper de to for at forhindre, at den anden bliver partiformand – eller at den andens tid i formandsstolen i det mindste bliver så kort som muligt.

Skeletter hives ud af skabet, historier lækkes til pressen og dokumenter forfalskes i en sådan grad, at manipulationen truer med at splitte partiet indefra.

Alle udnytter alle i det politiske spil, og også journalisterne på Christiansborg har deres egne agendaer. Dette gælder ikke mindst for journalisten Ulrik Torp, der langsomt må se sine idealer krakelere og til sidst tvinges til selv at tage affære.

Foto: Thomas A.

Hvis man ikke vidste bedre, kunne ovenstående sagtens være en historie fra den virkelige verden. For selvom Kongekabale er en roman med et fiktivt plot og fiktive karakterer, er det svært ikke at drage paralleller til det politiske liv på Christiansborg.

Det skyldes forfatterens helt unikke kendskab til livet på Borgen. Da Niels Krause-Kjær skrev romanen var det nemlig med en baggrund som journalist hos Jyllands-Posten og pressechef hos den konservative folketingsgruppe på Christiansborg.

Niels Krause-Kjær har altså oplevet politiske intriger og magtspil på helt tæt hold.

Stjernespækket og prisvindende filmatisering

Danskerne kunne ikke få nok af dramaet og de spændende politiske intriger, og i 2004 blev Kongekabale filmatiseret.

Under ledelse af instruktør Nikolaj Arcel og med prominente skuespillere som eksempelvis Anders W. Berthelsen, Søren Pilmark og Lars Mikkelsen blev ord omsat til levende billeder – med stor succes.

Filmen blev nemlig mindst lige så stort et hit som dets skriftlige forlæg. Mere end 600.000 danskere så filmen i biografen, hvilket også gjorde den til årets mest sete film i 2004.

Desuden høstede filmatiseringen af Kongekabale intet mindre end otte Robert-priser og to Bodil-statuetter, herunder prisen som årets Bedste Film i begge kategorier.

En nervepirrende serie af politiske spændingsromaner:

Siden Kongekabales udgivelse i 2000 er der kommet 3 selvstændige romaner til serien. De følger alle journalisten Ulrik Torp, der bliver inddraget i intriger og skyggebelagte sager med enorme konsekvenser.

I Mørkeland møder Ulrik Torp en gruppe politikere, der for alt i verden vil bekæmpe illiberale værdier og standpunkter. I Fandens Forår forekommer der en række mistænkelige dødsfald, der sender ham på sporet af en sag, der både rækker tilbage i tiden og ud i verden.

I den nyeste, selvstændige tilføjelse Nedsmeltning eksploderer en bombe i Demokratisk Klima Fraktions hovedkontor kort før et EU-klimatopmøde.Derudover kulminerer et brandattentat mod klimaministeren med mindre klimaaktioner.

Ulrik Torp bliver involveret i en kompliceret konflikt med kræfter, der for alt i verden vil sørge for klimatopmødet fejler.

Ikke nok med dette, så kæmper Ulrik Torp med sit helbred og sin søns pludselige tilbagekomst til København efter at have været klimaaktivist i Bruxelles.

Serien byder på hæsblæsende spænding og komplicerede, politiske intriger, der vil begejstre og drage enhver thriller-elsker.

Få overblik over hele serien:

Kongekabale

Kongekabale, Niels Krause-Kjær, krimi, politisk thriller, politisk spændingsroman,

“Nogle gange overgår virkeligheden fantasien.” – Kristeligt Dagblad

Det Demokratiske Parti kastes ud i en beskidt magtkamp mellem gruppeformanden og den politiske ordfører, efter partiets leder bliver alvorligt kvæstet. Spørgsmålet om, hvem der skal overtage ledelsen af partiet i fremtiden melder sig, og alle kneb bliver taget i brug i bestræbelserne for at nå til tops.

Det er et politisk spil, hvor alle bruger alle – og hvor også journalisterne på Christiansborg kommer med deres egne agendaer. Ulrik Torp er ingen undtagelse, og han må langsomt se sine idealer krakelere og selv tage affære …

Kongekabale er blevet filmatiseret med Søren Pilmark, Anders W. Berthelsen og Lars Mikkelsen i hovedrollerne og vandt blandt andet otte Robert-priser.

Du kan købe Kongekabale online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Mørkeland

Mørkeland, Niels Krause-Kjær

Dagen før der udskrives folketingsvalg, bliver en ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdet.

Journalisten Ulrik Torp begynder at skrive om mordet og opdager, at den unge fuldmægtige havde fået færten af et omfattende bedrag.

Lidt efter lidt leder sporene Ulrik Torp mod en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der synes parate til at forsvare samfundet med alle midler mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Du kan købe Mørkeland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Fandens forår

Niels Krause-Kjær, Fandens forår, kongekabale,

Niels Krause-Kjær, forfatteren til Kongekabale, er tilbage med en medrivende politisk spændingsroman.

Med blot få dages mellemrum dør den tidligere justitsminister tilsynelandende af et hjertetilfælde, samt et tidligere folketingsmedlem på et hospice, som ånder ud lidt hurtigere end forventet. Samtidig skærpes konflikten mellem statsminister Palle Enevoldsen og den mere nationale politiker Kirsten Rolighed.

Ulrik Torp, nu på lykkepiller og arbejdende som freelancejournalist, bliver snart trukket ind i sagen. En sag, der viser sig at trække tråde tilbage til Murens fald og forsøg på magtindflydelse fra Moskva, dengang som nu. Men spørgsmålet er, om truslen mod et land kommer udefra eller indefra …

LÆS OGSÅ: Fandens forår. Hvordan kontrollerer man et lands hemmeligheder?

Du kan købe Fandens forår online her eller i din nærmeste boghandel.

Nedsmeltning

Nedsmeltning, Niels Krause-Kjær

Niels Krause-Kjær, forfatteren til Kongekabalen, Mørkeland og Fandens forår, er tilbage med en ny politisk spændingsroman.

En bombe eksploderer i Demokratisk Klima Fraktions hovedkontor kort før et EU-klimatopmøde i København, og organisationens eneste medarbejder dør. Flere mindre klimaaktioner kulminerer med et brandattentat mod Danmarks kontroversielle klimaminister Ib Boldbjerg.

Ulrik Torp er blevet chefredaktør på den gratis ugeavis ValbyPosten. En række kritiske artikler om Valbys lokale toppolitiker Ib Boldbjerg, sætter Torp på sporet af kræfter, der for enhver pris vil gøre klimatopmødet til en fiasko. Samtidig kæmper Ulrik Torp på den private front både med sit helbred og med den fortabte søn, der efter tre år vender tilbage fra Bruxelles som fuldtids klimaaktivist.

LÆS OGSÅ: Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere.

Du kan købe Nedsmeltning online her eller i din nærmeste boghandel.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.