fars dag

Lørdag den 5. juni er det Fars dag. Har du fundet den perfekte gave til din far? Hvis ikke, så ingen grund til panik.

Vi har 14 gode forslag til boggaver, der helt sikkert vil vække begejstring på Fars dag – uanset din far er vild med sport, romaner eller historie.

Hvis nu du leder efter mere inspiration, så er du det rette sted. Vi har en liste med 30 gode bøger, inklusivt den bedste bog jeg nogensinde har læst, lige her.

Fars dags gave til cykeletusiasten

Hvis din far elsker cykelsport har vi gode nyheder. Der er nemlig udkommet rigtig prangende, legendariske bøger, som er en flot fars dags gave. Bøgerne er smækfyldte med farverige billeder og pryder stuebøger.

Sidste tour af Jørgen Leth og Jørn Mader

Sidste tour er for dig, der ikke kan få nok af Tour de France, Jørn Mader og Jørgen Leth. Kom med på to venners tur nedad cykelsportens memory lane og hør alle de gode historie fra det legendariske kommentatorpar.

Sidste tour er en personlige samtalebog, hvor Jørn Mader og Jørgen Leth deler interessante historier fra deres tid sammen som landets mest legendariske kommentatorpar.

De mindes deres tid sammen i og udenfor kommentatorboksen, fra 1989 til 2003, hvor de talte Tour de France ind i danske hjerter og var med til at give cykelsporten et folkeligt gennembrud med deres særlige stil.

Historierne berør alt fra de franske landeveje til højderne i Colombia, og alle de store danske cykelryttere som Bjarne Riis, Rolf Sørensen og Jesper Skibby.

Du kan købe Sidste tour online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Tour de France af Joakim Jakobsen

Det kræver mange kræfter at beskrive Tour de France år efter år fra 1903-2020. Ikke desto mindre har Joakim Jakobsen formået at fuldføre opgaven, og det er der kommet et mesterværk ud af. 6,5 kg fyldt med flotte billeder, historier og optegnelser fra Tour de France.

Læs også: Bogen om Tour de France – verdens hårdeste cykelløb!

Tour de France

Her er alt, hvad du har brug for at vide om verdens hårdeste cykelløb – Tour de France.

LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France

Tour de France er en rigt illustreret udgave med portrætter, masser af action og væg-til-væg landskaber. Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903 til 2020.

En monumental bestseller til fans af Tour de France og cykelsport i det hele taget. 

Du kan købe Tour de France online, fx på Gucca.dk, eller i din lokale boghandel.
Væddeløber af Matti Breschel

Han vandt masser af VM-medaljer og løb og kørte med helt fremme i klassikere. Han kom først over målstregen på en Grand Tour-etape, og så har han i 15 år levet på landevejene, som en del af det profesionelle cykelfelt. Han har haft succes, han har haft skuffelser og så har han haft et hav af sjove stunder i sadlen.

I sin biografi Væddeløber fortæller Matti Breschel om hvordan han gik fra at være en dreng med krudt i røven, til at være en af verdens bedste cykelryttere.

En fortælling fuld af slemme styrt, kompliceret relationer, blod, sved og tåre – men ikke mindst sjov, ballade og røverhistorier.

I 15 år var Matti Breschel et med cykelsadlen, i regn, torden og solskin, og dette er historien om hvordan det bragte ham VM-medaljer og mange sejre.

Du kan købe Væddeløber online, eller i din nærmeste boghandel.
Verdens 100 bedste cykelryttere 2021 af Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen

Sammen har cykelikonerne Dennis Ritter og Chris Anker Sørensen skrevet Verdens 100 bedste cykelryttere 2021. Efter en tragisk ulykke i efteråret 2021, hvor Chris Anker omkom, har Ritter skrevet en tilføjelse til deres fælles forord.

verdens 100 bedste cykelryttere 2021, dennis ritter, chris anker sørensen

Hvem var de 100 bedste cykelryttere i 2021?

To cykellegender, Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter, svarer på dette spørgsmål i Verdens 100 bedste cykelryttere 2021. De ser tilbage på en vild cykelsæson, og kigger på både danske og internationale cykelstjerner.

Men hvem skal have førstepladsen? Og hvem kan køre sig helt derop de kommende sæsoner? Det giver ekspertduoen deres bud på i små portrætter af hver af de udvalgte ryttere. I bogen finder du også friske billeder af alle rytterne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige sejre.

Du kan købe Verdens 100 bedste cykelryttere 2021 online, fx. på Saxo.dk, eller i nærmeste boghandel.Fars dags gave til den historieinteresserede

Er din far vild med historiske bøger er der netop udkommet nogle anmelderroste bøger, der højst sandsynligt vil interessere ham.


Tre dage i april af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

Forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa har skrevet den gribende historiske roman Tre dage i april. Om Dagmar, der i 1945 stiger på en af de hvide busser for at redde én bestemt mand.

Læs også: Tre dage i april ændrede alt. Læs i ny historisk roman af bestsellerforfatterne Jesper Bugge Kold og Mich Vraa

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

❤️❤️❤️❤️ – “Stærk og rørende historie” – POLITIKEN

Tre dage i april er en rørende roman om ung kvindes rejse med bus nr. 474 gennem det udbombede Tyskland. Det er en historie om mod og opofrelse, om krigens gråzoner, om uselviskhed men i særdeleshed om at ændre sit syn på verden og på sig selv.

Krigens sidste krampetrækninger sønderriver Nazityskland i år 1945, og der venter tusindvis af danske fanger i kz-lejren Neuengamme på Folke Bernadottes hvide busser. Den unge Dagmar Valgreen har meldt sig til missionen for at redde én enkelt af dem: Den mand der har optaget hendes tanker siden han forsvandt.

Du kan købe Tre dage i april online, eller i din nærmeste boghandel.Henrik Bering – Den perfekte officer

Den perfekte officer følger en række prominente officerer fra Napoleonskrigene og op til vores egen tid. Den fortæller om deres karrierer, hvad de gjorde rigtigt, hvad de gjorde forkert, og hvad de lærte af deres oplevelser. 

Bogens gennemgående tema er fantasiens betydning, og den viser, at disse mænd konstant blev inspireret af hinanden og lånte hinandens ideer.

Mange af deres erfaringer kan overføres til det civile liv – dog med én bemærkelsesværdig forskel: Hvis en virksomhedsleder begår en fejl, kan vedkommende miste sin stilling eller sin investering.

En officer risikerer at miste både livet og de mænd, der er betroet hans kommando.

Du kan købe Den perfekte officer online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.En ualmindelig og kortfattet europahistorie af Asser Amdisen

Historiker Asser Amdisen leverer veloplagt sin version af vores fælles fortælling uden at gå af vejen for gode myter eller saftig sladder fra svundne tider. Det er underholdende og oplysende europahistorie, som gerne må ophidse, provokere og begejstre undervejs.

På knap 300 sider føres læseren gennem 3000 års europahistorie – fra oprindelsen af Europa til et kontinent, som endnu en gang er i krig. Vi hører om de gamle grækere, romere og krigen i Troja. Om vikinger, riddere og korstog. Om pest, paver og kirkens rolle. Om renæssancen og den knap så mørke middelalder. Om revolutioner, verdenskrige og jerntæpper. Om oprør, opgør og unioner. Om vækst, velfærd og nye kriser.

Veloplagt og uden filter leverer Asser Amdisen sin version af vores fælles fortælling uden at gå af vejen for en god myte eller saftig sladder fra svundne tider. Det er sjov, underholdende og oplysende europahistorie, som gerne må både ophidse, provokere og begejstre undervejs.

Du kan købe En ualmindelig og kortfattet europahistorie online, fx. hos Bog&ide, eller i din nærmeste boghandel.Fars dags gave til den PET-interesseret


Undercover af Tony Lindkold

Få et sjældent indblik i livet som undercoveragent i bogen Undercover – Mit dobbeltliv som PET-agent, hvor tidligere agent Tony Lindkold fortæller om den del af politiarbejdet, der foregår under radaren og med brug af falsk identitet. Et arbejde, hvor det gælder om at blive i rollen og holde hovedet koldt. For alt i verden.

Dette er Tony Lindkolds historie. En historie om et dobbeltliv som undercoveragent for Politiets Efterretningstjeneste. En fortælling om hvad der kræves for at arbejde som undercoveragent – og om den pris han betaler for at leve under falsk identitet.

Det er også fortællingen om Lindkolds tid i Aktionsstyrken, som træner ham i at præstere under ekstremt pres, og om de ting han lærer, da han som den første udlænding gennemfører FBI’s undercoverkursus i USA.

Hæsblæsende, forbløffende og en sand historie.

Du kan købe Undercover online, eller hos din lokale boghandler.Fars dags gave til den videbegærlige


Et forjættet land af Barack Obama

Barack Obama skrev amerikansk historie, da han i 2008 blev valgt som USA’s første sorte præsident. Nu er han aktuel med Et forjættet land, der har ligget på bestsellerlisterne verden over siden udgivelsen i november.

Et forjættet land, Barack Obama, Obama,

♥♥♥♥♥♥ “Sætter helt ny standard for politisk litteratur” Politiken
★★★★★ “Et must read for alle, der interesserer sig for USA”
Berlingske
★★★★★ – Altinget
★★★★★ – Kristeligt Dagblad

Barack Obama fortæller i Et forjættet land den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden.

Det er en hudløst ærlig beretning om Barack Obamas politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af hans historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati.

Samtidig beskriver han den svære balancegang, der er, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Han fortæller om de kræfter, der modarbejdede ham både hjemme og i udlandet, han er åben omkring, hvordan det at bo i Det Hvide Hus påvirkede hans hustru og døtre, og modig nok til at afsløre skuffelser og tvivl på egne evner.

Et forjættet land er det første af to bind.

Du kan købe Et forjættet land online, fx på Gucca, eller i din nærmeste boghandel.Renegades af Barack Obama og Bruce Springsteen

Præsident Barack Obama og Bruce Springsteen har to meget forskellige baggrunde, men også mange ligheder. Det har ført til et stærkt venskab mellem de to – og for nyligt også til podcasten Renegades, der nu er blevet til en bog med samme titel.

Tidligere præsident Barack Obama og musiker Bruce Springsteens populære podcast er blevet til den rigt illustrerede Renegades – Drømme, myter, musik, med mere end 350 fotos og massevis af eksklusivt bonusmateriale.

De to mangeårige venners samtaler kredser om musik, liv, race, maskulinitet og deres enorme fælles kærlighed til fædrelandet USA – også dets udfordringer og modsætninger.

Bogen er en samling af fortællinger fra Obama og Springsteen, som sammen udforsker temaer fra deres private liv og karrierer, og deres søgen efter fællesskab, identitet og mening.

Du kan købe Renegades – Drømme, myter, musik online fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.Flyvende admiraler og andet småkryb

Gaven til haveelskeren.

Det er spændende at iagttage havens mindste beboere, deres forunderlige liv, biologi, historie og samspil.

I Flyvende admiraler og andet småkryb kan du læse om insekternes biologi og udvikling, deres samspil med andre arter og de mange sjove og kreative strategier og specialiseringer, insekter har udviklet – blandt andet for at skaffe føde, score en partner og beskytte sig mod fjender.

Man kan få endnu større glæde af haven, når man ved noget om insekternes adfærd og behov og ikke mindst om de mange spændende tilpasninger og samspil mellem insekter og andre artsgrupper, som er helt nødvendige for at opretholde robuste økosystemer og sunde haver.

Bogen indeholder over 300 fotografier.

Du kan købe Flyvende admiraler og andet småkryb i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé fra 1. juni.Fars dags gave til en fodboldfan


Andreas Kraul: 100 ikoniske fodboldstadioner

Andreas Kraul folder sin kærlighed ud til 100 ikoniske arenaer, som har lagt græstæppe til de største fodboldkampe eller de mindste lokalopgør.

Han tager os med bag kulisserne og fortæller sjove anekdoter, ligesom han kommer med tips til området omkring stadionerne, hvis man får lyst til selv at besøge dem. Han tager os fra Eidi Stadium på Færøerne, der kan rumme omkring 500 tilskuere, til Rungrado 1st of May Stadium i Nordkoreas hovedstad Pyongyang med hele 114.000 sæder. 

Du kan købe 100 ikoniske fodboldstadioner online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Der er antal på alt af Lars Høgh

“Selv i mine vildeste fantasier og drømme hjemme i Odense havde jeg aldrig kunnet forestille mig, at denne dag kunne ende sådan.” Sådan skriver Lars Høgh om følelsen efter kampen mod Tyskland til VM i Mexico i 1986. Et af flere højdepunkter i en karriere, der har gjort Høgh til en legende i dansk fodbold.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dybt rørende .. En historie om håb, som aldrig slukkes” – BERLINGSKE

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En gribende, usentimentalt skrevet og i det helt taget vellykket erindringsbog” – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Fascinerende … imponerende og livsbekræftende” – JYLLANDS-POSTEN

Der er antal på alt er Lars Høghs fortælling om et liv med topfodbold.

Høgh har bevæget sig fra at være amatørmålmand i 1970’erne til at blive en del af landsholdet og spille VM i Mexico i 1986. Det er fortællingen om det populære landsholds succes i 1980’erne indefra – og frem til nutidens landshold, hvor Lars Høgh har en prominent rolle som målmandstræner.

Det er også en fortælling om ukuelig optimisme, selv når alvorlig sygdom bliver en fast del af ens hverdag. Lars Høgh åbner op for sit liv med kræft i bugspytkirtlen, og hvordan han har formået at forblive positiv, selv når tankerne er allermørkest.

Du kan købe Der er antal på alt online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Verdens 100 bedste fodboldspillere 2023

Hvem var verdens bedste fodboldspillere i 2023?

To af Danmarks mest populære fodboldeksperter ser tilbage på fodboldåret. Dukkede nye stjerner op under VM-slutrunden i Qatar? Hvor på listen ender Messi og Ronaldo, som nok er i deres karrierers efterår? Kan nogen danske spillere snige sig ind på årets liste?

Historierne om de enkelte profiler er krydret med Werge & Frimanns personlige iagttagelser fra kampe og bag kulisserne. Du får også friske billeder af alle spillerne samt de væsentligste facts om deres karriereforløb, bedrifter og særlige talenter.

Du kan købe Verdens 100 bedste fodboldspillere 2023 online eller i din nærmeste boghandel.Var der ikke helt det du søgte? Se 30 gode bøger, vi anbefaler, her.