Fagbøger Sundhed og livsstil

HjerneRo – Slip tankemylder, bekymringer og overtænkning

HjerneRo

De to psykologer Martin Kastrup og Mads Hyldig har udviklet et onlineforløb gennem deres virksomhed Mindcamp, der hjælper folk med at tackle bekymringer og tankemylder. Nu har de samlet det i en bog, der skal give hjernen ro.


HjerneRo er en praktisk hjælp-til-selvhjælp guide til at stoppe bekymringer og sikre, at hjernen får ro til at genoplade. Hjernen kan nemlig som udgangpunkt klare – og holde til – meget, men det er vigtigt, at hjernen også får en pause fra pressede perioder, deadlines og udfordringer en gang imellem.

Hvis bekymringerne får lov at overtage, kan vi risikere at blive angste, nedtrykte og stressede. Det har psykologerne bag bogen selv oplevet. Martin Kastrup oplevede det, da han fik konstateret en kronisk og alvorlig kræftsygdom; og Mads Hyldig mærkede det efter at have været udsendt som soldat i Afghanistan.

LÆS OGSÅ: Kan man tænke sig rask? Læs et uddrag af bogen med samme titel og bliv klogere på sammenhængen mellem sind, sygdom og helbredelse

Mads og Martin erfarede begge, hvor meget man kan klare, når man har ro i hovedet. Og omvendt erfarede de, hvordan alt ramler sammen, når bekymringerne får lov at fylde.

De har brugt deres personlige oplevelser og faglige kompetencer til at udvikle et 4-ugers videoforløb til at opnå hjernero. Dette forløb har allerede hjulpet tusindvis af mennesker online, og nu formidler de det videre i deres bog HjerneRo, der udkommer d. 6. november.

Find bogen herunder.

Martin Kastrup og Mads Hyldig: HjerneRo

bøger om mental sundhed
HjerneRO

HjerneRo handler i al sin enkelthed om at tænke mindre. Om at give slip på bekymringer, tankemylder og overtænkning.

Hjernen kan som udgangspunkt klare forholdsvis store mængder pres og stress, og i følge forfatterne skal vi heller ikke være bekymrede for at opleve stress. Det kan vi ikke undgå at opleve i perioder, tænk bare på en vigtig deadline på jobbet eller en dag, hvor du løber fra det ene møde til det andet.

Det vigtige er til gengæld, at hjernen får en pause.  Derfor handler hjerneRO om at lægge unødvendige bekymringer fra sig og give slip på tankemylder og overtænkning, så hjernen kan genoplade.

Men hvad gør man, når en tanke først har sat sig fast eller en bekymring nager?

Du kan købe HjerneRO online hos fx. Bog&Ide eller i din nærmeste boghandel.