Bestsellere Krimi Populære krimier Stefan Ahnhem Svenske krimiforfattere

Det skulle have været den perfekte ferie. Stefan Ahnhem udforsker i den psykologiske thriller Byttet, hvor galt det kan gå når man bytter hus med fremmede

Det skulle have været den perfekte ferie. Stefan Ahnhem udforsker i den psykologiske thriller Byttet, hvor galt det kan gå når man bytter hus med fremmede

Byttet er en udspekuleret psykologisk thriller af Stefan Ahnhem, kendt for Fabian Risk-serien, der er udkommet i 30 lande og har solgt mere end 2,5 millioner bøger.

Det her var præcis, hvad Carl og Helene havde brug for: en lang ferie, hvor de havde tid til at finde hinanden igen. De havde byttet deres hjem i den stockholmske skærgård med et amerikansk par, og skulle nu tilbringe sommeren i Californien.

Men så snart de lander i Santa Cruz, er der noget, som føles forkert. Hvad er det for eksempel med den døde rotte i poolen, den afrevne gule tånegl på badeværelset og alle bankelydene? Hvad er det, Carl finder i afløbet, og hvorfor vil politiet pludselig tale med ham og Helene? Og hvad er det, det amerikanske par foretager sig i deres svenske hjem?

Byttet er en psykologisk thriller, der konstant får læseren til at tvivle på egen dømmekraft, for hvem har gjort hvad og hvorfor?

En succesfuld krimiforfatter

Stefan Ahnhem har fået sit internationale gennembrud med Fabian Risk-serien, der lagde ud med Offer uden ansigt i 2014. Siden er udkommet Den niende grav i 2015, Atten grader minus i 2017, Motiv X i 2018, X måder at dø på fra 2019 og Det sidste søm fra 2021. I foråret 2023 udkom den selvstændige krimi En helt anden historie 2023.

LÆS OGSÅ: Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie

Risk-serien er solgt til udgivelse i 30 lande, internationalt har bøgerne solgt mere end 2,5 millioner eksemplarer, de er indstillet til og har fået priser, ligesom de høster strålende anmeldelser overalt, hvor de udkommer. Ahnhem blev f.eks. tildelt Crimetime Specsavers Award 2015 for sin debutroman, Offer uden ansigt, som også indtog 6. Pladsen, da Krimimessen i 2017 bad læserne kåre alletiders bedste krimier. Med sin tredje bog i serien, Atten grader minus, fik han sit store internationale gennembrud. Den niende grav, blev tildelt den tyske krimipris MIMI og Det sidste søm fra 2021 er shortlistet til en Mofibo Award. Stefan Ahnhem skiftede i sommeren 2017 Stockholm ud med København, hvor han bor med sin familie og han er nu en integreret del af det danske krimimiljø.


Det skulle have været den perfekte ferie. Stefan Ahnhem udforsker i den psykologiske thriller Byttet, hvor galt det kan gå når man bytter hus med fremmede

★★★★ “Intet er, hvad det udgiver sig for at være i denne svindler-krimi” – Jyllands-Posten

Stefan Ahnhem, som står bag de bedstsælgende krimier om Fabian Risk, har skrevet en psykologisk thriller om parforhold i opløsning.

Carl og Helene har brug for en lang ferie, hvor de har tid til at finde hinanden igen. De har fundet et drømmehus i Californien og har derfor byttet deres hjem med et amerikansk par, som skal tilbringe sommeren i deres villa i Stockholms skærgård. Men så snart Carl og Helene lander i Santa Cruz er der noget, som føles forkert. Så huset virkelig sådan ud på billederne? Og hvad har det andet par egentlig gang i i deres hjem? Byttet beskæftiger sig med, hvordan vores drømme og fantasier kan vendes imod os, så vi i sidste ende ikke tør tro på os selv..

Du kan købe Byttet online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.

Det skulle have været den perfekte ferie. Stefan Ahnhem udforsker i den psykologiske thriller Byttet, hvor galt det kan gå når man bytter hus med fremmede

En kendt livsstilsblogger bliver fundet myrdet i en suite på et af Stockholms luksushoteller. Er det en kynisk iscenesat henrettelse eller resultatet af en erotisk leg, der er gået for vidt?

Sagen havner på Malin Rehnbergs bord, Fabian Risks tidligere kollega fra Helsingborg-politiet. Malin er nødt til at tage kampen med sin nye chef, der ønsker, at Rigskriminalpolitiet hellere skal fokusere på en vigtig sag om trafficking. Samtidig har Malin store ægteskabelige problemer, som hun må tackle sideløbende med den komplicerede sag.

Da der bliver begået endnu et mord, er alt oppe at vende. Umiddelbart er der ikke en forbindelse melem ofrene, men måske kan det nye dødsfald være en brik i en større sag. Og hvem er den ukendte stalker, der bliver ved med at dukke op i efterforskningen, og hvad vil han?

Du kan købe En helt anden historie af Stefan Ahnhem online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.

Det skulle have været den perfekte ferie. Stefan Ahnhem udforsker i den psykologiske thriller Byttet, hvor galt det kan gå når man bytter hus med fremmede

Det sidste søm er sjette og sidste selvstændige krimi om den svenske politimand Fabian Risk.

Kan man være både afpresser, manipulator, voldtægtsmand og mishandler, og også være politichef hos Københavns Politi? Ja, det kan man. Og det er Kim Sleizner, der har vadet over adskillige lig for at nå hele vejen til toppen.

Betjenten Dunja Hougaard er gået under jorden, for at indlede en udredning mod sin tidligere chef. Hendes team har brugt måneder på at samle information om ham, og da en person i toppen af den danske efterretningstjeneste bliver fundet død sammen med en ukendt kvinde i en bil på bunden af det københavnske havneløb, strammes grebet. Men hvem strammes det om?

På den anden side af sundet i Helsingborg får Fabian Risk en besked, som forandrer alt for ham og hans familie.

Du kan købe Det sidste søm online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.

Stefan Ahnhem, Fabian Risk, X måder at dø på, nervepirrende krimier

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand med et sværd spændt fast på ryggen. Med sig har han et budskab: Et menneske skal dø, men ingen ved hvem.

Det er terningemanden, der afgør, hvem der snart har trukket vejret for sidste gang.

X måder at dø på er femte bog i Stefan Ahnhems krimiserie om Fabian Risk og begynder, hvor forgængeren Motiv X slutter.

En hæsblæsende krimi, der er umulig at lægge fra sig!

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem er ude med ny Fabian Risk-krimi. Læs i X måder at dø på

Du kan købe X måder at dø på i paperback.

Atten grader minus, Stefan Ahnhem, Fabian Risk

Hvor meget af et menneskes liv kan man stjæle?

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt.

Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder.

Og at han har været frosset ned.

Hvis ikke Fabian Risk og politiet arbejder hurtigt, ender endnu et lig snart i fryseren …

Atten grader minus er tredje bog i Stefan Ahnhems populære serie om Fabian Risk.

Du kan købe Atten grader minus online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Den niende grav, Stefan Ahnhem, Fabian Risk

Den svenske justitsminister forlader rigsdagen efter en hård debat. Han når dog aldrig frem til sin bil og synes forsvundet op i den blå luft.

Sneen og kulden holder både Stockholm og København i et jerngreb, da Fabian Risk kaldes ind for i al hemmelighed at udrede omstændighederne bag justitsministerens forsvinden.

Men det skal snart vise sig, at nogle forsøger at holde sandheden skjult, og at ingenting er, som de burde være.

Samtidig bliver en kendt dansk tv-journalists hustru fundet myrdet i sit hjem. Dunja Hougaard fra Københavns Politis Drabsafdeling leder efterforskningen, som fører hende over sundet til Sverige.

Den niende grav er anden bog i den hæsblæsende serie om Fabian Risk.

Du kan købe Den niende grav online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.