Populære krimier Svenske krimiforfattere

Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie

stefan ahnhem, fabian risk, det sidste søm

INTERVIEW|Stefan Ahnhem har lavet succesfulde krimiplot til film og tv-serier i mere end 20 år, men blev træt af skabelonernes spændetrøje. I bøgerne er forfatteren fri. Vi har talt med Stefan Ahnhem om ondskab, korruption, psykopater – og om at afslutte en serie.


Fabian Risk-serien har for længst indbragt Stefan Ahnhem et væld af priser og fået et stort internationalt publikum med mere end 2 millioner solgte eksemplarer i 30 lande. Alligevel har forfatteren valgt, at den sjette bog i serien, Det sidste søm, skal være seriens afsluttende bog.

LÆS OGSÅ: Det sidste søm. Fabian Risk møder den uhyggeligste og mest brutale gerningsmand i Stefan Ahnhems seriefinale

Det sidste søm er da også en grandios og nerveflænsende finale og det endelige opgør med seriens absolutte hovedskurk, Kim Sleizner, som er øverste politichef hos Københavns politi.


Hvordan fandt du på, at hovedskurken skulle være den danske politichef?

”Det spørgsmål, jeg har undersøgt og vendt og vredet i alle bøgerne, er: Hvad er ondskab? Det er et begreb eller et label, vi har sat på forskellige handlinger. Hvis man for eksempel spørger en politimand: Hvorfor blev du strømer? Så vil 99 % af dem svare, at jeg vil gøre verden til et bedre sted. Jeg vil fange de onde mennesker og få dem dømt. Jeg vil gøre noget godt for verden, noget godt for samfundet.

Det tror jeg alt sammen er helt rigtigt, men samtidig tror jeg, og det er der ingen af dem, der siger, at der er noget ved kriminaliteten, dramatikken, spændingen og den mørke side som tiltrækker dem.”

LÆS OGSÅ: Det sidste søm i historien om Fabian Risk. Læs et uddrag af Stefan Ahnhems vilde krimi her

“Man vil gerne være tæt på mørket. Det har en tiltrækningskræft, og det er spændende og interessant, og når man er så tæt på mørket, så er der for nogle mennesker kun et meget lille skridt at gå for at komme over på den mørke side,” siger forfatteren.

Som eksempel peger Ahnhem på politiet i New York, som for nogle årtier siden levede i absolut symbiose med den organiserede kriminalitet og mafiaen i Italien med mange politifolk på lønningslisten.

Den forkerte side

Ifølge Stefan Ahnhem findes der derfor også et andet svar på, hvorfor man bliver politimand, brandmand eller sågar retsmediciner.   

”Er det udelukkende fordi man vil slukke brande, at man uddanner sig til brandmand, eller er der også en flig af, at du synes det er spændende og fascinerende med ild?

Nu ved jeg godt jeg trækker den langt, men hvis man spørger en obducent, hvorfor han eller hun valgte netop den gren af lægegerningen, mon ikke der så også sammen med den hvidkitlede rationalitet, er en fascination af dødens gådefuldhed og det nogle gange blodige drama, som er gået forud?” spørger krimiforfatteren.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Stefan Ahnhem mener, at der i alle brancher findes folk, som er begyndt med en god intention, men som er havnet på den forkerte side.

”Det kan ske overalt. I Sverige har vi Göran “Kapten Klänning” Lindberg, som var politimester i Uppsala og som var en stor kvindesagsforkæmper og feminist, inden han viste sig at være voldtægtsmanden i en række tilfælde af særdeles grov voldtægt og pædofili.”

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi. Nu kommer sjette og sidste bog i serien om Fabian Risk

“Det, at politichefen viser sig at være gerningsmanden, er det, jeg tager til den yderste ekstrem i Det sidste søm,” siger Ahnhem:

“Jeg tror egentlig, at Kim Sleizner begyndte som en god og retskaffen politimand, men han var tæt på mørket, og det har smittet af på ham og trukket ham over på den forkerte side.”

Korruption er smitsomt

Hovedskurken Kim Sleizner har fået virkelig meget magt. Allerede i Offer uden ansigt (første bog i Fabian Risk-serien) begyndte Ahnhem at interessere sig for, hvad der sker med en politistyrke, hvis chefen er korrupt. Han peger på, at det farver og påvirker hele organisationen og siver ned gennem alle lagene.

”Alle i politistyrken er nødt til at forholde sig til korruptionen på en eller anden måde. I Det sidste søm er efterforskeren Jan Hesk også i høj grad blevet smittet af ondskaben, men med en korrupt ledelse er alle nødt til at forholde sig til de regler, som ondskaben sætter op. Det synes jeg også er interessant, og det tror jeg mange kan genkende.”

Fuldblodspsykopaten Sleizner

Kim Sleizner er politichef hos Københavns Politi. Han har været nådesløs i sin vej mod toppen og ikke skyet nogen midler.

Sleizner er et modbydeligt møgsvin, men han har også psykopatens fint slebne evne til at charmere og manipulere, og så har han et vidtforgrenet netværk ind i den danske elite, som tæller fremtrædende forretningsmænd, offentlige celebriteter og noble jakkesæt fra øverste hylde i det politiske system.

LÆS OGSÅ: 10 nordiske krimiforfattere hvis romaner du roligt kan begynde at læse (allerede i dag!)

Sleizner er med forfatterens egne ord ”fuldblodspsykopat”. Han er iskold og intelligent. Sleizner nyder magtspillet. Han vil gerne malke de situationer, hvor han virkelig har magten og overtaget. Det lyder måske mærkeligt, men han har været virkelig sjov at skrive, siger Stefan og griner.

”Når jeg har skrevet et kapitel med Sleizner, er jeg altid glad. Det er som om scenerne, det han siger, og måden han siger det på, bare kommer helt automatisk. Det er som om, jeg har fået drevet alt mørket ud. Han er en karakter, som har skrevet sig selv. Det føles næsten som en renselse”, siger forfatteren.

Hvorfor er det så tilfredsstillende at skrive scenerne med Sleizner?

”Jeg tror, det er, fordi jeg gav ham tilladelse til at være totalt grænseløs. Jeg har fjernet mine egne filtre og bare givet den fuld bundgas, og så må jeg filtrere og redigere det bagefter.

Det ved jeg er svært for mange forfattere. Man tænker på, om det er for meget eller for lidt, men ikke for mig med Sleizner. Her har jeg bare givet den gas, og ud af det er vokset en karakter, som er totalt frygtelig. Absolut forfærdelig på alle tænkelige måder.”

LÆS OGSÅ: Serielæser? De bedste nordiske krimiserier lige nu

“Jeg har mange læsere, som siger, at Sleizner er den værste karakter, de nogensinde har læst – og så bliver jeg jo glad. Jeg har skabt det værste monster,” siger Stefan og griner.

Donald Trump og virkelighedens psykopater

Forfatteren tror, at Sleizner har fået en naturlig plads i Risk-universet, fordi han på en måde findes overalt.

”Jeg ser ham for eksempel i Trump. Han er præcis som Trump, fordi han ikke giver op. Med ham er der heller ikke noget med at resignere og sige, at ok jeg var så præsident i 4 år, og nu går jeg ud og nyder livet og spiller golf i solen.

LÆS OGSÅ: 5 nye krimier, du skal glæde dig til i starten af 2022

Kim Sleizner er på samme måde kommet helt til tops i sit rige, den danske politietat, men det får ham ikke til at læne sig tilbage. Han bliver så pissesur på Fabian i Motiv X (Fabian Risk 4), fordi han ikke ved, hvor Dunja befinder sig. Derfor havner Fabian i toppen af Kims shitliste – og det er virkelig et grumt sted at stå,” smiler Ahnhem.  

Da Stefan Ahnhem introducerede Kim Sleizner i Offer uden ansigt var Trump endnu blot en realityklovn langt fra den politiske scene, men ifølge forfatteren er der alligevel mange karaktertræk de deler.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem: Frygt er en god drivkraft, når man skriver krimier

”Trumps berygtede: I grab them by the pussy kunne lige så godt være sagt af Sleizner. Eller når Trump helt skamløst udtaler: ‘Hvis jeg ville, så kunne jeg skyde en tilfældig på 5. th Avenue og slippe godt fra det og ikke miste så meget som en vælger’, og det er jeg sikker på, at han kunne.”

Ondskaben, der aldrig giver aldrig op

“Der findes mange med de karaktertræk på toppositioner i verdens samfund. Du er bare nødt til at komme op på et vist niveau for at kunne folde den skruppelløshed helt ud,” mener Ahnhem.

LÆS OGSÅ: 10 vildt gode krimier til de mørke aftener

“Du er nødt til at have magt for at kunne føre det ud i livet. Alt det for at sige, at selv om Kim Sleizner kan føles overdreven i sin ondskab, sin vedholdenhed og sin totale skruppelløshed, så synes jeg desværre også, han er en meget troværdig karakter,” siger forfatteren og fortsætter:

”Sleizner bliver ved og bliver ved. Han kan ikke give slip. Det er et karaktertræk hos ham, at han ikke giver op. Jeg hader ham, og jeg hader Trump, men jeg er også imponeret af det dèr karaktertræk med aldrig at ville give slip. At Trump bliver ved med at hage sig fast i løgnen om, at valget blev stjålet fra ham. Det er sindsygt, men også imponerende, og det skal nok lykkes for ham.

Han kommer videre, han kommer tilbage som præsident,” forudser Stefan Ahnhem.

Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie
Stefan Ahnhem, forfatter

Følelserne er det vigtigste

Hvis man spørger Stefan Ahnhem, er noget af det vigtigste, når man læser en bog eller ser en film, at det man ser eller læser vækker følelser.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste bogserier på Mofibo og Saxo Premium

”Du tror måske, at du vil vide, hvordan det går med handlingen, men hvis ikke du har nogen følelser undervejs i fiktionen, så er det pludselig lige meget med handlingen, og om gåden bliver løst. Så bliver man ikke grebet af historien,” siger Stefan og forklarer:

”Krimi er jo meget stort og populært i Skandinavien og i store dele af den vestlige verden, men det er langt fra lige så stort i Afrika, Afghanistan eller Iran. Her i det trygge velfærds-Skandinavien har vi et hjem og mad på bordet. Krig og katastrofer er enten noget fra fortiden eller en fjern rumlen i andre verdensdele.

Så hvornår skal vi blive bange? Hvornår skal vi føle frygt eller gysen? Hvornår skal vi på håbe på noget, når vi har alt? Der kommer krimien ind,” siger Stefan.

LÆS OGSÅ: 10 gode krimier. Få inspiration til nervepirrende pageturnere

”Måske føler man sig renset, når man i fiktionen har været tæt på ondskaben, men det er i al fald fascinerende at være tæt på mørket. Man får en følelse af at være i live, når man føler noget. Hvis det er en god fortælling, har man i al fald haft alle følelserne undervejs.

Man kommer så tæt på mørket, som man kan uden at risikere noget, men efter at have læst noget virkeligt skræmmende, eller virkelig sørgeligt, så føles det så rart og så forløsende, når det endelig går op.”

Den danske efterforsker Dunja – seriens mest populære karakter

Dunja Hougaard er en yngre dansk efterforsker, som gang på gang giver hendes ældre og mere erfarne kolleger så eftertrykkeligt baghjul i opklaringsarbejdet, at hun både får venner og fjender på politigården i København.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem er ude med ny Fabian Risk-krimi. Læs i X måder at dø på

Fabian bliver en af vennerne. De to har ofte hjulpet hinanden, når drabssager trækker tråde over grænsen mellem Sverige og Danmark. Der er dog flere af de gamle hanelefanter i det danske politi, som ikke frivilligt lader en yngre talentfuld kvinde slippe forbi, og da seriens finale begynder, er Dunja gået under jorden for at efterforske bagmanden over dem alle, Kim Sleizner.

Fabian Risk er hovedpersonen, men Dunja fylder mere og mere i serien, og især i Det sidste søm spiller hun en meget stor rolle. Hvordan kan det være?

”Jeg har ikke haft en plan for hende fra starten. Jeg anede ikke at Dunja, som blandt læserne er den mest elskede karakter i dette univers, skulle komme til at fylde så meget i serien. Hun kom først ind på side trehundrede og et eller andet, fordi jeg havde brug for en dansk efterforsker, og det måtte gerne være en kvinde,” husker Stefan og fortsætter:

”Den første scene, jeg skriver med Dunja, sidder hun på toilettet på Politigården i København med megatømmermænd. Jeg ved ikke hvorfor, men efter den præsentation vokser hun bare til en dejlig karakter,” smiler Stefan.  

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem om sin debut: Jeg vidste tidligt, at mine bøger skulle være lange!

Efter bogen 18 grader minus (Fabian Risk 3) tog forfatteren en beslutning om, at Dunja skulle gå undercover. Det er også her hun bliver fyret, og herfra hun samler skyts og kræfter til at hævne sig på Kim Sleizner.

”Som forfatter og skaber af historien kan man jo bestemme, om hun skal gå helt undercover ved at forsvinde, eller skal vi følge hende med undercover? Siden især 18 grader minus har hun delt hovedkaraktersposten med Fabian.

Vi ser hende bare i overvågningskameraer, og så er vi med Kim Sleizner i hans intense jagt på hende. Jeg ville skabe sådan en følelse af – hvor pokker er hun? – vi savner hende – og det giver sådan en vakuumfølelse.”

Spænding i Fabian og Dunjas parallelle efterforskning

I Det sidste søm er hun så blevet hovedefterforskeren sammen med Jan Hesk, og det er hendes vej vi følger.

”Rent dramaturgisk ville det oplagte være at lade Fabian og Dunja arbejde sammen fra hver deres side af Øresund og måske udvikle følelser for hinanden og få et forhold – ligesom tv-serien Broen– men den fik jeg lyst til at tviste.”

LÆS OGSÅ: Smuglæs i Stefan Ahnhems nye nervepirrende krimi, Motiv X

“De er ikke kolleger i gængs forstand, men de har en høj bevidsthed om hinanden, og de arbejder hver for sig, men de har brug for hinanden. Det var først helt i slutningen af serien, at de egentligt arbejder sammen, og jeg synes, det giver en god spænding at lege med genreforventningerne på den måde,” siger forfatteren.  

At gå København frem

Siden 2017 har Stefan boet i København, og Det sidste søm er hans “pandemibog”. Selv om den udspiller sig langt fra coronaen, har han skrevet den under nedlukningen, hvor heller ikke fitnesscentre havde åbent, så han gik en lang tur hver dag i en ny retning bare for at få luft.

LÆS OGSÅ: Atten grader minus af Stefan Ahnhem

”Jeg har jo boet her nogle år og for længst fået mine faste vaner. Så jeg lavede den regel for mig selv, at jeg skulle gå en time eller halvanden i en ny retning og se, hvad der mon befandt sig der. Det ser måske kedeligt ud på et kort, men hvad mon der gemmer sig.

Jeg lærte simpelthen helt nye sider af byen at kende. Ikke på cykel, men på fødderne. Og det var godt, for jeg fandt en masse steder, som fik deres egne pladser i bogen – og jeg håber i mit stille sind, at ikke alle mine københavnske krimikolleger har fundet de samme steder på deres nedlukningsvandringer,” smiler Stefan Ahnhem.

Bliver det sværere eller lettere med tiden at arbejde sammen med hovedpersonerne?

“Det bliver både sværere og nemmere. Det bliver nemmere, fordi du kender dem. Du har deres stemme og deres specielle tone og deres måder at reagere på i forskellige situationer. Det svære er, at de ikke skal gentage sig selv. Det skal helst føles nyt og interessant.

De fleste af bøgerne kan læses som stand alones, omend det er bedre at læse hele serien. Mange krimier er jo lidt mere det, jeg kalder “guldfiske-krimier”: Når en ny bog begynder, har man allerede glemt den foregående.”

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem: Alt kan ske i mine bøger – måske dør hovedpersonen …

“Jeg har forsøgt at lave et univers som i seriens løb laver større og større ringe i vandet. Fabian er jo langt fra den samme karakter i Det sidste søm, som da vi møder ham første gang. Han er stadig Fabian, men han har en stor baggage af dramatiske og frygtelige oplevelser, som har sat deres store præg på ham.

Hvis man læser Offer uden ansigt og springer til Det sidste søm, må man konstatere, at Fabian er et helt andet sted og har gennemgået en stor udvikling. Mørket har sat sine tydelige spor.

Et slående eksempel på Fabians rejse gennem opklaringsmørket er, at da vi møder ham første gang, så har han problemer med at bruge et skydevåben, og den slutter med, at han skyder uden tøven. Det er Fabians rejse helt kort fortalt.”

“Så for at opsummere så har det sværeste ved at skrive serien været at lade karaktererne udvikle sig nok undervejs. Hvis det bare var, at lade en statisk Fabian stå overfor et nyt plot, en ny sag eller en ny kriminalgåde, der skal opklares, så ville det være nemmere, men så ville det også være den “guldfiske-krimi”, jeg har forsøgt at undgå.

Måske skal jeg gøre det næste gang. Det er for hårdt med al den udvikling,” griner Stefan Ahnhem højt.


Nyhed fra Stefan Ahnhem: Byttet

Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie

★★★★ “Intet er, hvad det udgiver sig for at være i denne svindler-krimi” – Jyllands-Posten

Stefan Ahnhem, som står bag de bedstsælgende krimier om Fabian Risk, har skrevet en psykologisk thriller om parforhold i opløsning.

Carl og Helene har brug for en lang ferie, hvor de har tid til at finde hinanden igen. De har fundet et drømmehus i Californien og har derfor byttet deres hjem med et amerikansk par, som skal tilbringe sommeren i deres villa i Stockholms skærgård. Men så snart Carl og Helene lander i Santa Cruz er der noget, som føles forkert. Så huset virkelig sådan ud på billederne? Og hvad har det andet par egentlig gang i i deres hjem? Byttet beskæftiger sig med, hvordan vores drømme og fantasier kan vendes imod os, så vi i sidste ende ikke tør tro på os selv..

Du kan købe Byttet online fx hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.

Andet fra Stefan Ahnhem: En helt anden historie

Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie

En kendt livsstilsblogger bliver fundet myrdet i en suite på et af Stockholms luksushoteller. Er det en kynisk iscenesat henrettelse eller resultatet af en erotisk leg, der er gået for vidt?

Sagen havner på Malin Rehnbergs bord, Fabian Risks tidligere kollega fra Helsingborg-politiet. Malin er nødt til at tage kampen med sin nye chef, der ønsker, at Rigskriminalpolitiet hellere skal fokusere på en vigtig sag om trafficking. Samtidig har Malin store ægteskabelige problemer, som hun må tackle sideløbende med den komplicerede sag.

Da der bliver begået endnu et mord, er alt oppe at vende. Umiddelbart er der ikke en forbindelse melem ofrene, men måske kan det nye dødsfald være en brik i en større sag. Og hvem er den ukendte stalker, der bliver ved med at dukke op i efterforskningen, og hvad vil han?

Du kan købe En helt anden historie af Stefan Ahnhem online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.




Fabian Risk-serien

Offer uden ansigt (Fabian Risk 1)

Offer uden ansigt, Fabian Risk, Stefan Ahnhem, krimi, svensk krimi

Politibetjent Fabian Risk bliver sat på en sag om en myrdet sløjdlærer. På gerningsstedet finder man et gammelt klassebillede, hvor offerets ansigt er krydset over.

Det står snart klart, at gerningsmanden har flere ofre på sin liste. Hvem bliver den næste?

Og er Fabian Risk som gammel klassekammerat til det første offer selv i fare?

Der historien om, hvordan mobning og isolation i barndommen kan forvandle et menneske til et monster.

Offer uden ansigt er første bind i serien om Fabian Risk.

Du kan købe Offer uden ansigt online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Den niende grav (Fabian Risk 2)

Den niende grav, Stefan Ahnhem, Fabian Risk

Den svenske justitsminister forlader rigsdagen efter en hård debat. Han når dog aldrig frem til sin bil og synes forsvundet op i den blå luft.

Sneen og kulden holder både Stockholm og København i et jerngreb, da Fabian Risk kaldes ind for i al hemmelighed at udrede omstændighederne bag justitsministerens forsvinden.

Men det skal snart vise sig, at nogle forsøger at holde sandheden skjult, og at ingenting er, som de burde være.

Samtidig bliver en kendt dansk tv-journalists hustru fundet myrdet i sit hjem. Dunja Hougaard fra Københavns Politis Drabsafdeling leder efterforskningen, som fører hende over sundet til Sverige.

Den niende grav er anden bog i den hæsblæsende serie om Fabian Risk.

Du kan købe Den niende grav online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Atten grader minus (Fabian Risk 3)

Atten grader minus, Stefan Ahnhem, Fabian Risk

Hvor meget af et menneskes liv kan man stjæle?

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt.

Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder.

Og at han har været frosset ned.

Hvis ikke Fabian Risk og politiet arbejder hurtigt, ender endnu et lig snart i fryseren …

Atten grader minus er tredje bog i Stefan Ahnhems populære serie om Fabian Risk.

Du kan købe Atten grader minus online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Motiv X (Fabian Risk 4)

Stefan Ahnhem, Motiv X, Fabian Risk

Et mord med racistiske undertoner sætter gang i et større efterforskningsarbejde hos Fabian Risk og resten af politiet i Helsingborg.

Samtidig ligger Fabian Risks datter Matilda ligger i koma efter et skuddrama, og han er derfor travlt optaget af at bringe sin familie på fode igen. 

Men da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger, må Fabian Risk tilbage på arbejde, da Helsingborgs politi kastes ud i en kamp mod tiden og en presset jagt på gerningsmændene.

Samtidig kommer Fabian i besiddelse af information, som hans afdøde kollega Hugo Elvin efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale professionelle og personlige konsekvenser for alle.

Du kan købe Motiv X online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


X måder at dø på (Fabian Risk 5)

Stefan Ahnhem, Fabian Risk, X måder at dø på, nervepirrende krimier

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand med et sværd spændt fast på ryggen. Med sig har han et budskab: Et menneske skal dø, men ingen ved hvem.

Det er terningemanden, der afgør, hvem der snart har trukket vejret for sidste gang.

X måder at dø på er femte bog i Stefan Ahnhems krimiserie om Fabian Risk og begynder, hvor forgængeren Motiv X slutter.

En hæsblæsende krimi, der er umulig at lægge fra sig!

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem er ude med ny Fabian Risk-krimi. Læs i X måder at dø på

Du kan købe X måder at dø på i paperback.




Det sidste søm (Fabian Risk 6)

Det sidste søm. En grandios og nerveflænsende finale på Stefan Ahnhems Fabian Risk-serie

Det sidste søm er sjette og sidste selvstændige krimi om den svenske politimand Fabian Risk.

Kan man være både afpresser, manipulator, voldtægtsmand og mishandler, og også være politichef hos Københavns Politi? Ja, det kan man. Og det er Kim Sleizner, der har vadet over adskillige lig for at nå hele vejen til toppen.

Betjenten Dunja Hougaard er gået under jorden, for at indlede en udredning mod sin tidligere chef. Hendes team har brugt måneder på at samle information om ham, og da en person i toppen af den danske efterretningstjeneste bliver fundet død sammen med en ukendt kvinde i en bil på bunden af det københavnske havneløb, strammes grebet. Men hvem strammes det om?

På den anden side af sundet i Helsingborg får Fabian Risk en besked, som forandrer alt for ham og hans familie.

Du kan købe Det sidste søm online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.