Krimi

Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi: Fabian Risk serien

Det er noget af en sensation, når en forfatter sælger en krimiserie til filmatisering – før bøgerne er skrevet. Ikke desto mindre skete det for Stefan Ahnhem, efter han havde skrevet den første krimi i serien om Fabian Risk. Nordisk Film var vilde med dem og købte filmrettighederne til de efterfølgende bøger i serien.

I Stefan Ahnhems krimiserie om Fabian Risk kan alt ske

Krimiserien følger Fabian Risk og hans arbejde hos politiet i Helsingborg, hvor han gang på gang hvirvles ind i mystiske og omfattende sager. Med sin baggrund indenfor manuskriptforfatning benytter Stefan Ahnhem sig af krydsklip og andre filmiske virkemidler til at skrive en spændende og hæsblæsende krimiserie, der med sine mysterier trækker tråde langt udover Helsingborgs grænser.

Indtil videre er fire bøger udkommet i serien

Stefan Ahnhem, Fabian Risk, Fabian Risk serie, svensk krimi, krimiserie, offer uden ansigt, den niende grav, atten grader minus

Med den populære krimiserie om Fabian Risk giver Stefan Ahnhem sit bud på en nyfortolkning af den svenske krimi, hvor der er plads til det uforudsigelige og usandsynlige. Stefan Ahnhem har mange års erfaring som manuskriptforfatter på de svenske tv-serier om blandt andet Wallander og Irene Huss, og nu har han fået blod på tanden efter at forny krimigenren.

Du kan læse mere Stefan Ahnhems skriveprocess her. 

Nedenfor kan du læse mere om de enkelte bøger i Fabian Risk serien. Du kan også finde et komplet overblik over bøgerne i Fabian Risk serien her.

Rækkefølgen i Fabian Risk-serien

  1. Offer uden ansigt

Stefan Ahnhem, krimiserie, offer uden ansigt, fabian riskFabian Risk beslutter sig sammen med sin familie at flytte tilbage til sin fødeby,  Helsingborg.

Allerede få timer efter ankomsten ringer hans nye chef, Astrid Tuvesson angående et brutalt mord. Liget af Jørgen Pålsson, som er Risks gamle klassekammerat, er blevet fundet – han er blevet brutalt myrdet og har fået begge hænder skåret af.

Der går ikke længe, før flere lig af tidligere klassekammerater dukker op, og det går op for Risk , at han i høj grad selv spiller en vigtig rolle.

Køb Offer uden ansigt som paperback her eller hos din nærmeste boghandler.

2. Den niende grav

Den svenske justitsminister forlader rigsdagen efter en hård debat. Han når dog aldrig frem til sin bil og synes forsvundet op i den blå luft.

Sneen og kulden holder både Stockholm og København i et jerngreb, da Fabian Risk kaldes ind for i al hemmelighed at udrede omstændighederne bag justitsministerens forsvinden.

Men det skal snart vise sig, at nogle forsøger at holde sandheden skjult, og at ingenting er, som de burde være.

Samtidig bliver en kendt dansk tv-journalists hustru fundet myrdet i sit hjem. Dunja Hougaard fra Københavns Politis Drabsafdeling leder efterforskningen, som fører hende over sundet til Sverige.

Køb Den niende grav som paperback her eller hos din nærmeste boghandler.

3. Atten grader minus

Stefan Ahnhem, Fabian Risk, Fabian Risk serie, svensk krimi, krimiserie, atten grader minusHvor meget af et menneskes liv kan man stjæle?

En bil kører ud over kajkanten i Helsingborgs havn efter en heftig biljagt.

Alt peger på, at der er tale om en ulykke, men da føreren obduceres, viser det sig, at han har været død i to måneder. Og at han har været frosset ned.

Køb Atten grader minus som paperback her eller hos din nærmeste boghandler.

 

 

 

4. Motiv X

Kom med til Helsingborg, hvor et mord med racistiske undertoner sætter gang i et større efterforskningsarbejde hos politiet. Datteren Matilda ligger i koma efter et skuddrama, og Fabian Risk er travlt optaget af at bringe sin familie på fode igen. Men da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger, må han tilbage på arbejde. Han og kollegerne hos Helsingborg politi kastes ud i en kamp mod tiden og en presset jagt på gerningsmændene. Samtidig kommer Fabian i besiddelse af information, som hans afdøde kollega Hugo Elvin efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale professionelle og personlige konsekvenser for alle.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem om sin debut: Jeg vidste tidligt, at mine bøger skulle være lange!

Køb Motiv X online her eller i din foretrukne boghandel.