Elizabeth MacNeal Historiske romaner Skønlitteratur

Velkommen til Det forunderlige cirkus! Magt, kærlighed og mørke hemmeligheder i viktoriatidens England

det forunderlige cirkus, elizabeth macneal, gode historiske romaner

Det forunderlige cirkus er en ny historisk roman af Elizabeth MacNeal, forfatteren til den internationale bestseller Dukkeværkstedet.


Årstallet er 1866. I en kystby i det sydlige England bor Nell, der ser anderledes ud end alle andre i det lille samfund. Hendes hud er plettet af modermærker, og mange tror, hun er forbandet – selv hendes egen far.

elizabeth macneal, det forunderlige cirkus, dukkeværkstedet
Elizabeth MacNeal debutede med den internationale bestseller Dukkeværkstedet

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Da Jasper Jupiters Forunderlige Cirkus kommer til byen, bliver Nell kidnappet. Hendes far har solgt hende, og Nell føler sig svigtet og forrådt. Men i takt med at hendes popularitet stiger, begynder hun at overveje, om cirkuslivet i virkeligheden er det bedste, der er sket hende.

I London beskriver aviserne Nell som verdens ottende vidunder. Folk står i kø for at se showets højdepunkt: Nell, der flyver oppe under teltdugen. Tingene kompliceres, da hun får følelser for Toby.

LÆS OGSÅ: Når kærlighed bliver til sygelig besættelse. Dukkeværkstedet er en stærk og urovækkende historie fra Victoriatidens London

Elizabeth Macneal er fra Skotland og bor i London. Udover at være forfatter arbejder hun som keramiker. Det forunderlige cirkus er hendes anden roman. Hendes første roman Dukkeværkstedet blev en stor international bestseller, som er oversat til 29 sprog.


Det forunderlige cirkus

Velkommen til Det forunderlige cirkus! Magt, kærlighed og mørke hemmeligheder i viktoriatidens England

Nell bor i en kystby i det sydlige England, i året 1866. Hendes hud er plettet af modermærker, og hun ser anderledes ud end alle andre. Det får naboerne til at holde afstand til hende, og mange, selv Nells far, tror, at hun er forbandet.

Da Jaspers Jupiters Forunderlige Cirkus kommer til byen, bliver Nell kidnappet af cirkusdirektøren – med hendes fars velsignelse. Nell er knust, men da hun pludselig bliver populær i cirkusset, må hun overveje om bortførelsen i virkeligheden er hendes redning.

I London omtales Nell som verdens ottende vidunder, og folk står i kø for at se hende. Men tingene kompliceres, da hun får følelser for Jaspers bror Toby, for hun er ejet af Jasper, og han har ingen planer om at sætte sin guldfugl fri.

Det forunderlige cirkus er en historisk roman og et trekantsdrama om magt og ulighed – men det er også en historie om kærlighed, styrke og accept.

Du kan købe Det forunderlige cirkus som e- eller lydbog, eller finde bogen på biblioteket.


Læs også af samme forfatter

Dukkeværkstedet

Velkommen til Det forunderlige cirkus! Magt, kærlighed og mørke hemmeligheder i viktoriatidens England

I 1850 i London er byggeriet af Crystal Palace ved at være færdigt til den store Verdensudstilling.

På en fridag i Hyde Park møder dukkemageren Iris konservatoren Silas, der forelsker sig hovedkulds i hende.

LÆS OGSÅ: Når kærlighed bliver til sygelig besættelse. Dukkeværkstedet er en stærk og urovækkende historie fra Victoriatidens London

Iris ønsker inderligt at slå igennem som kunstner og opnå et friere liv. Hendes liv tager en drejning, da hun bliver model for en af samtidens mest eksperimentelle kunstnere.

Elizabeth MacNeal formår med præcise historiske detaljer og en fantastisk skildring af personernes indre liv at fortælle levende om det excentriske 1800-tals London.

Du kan købe Dukkeværkstedet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.