Kategori: Elizabeth MacNeal

Elizabeth Macneal er født i Skotland og bor i London.

Elizabeth Macneal
Elizabeth MacNeal.

Hun er uddannet fra Oxford University og arbejder som keramiker. Hendes første roman Dukkeværkstedet blev en stor international bestseller, som er oversat til 29 sprog. Udover Dukkeværkstedet er hendes anden roman Det forunderlige cirkus (2022) også oversat til dansk.

Allerede som studerende ved Oxford University fik Elizabeth MacNeal interesse for litteratur og 1800-tallets London, men et job hos en management consulting-virksomhed satte skrivedrømmene på pause. Hun brød dog hurtigt ud og blev i stedet keramiker.

Efterhånden som MacNeals kunst begyndte at sælge, fik hun mere tid til at skrive, og sendte for sjov et halvfærdig manuskript til en debutroman ind til skrivekonkurrencen Caledonia Awards. Da hendes roman, Dukkeværkstedet, blev shortlistet til konkurrencen, fik hun pludselig travlt med at skrive den færdig – og mod al forventning vandt hun!

At Dukkeværkstedet er noget ganske særligt, ses også tydeligt på den massive efterspørgsel efter romanen. Allerede inden udgivelse er den både solgt til filmatisering og udgivelse i 28 lande – en sjælden bedrift for en debutroman.