CarlsenPuls Val Emmich Young Adult-romaner

5 grunde til du skal læse Vi går imod strømmen

Vi går imod strømmen, Val Emmich

Der er en ny litterær hjerteknuser i byen.Vi går imod strømmen er en stærk fortælling om at turde lægge facaden, blotte sig for andre og vise, hvem man virkelig er.

Det er et ret vildt tilfælde, da den stille Tegan og populære Mac søger tilflugt samme sted under en snestorm. Det er ikke kun vejret, der udfordrer dem, for i løbet af natten bliver de tvunget til at åbne sig op for hinanden.

LÆS OGSÅ: Fra grin til gråd – 10 YA-bøger der giver dig all.the.feels.

Her finder du fem grunde til, hvorfor du skal læse Vi går imod strømmen.

1: Modsætninger mødes

via GIPHY

Tegan og Mac har ingenting tilfælles. Det er i hvert fald deres overbevisning. Han er lækker, football-spiller og populær. Hun er stille, født med en deform venstrehånd, og er vant til at snige sig af sted langs væggene.

LÆS OGSÅ: En bog om at vise, hvem du virkelig er. Læs et uddrag af YA-bestselleren her

Men virkeligheden viser sig hurtigt at være en anden, da de begge bliver fanget under samme tag i en snestorm.

2: Nuancerede karakterer

via GIPHY

Tegan er træt af måden hendes hånd altid er det første, andre ser, når de kigger på hende. Hun er træt af at være usynlig og aldrig blive set for den, hun virkelig er. Selvom det hun gør, er forkert, så er hendes smerte ikke til at tage fejl af.

LÆS OGSÅ: Kære læser, i dag bliver en fantastisk dag, fordi der er nyt på filmfronten om Kære Evan Hansen

Og da hun finder en måde, hun kan gøre livet surt for dem, der udadtil lever det perfekte liv, føler hun sig pludseligt set …

3: Kæmpe afsløringer

via GIPHY

Tegan bærer på en mørk hemmelighed, som vil udfordre den helt særlige relation, hun udvikler til Mac under snestormen. En hemmelighed så stor, at den kan true med at ødelægge alt.

4: Døm ikke bogen på omslaget

via GIPHY

Lige i den her bogs tilfælde er det faktisk okay at dømme bogen på omslaget, da det er virkelig pænt. MEN det er også et af bogens mange stærke temaer.

LÆS OGSÅ: 10 bøger, der har taget læserne med storm på #BookTok

Og hvis du nogensinde har dømt nogen for, hvordan de ser ud, eller det liv de lever, så skal du helt sikkert læse Vi går imod strømmen.

5: Forfatteren bag Kære Evan Hansen

via GIPHY

Stadig ikke overbevist? Måske kan vi overtale dig til at give bogen et skud, når du hører, at det er forfatteren bag musical- og bogsuccesen Kære Evan Hansen, der også har skrevet denne roman.

Se filmtraileren til Kære Evan Hansen

Kære Evan Hansen fortæller historien om den angstramte Evan, der har fået til opgave af sin psykolog at skrive breve til sig selv. Men da et af hans breve havner i de forkerte hænder, bliver han trukket ind i en fremmed families sorg over deres søns selvmord.

Nu får han muligheden for ikke længere at føle sig udenfor. Men hvad er prisen for at passe ind, og er Evan villig til at betale den?


Val Emmich: Vi går imod strømmen

Vi går imod strømmen Val Emmich

Tegan er en stille og begavet pige, som er født med en deform venstrehånd og har lært sig at snige sig af sted langs væggene. Efter et skænderi med sin mor, gemmer hun sig under en snestorm på Thomas Edison-museet. Pludselig går døren op, og ind træder Mac Durant, klassekammerat og skolens ukronede konge.

Tegan vil gerne have ham til at gå igen. Men som tiden går, åbner de to modpoler sig mere og mere for hinanden. Mac har også sit at kæmpe med, og Tegan er ikke så stille, som man tror.

Desuden bærer hun på en altoverskyggende hemmelighed, som involverer Mac.

Du kan købeVi går imod strømmen online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Andre bøger af Val Emmich: Kære Evan Hansen

YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, kære evan hansen, deaer evan hansen, Steven Levinson, Benj Passek og Justin Paul, Val Elmich.

Evan har altid følt sig alene. Men da hans brev til sig selv havner i de forkerte hænder, bliver han pludselig trukket ind i en families sorg over tabet af deres søn, åbner nye muligheder sig. Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål.

Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt truer med at falde sammen, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: Sig selv.

En hvid løgn fører til store sandheder i denne varme coming-of-age-fortælling om sorg, autenticitet og kampen for at høre til i en tid med hurtige forbindelser og dyb isolation.

Du kan købe Kære Evan Hansen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Om forfatteren

Val Emmich er en amerikansk forfatter, musiker og skuespiller. Han debuterede som forfatter med romanen Fordele og ulemper ved at huske i 2017 og i 2019 skrev han romanen baseret på musicalen Dear Evan Hansen.