Der kommer hele tiden nye krimidebutanter på markedet, men nogen gange har vi serielæsere lyst til at vide, at der allerede ligger en hel stribe bøger, som vi bare kan fortsætte med, hvis vi bliver opslugt af en univers.


De danske krimiforfattere gør hvad de kan for at holde læserne til ilden. Alligevel er det næsten umuligt at følge med i efterspørgslen, når nogle læsere bruger en aften eller to på at fortære en krimi, som det har taget et år at skrive. Men fortvivl ej. Her er 6 krimiserier, som allerede er godt igang – og hvor der er flere bøger på vej. Alle bøgerne findes både i trykt form, som e-bøger og lydbøger på fx Mofibo, Bookmate og Saxo.

Fordele ved at læse krimiserier:

✔️Du kan bare hoppe videre til næste bog i serien, når du er færdig.

✔️Du behøver ikke at overveje hvad du nu skal læse.

✔️Og du kan tilbringe ugevis sammen med dine fiktive yndlingspersoner,

Den mørke side-serien af Camilla Grebe

Camilla Grebes prisvindende krimiserie Den mørke side, der på svensk hedder “Flickorna och mörkret”, er måske den mest hotte nye serie i skandinavisk krimi disse år. To af de fem bøger i serien har vundet prisen som årets svenske krimi – og de er alle fem virkelig velanmeldte i både Sverige, Norge og Danmark.

Rækkefølgen på Camilla Grebes bøger er:

 1. Når isen brister
 2. Husdyret
 3. Dvale
 4. Skyggejægeren
 5. Alle lyver

RAVN-serien af Michael Katz Krefeld

Den tidligere politibetjent Ravn bor på en båd på Christianshavn sammen med sin bulldog Møffe. Som privatopdager jagter Ravn forsvundne personer, og samtidig kæmper han med at opklare mordet på kæresten Eva. Krimier til dig, der elsker stærke karakterer og nervepirrende spænding.

Rækkefølgen på bøgerne i Ravn-serien:

 1. Afsporet
 2. Savnet
 3. Sekten
 4. Dybet
 5. Pagten
 6. Skytsengel
 7. Imperiet (udkommer oktober 2021)

Nora Sand-serien af Lone Theils

Den hårdtslående Nora Sand bliver som udsendt journalist i London hvirvlet ind i en række spændende, men farlige opklaringer. Bøgerne i serien er baseret på virkelige forbrydelser, der har inspireret forfatter og tidligere korrespondent Lone Theils.

Rækkefølgen på bøgerne i Nora Sand-serien:

 1. Pigerne fra Englandsbåden
 2. Den blå digters kone
 3. Heksedrengen
 4. Stilleleg
 5. De usynlige

Fabian Risk-serien af Stefan Ahnhem

Fabian Risk efterforsker en række brutale mordsager sammen med sine kolleger ved Helsingborg Politi. Sager der også har konsekvenser for Fabians egen familie og som rækker langt ind i politiets egne rækker. Stefan Ahnhems krimiserie er fuld af action og overraskelser.

Rækkefølgen på bøgerne i Fabian Risk-serien:

 1. Offer uden ansigt
 2. Den niende grav
 3. Atten grader minus
 4. Motiv X
 5. X måder at dø på

Kaldan & Schäfer-serien af Anne Mette Hancock

Anne Mette Hancock bragede ind på den danske krimiscene med sin prisvindende debut Ligblomsten i 2017. Som journalist bliver Heloise Kaldan inddraget i en række foruroligende sager, og sammen med efterforskeren Erik Schäfer prøver hun at finde frem til sandheden. Medrivende pageturnere om hævn og retfærdighed.

Rækkefølgen på bøgerne i serien om Heloise Kalden og Erik Schäfer:

 1. Ligblomsten
 2. Mercedes-snittet
 3. Pitbull

Huldar og Freyja-serien af Yrsa Sigurðardóttir

Islandske Yrsa Sigurðardóttirs prisvindende krimiserie følger kriminalassistenten Huldar og børnepsykologen Freyja, der sammen opklarer en række makabre mord på børn og unge i Reykjavik og omegn. Det danske kriminalakademi kårede i 2016 den første bog i serien, DNA, til årets krimi. Her er der hele fem bøger at kaste sig over for en ægte serielæser.

Rækkefølgen på bøgerne i serien om Huldar og Freyja:

 1. DNA  
 2. Hævn 
 3. Tilgivelse
 4. Vold
 5. Dukken
 6. Tavshed

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen på Steffen Jacobsens bøger