krimier der er gode at løbe til

Elsker du også at løbe til lydbøger?

Er der noget bedre end en nervepirrende krimi at løbe til? Her har får du inspiration til 10 krimier der er gode at løbe til:

Camilla Grebe: Dvale

10 krimier der er gode at løbe til

Samuel på 18 år er på flugt fra en vred narkoboss og er samtidig blevet smidt ud hjemmefra.

I desperation svarer han på et jobsopslag, hvor en enlig kvinde søger hjælp til at passe på sin hjerneskadede søn.

Samuel aner en oplagt mulighed for at komme i skjul. Men ingenting bliver dog som han forventer, da han flytter ind hos smukke Rakel og sønnen Jonas i det afsidesliggende hus ved havet i skærgården.

Samtidig undersøger politiet en drabssag, hvor liget af to unge mænd er blevet fundet nedsænket i vand. Efterforskningen kompliceres yderligere, da en desperat mor melder sin søn savnet.

LÆS OGSÅ: Krimistjernen fra Sverige, du ikke må gå glip af

Du kan finde Dvale som lydbog på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Michael Katz Krefeld: Pagten

spændende krimier

Pagten er femte bog i serien om privatopdageren Ravn, som inkasserede Michael Katz Krefeld Krimimessens publikumspris.

Pagten satser Ravn alt på at opklare en sag, der har traumatiseret ham i fem år: mordet på hans kæreste Eva.

Nye oplysninger fører Ravn på sporet af en aldrende lejemorder og en gruppe kriminelle betjente med forbindelse til en skræmmende magtfuld person i samfundets øverste lag. Det er først, da Ravn indgår en fatal pagt med gangsterkongen Kaminsky, at han får adgang til viden og forbindelser, som kan gøre det muligt at afsløre korruptionen og den anonyme bagmand – og at finde Evas morder.

Du kan lytte til Pagten på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Steffen Jacobsen: Ghostwriter

vildt gode krimier

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. 

Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

Du kan lytte til Ghostwriter på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

10 krimier der er gode at løbe til

Lukas er forsvundet fra sin skole. Han dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting.

Journalist Heloise Kaldan bliver beordret til at droppe en kontroversiel artikel om PTSD-ramte soldater, fordi hun skal dække sagen om den forsvundne Lukas. Men da der dukker ting op i Lukas-sagen, der peger i retning traumatiserede soldater, får den bramfri efterforsker Erik Schäfer brug for Heloises hjælp til at finde hoved og hale i et uhyggeligt virvar af spor.

Du kan lytte til Mercedes-snittet på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Klaus Frederiksen & Hanne Rump: Dagbog fra Zombieverdenen

10 krimier der er gode at løbe til

Noah har overlevet zombieapokalypsen, men mareridtene om Alberte hjemsøger ham stadig. Nu befinder han sig på en fiskekutter i Skagerrak, for der er ingen zombier på havet.

Sammen med fire andre kæmper han fortsat for at overleve, men hvis det skal lykkes, er de fortsat nødt til at gå i land af og til for at finde mad og brændstof. Og inde på land vrimler det med zombier …

Du kan lytte til Dagbog fra Zombieverdenen på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Michael Katz Krefeld: Mørket kalder

10 krimier der er gode at løbe til

I bestselleren Mørket kalder kommer politikommissær Cecilie Mars en sen nattetime til at træffe et fatalt valg.

Cecilies fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.

Du kan lytte til Mørket kalder på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Jonas Willmann: Hotellet

10 krimier der er gode at løbe til

Roland Andersen rejser fra Danmark til England for at få udgivet sin roman hos det prestigefyldte forlag Tashtego.

Efter hans ankomst går det dog hurtigt galt, og efter et mystisk biluheld vågner Roland op på et hotel midt ude i skoven.

De andre gæster er alle ældgamle, og Roland er ikke sikker på, hvor i landet han er henne. Eller om han overhovedet stadig er i England.

Du kan lyttet til Hotellet på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Lone Theils: Heksedrengen

spændende krimier

En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård.

Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Du kan lytte til Heksedrengen på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Yrsa Sigurdardóttir: Tilgivelse

10 krimier der er gode at løbe til

I en biograf bliver en teenagepige myrdet. Inden da har pigens skole-kammerater modtaget en række videoer fra pigen på Snapchat, hvor hun desperat beder om tilgivelse. Da liget omsider bliver fundet, er det markeret med tallet “2”.

Et par dage senere møder en teenagedreng samme skæbne, og endnu engang har hans venner modtaget lignende uhyggelige videoklip inden mordet. Hans lig er markeret med tallet “3”.

Kriminalassistent Huldar Traustasson bliver inddraget i efterforskningen og med hjælp fra børnepsykologen Freyja indleder de jagten på morderen.

Du kan lytte til Tilgivelse på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.


Stefan Ahnhem: Motiv X

10 krimier der er gode at løbe til

Da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger, kastes Fabian Risk og kollegerne hos Helsingborg politi ud i en kamp mod tiden og en presset jagt på gerningsmændene.

Fabian Risk kommer i besiddelse af information, som hans afdøde kollega Hugo Elvin efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale professionelle og personlige konsekvenser for alle.

Du kan lytte til Motiv X på streamingtjenesterne eller købe den som lydfil.

krimier der er gode at løbe til, lydbøger

Savner du mere læseinspiration? Vi har samlet de bedste krimier til dig.