Kategori: Lone Theils

Foto: Hazel Thompson

Lone Theils (f. 1971) er tidligere korrespondent for Politiken og Berlingske Tidende i London. Hun debuterede i 2015 som forfatter med romanen Pigerne fra Englandsbåden, der følger journalisten Nora Sand. Romanen tager udgangspunkt i en virkelig hændelse, hvor billeder af nogle ukendte piger pludselig dukkede op hos en amerikansk seriemorder. Den danske journalist Nora Sand arbejder på bladet Globalt i London, hvor hun bliver inddraget i farlige opklaringssager.

Romanen fik flotte anmeldelser og blev startskuddet til en krimiserie om Nora Sand, der på nuværende tidspunkt består af fem bind. Lone Theils’ bøger er blandt andet solgt til oversættelse i 14 lande og er meget populær. Krimiserien bygger på virkelige hændelser og egne erfaringer. Lone Theils har i øvrigt udgivet børnebøger.

Klik her for at se rækkefølgen på Lone Theils’ bøger om Nora Sand

den store julelæseliste
bedste krimier

Nora Sand-serien: danske piger forsvinder sporløst

For år tilbage blev der fundet nogle fotografier af ukendte piger på Københavns Hovedbanegård hos en amerikansk seriemorder. Disse fotografier fangede Lone Theils. Hændelsen blev derfor stor inspiration til hendes første roman Pigerne fra Englandsbåden i Nora Sand-serien.

Året er 1985, hvor to danske piger er forsvundet sporløst på Englandsbåden. Først flere år senere finder man fotografier af pigerne frem i en kuffert hos en aktivitetshandler i kystbyen Brine.

Tilfældigvis bliver London korrespondent Nora Sand indblandet i en sag om en engelsk massemorder, der er blevet dømt på livstid. Her finder Nora Sand ud af, at det er en ekstra uhyggelig sag for hende, da sagen fører tilbage til hendes hjemland Danmark. Bogen er udgivet i 2016.

De fire øvrige bøger i Nora Sand-serien, som er udgivet med Lindhardt og Ringhof, har følgende titler:

  • Den blå digters kone (2017)
  • Heksedrengen (2020)
  • Stilleleg (2020)
  • De usynlige (2021)

Du kan finde alle bøgerne online her. Journalisten Nora Sand optræder i alle bøgerne. I de efterfølgende afsnit kommer et kort referat af hver enkelt bog.

Læs også Spændende krimiserie om journalisten Nora Sand

Den blå digters kone

Den berømte digter Manash Ishmail er på flugt fra Iran. På sin flugt bliver han på ulykkeligvis adskilt fra sin kone Amina. Han ender på et asylcenter i Danmark, hvor han møder Nora Sand. Manash Ishmail ønsker ikke at udtale sig til medierne, selvom de brændende ønsker et interview med ham i forbindelse med flugten. Digteren går med til at lave et interview med Nora Sand på én betingelse. Hun hjælper ham med at finde hans kone Amina.

Nora Sand bliver derfor sendt til Iran, hvor illegale flygtninge gemmer sig i frygt for myndighederne. Flugten for Nora Sand er ikke ufarlig, som du kan læse mere om i fortællingen.

Heksedrengen

De engelske medier beretter om hele to mordsager på kort tid, hvilke, Nora Sand har mistanke om, har en sammenhæng. Hun tror, at mordsagerne kan bindes op mod en skilsmissesag mellem en dansk realitystjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn.

I bogen skriver Lone Theils om at finde sandheden om mordsagerne, som bringer Nora Sand til dystre steder i London, hvor man tvivler på, om hun har gabt over for meget.

Stilleleg

Stilleleg omhandler en video, hvor en politimand i landsbyen Toppingham bliver brutalt halshugget med en krumsabel. Videoen florerer på nettet, og der er en bekymring om, der er tale om terror mod England.

Nora Sand skal dække sagen for bladet Globalt, og når journalisten graver dybere, viser der sig at være en stor hemmelighed, som politimanden Toppingham har gemt på. Det er en hemmelighed, som helst skal holdes ude af mediernes bevågenhed, fordi den vil kunne koste menneskeliv.

De usynlige

Denne bog er femte bog i serien med Nora Sand. Under en ferie i Danmark bliver Nora Sand vidne til et drab, som har forbindelse til Storbritanniens absolutte elite. Journalisten kommer på sporet af en gruppe mennesker, der vil gøre alt, hvad det kræves for at dække over fortidens synder.

Disse mennesker vil bruge deres magt, penge og indflydelse til at få problemer, til at forsvinde. Et problem, som de ser, er Nora Sand.

Læs også Lone Theils fortælle historien bag krimien De usynlige

Lone Theils’ forfatterskab har skabt stor begejstring

Da den første roman i Nora Sand-serien udkom, vakte det stor begejstring blandt anmeldere og læsere. Med de velskrevne krimier, der er inspireret fra virkeligheden, bliver Lone Theils’ bøger ofte beskrevet som værende overraskende og for aldrig at miste pusten. Bøgerne besidder en særlig intensitet, som gør, at du bare er nødt til at springe videre til næste side.

Lone Theils har boet i London i mere end 16 år og har selv arbejdet som journalist, ligesom Nora Sand. Bøgerne har fået kæmpe succes, som har medvirket til, at Lone Theils ville bruge mere tid på forfatterskabet. Dermed har hun også lagt journalist- korrespondentarbejdet på hylden for at satse på at skrive krimier.

Se mere om Lotte Theils forfatterskab på denne side.

Læs også Krimiforfatter Lone Theils skaber et dystert univers