Kategori: Johanna Mo

Johanna Mo, foto af Sofia Eckerblad
Johanna Mo. Foto af Sofia Eckerblad.

Johanna Mo

Johanna Mo (født 1976) er opvokset i Kalmar, Sverige. Inden Johanna Mo blev forfatter, arbejdede hun både som oversætter og forlagsredaktør.

Johanna Mo har skrevet ni bøger. Espeløvet (2024) er hendes fjerde bog på dansk efter de forrige bøger i Ölandsserien, Natsangeren (2021), Skyggeliljen (2022), og rkeskov (2023).

Hendes krimier har modtaget stor ros i Sverige og herhjemme for deres fængende og gribende fortællinger, der gør dem umulige at lægge fra sig. Bøgerne er udstyret med komplekse karakterer og et skræmmende troværdigt plot.

bedste krimier

 

Bøgerne man umuligt kan lægge fra sig:

 

Johanna Mos Ölandsserie er en nervepirrende krimiserie, hvor hver bog kan læses selvstændigt. Serien omhandler at leve i skyggen af sin fars forbrydelse og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn.

LÆS OGSÅ: 3 gode krimier – Johanna Mos Ölandsserie

Når Johanna Mo skriver om mord i et lille samfund, er det ikke tilfældigt. Som ung oplevede hun, at der i den nære bekendtskabskreds var et par unge mænd, der blev dømt for mordet på en taxachauffør.

Det gav Johanna inspiration til at skrive om skammen ved at være nær pårørende til en, der er dømt for en forbrydelse. Et plot, der er gennemgående i serien om Hanna Duncker, der konstant bliver dømt af omgivelserne for farens forbrydelse.

LÆS OGSÅ: Mørkeskov er fængende og gribende, siger de begejstrede læsere. Læs deres anmeldelser her

Læserne kalder serien fængende og gribende, og især den realistiske fremstilling og de komplekse karakterer er det, som læserne bemærker. Johanna Mo forfatterskab er dermed krimier, man ikke kan lægge fra sig.

Savner du mere læseinspiration? Så har vi masser af krimi bøger til dig her.