Boganmeldelser Johanna Mo Krimi Svenske krimier

Mørkeskov er fængende og gribende, siger de begejstrede læsere. Læs deres anmeldelser her

Mørkeskov, johanna mo, krimi

Læsernes dom: Spændende og medrivende krimi, der er umulig at lægge fra sig. Vi har bedt et panel af læsere anmelde romanen. Her er resultatet.


“Jeg er kun ked af én eneste ting, og det er at jeg først ‘opdager’ hendes bøger nu.”
– Mette M

Sådan skriver Mette, der sammen med de andre testlæsere har anmeldt Mørkeskov. Det er blevet til mange skønne anmeldelser, du kan læse nedenfor.

Udover en anmeldelse af bogen, bad vi også vores testlæsere om at sætte nogle helt korte, konkrete ord på Mørkeskov. De ord, der optrådte hyppigst var spændende, fængende, gribende, uforudsigelig, realistisk, medrivende og pageturner.

Mørkeskov er den tredje bog i Öland serien efter Natsangeren og Skyggeliljen, og det er en krimiserie, der handler om at leve i skyggen af sin fars forbrydelse og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn.

Mørkeskov bliver liget af den forsvundne 19-årige Mikael fundet i Mittlandsskoven på Öland, efter han forsvandt sporløst til en studenterfest 20 år tidligere. 

LÆS OGSÅ: 3 gode krimier – Johanna Mos Ölandsserie

Efterforsker Hanna Duncker bliver tilkaldt for at finde ud af, hvad der skete med Mikael den skæbnesvangre sommeraften, og hun må sande, at Mikaels studentertid byder på hemmeligheder, som hans studenterklike helst vil holde skjult.

Mørkeskov bliver Hanna Duncker bragt i livsfare, da hun kommer tættere på sandheden om sin fars forbrydelse. Forfatteren Johanna Mo drager paralleller til sit eget liv i Ölands-serien, da hun i sin ungdom var pårørende til nogle unge mænd, der blev dømt for mordet på en taxachauffør i hendes hjemby.

35 testlæsere har anmeldt krimien, næsten alle positivt. Læs nogle af deres anmeldelser herunder.
Hvad synes du om Mørkeskov?


“En virkelig god bog, som heldigvis holder spændingen lige til det sidste. Jeg elsker, at man følger “sagen” samtidig med, at man får et indblik i både de personer der løser den, og dem som er involveret. Jeg må absolut have mere af samme skuffe…”
– Mette M

“Super spændende bog, godt skrevet og den fanger en fra start til slut.”
– Pia M

“Det har været en fornøjelse at læse den. En page turner, spændende bog at læse. Elsker at læse bøger, hvor man vandrer i nutid og fortid. En spændende krimi uden alt for mange detaljer, som gør, at den kan læse af alle, også ikke-krimilæsere. Kan læses uden at læse de 2 første bøger inden. Vil give den 4 ud af 5 stjerner.
– Lena A

LÆS OGSÅ: Ny Johanna Mo-krimi: Skeletter i skoven og skabet

“Jeg blev hurtig fanget ind i bogens univers. Selv om det er endnu en svensk krimi med en politikvinde med en fortid, som ikke er færdigbearbejdet, er den anderledes. Fine personskildringer, sproget flyder og plottet holder.”
– Margit H

“Bogen var rigtig spændende. Havde ikke læst de to foregående, så de blev også lige pløjet igennem på 5 dage. Håber, at der kommer en efterfølger.”
– Lone M

Jeg er kun ked af én eneste ting, og det er at jeg først ‘opdager’ hendes bøger nu.

“Shit mand! Nu er jeg blevet færdig, og jeg startede i forgårs… Det var en god historie! Normalt synes jeg, det er træls, når der er for mange personer med, for jeg har svært ved at huske dem fra hinanden, men i denne historie er de så godt skildret og adskilt, at det har man ikke problemer med. Jeg skal ha’ læst de to første!”
– Winnie H

“Der er alt en god krimi skal ha’. Spænding, gys og lidt kærlighed.”
– Kirsten S
Hvem vil du anbefale Mørkeskov til?


Rigtig mange anmeldere fra testpanelet mener, at læsere der kan lide Camilla Läckberg og svensk krimi i det hele taget, også vil være vilde med Johanna Mos Mørkeskov.


“Jeg vil anbefale bogen, hvis du holder af den gode og ikke mindst velskrevne krimi. Historien er nærværende. Er du til serie som Mord i Skærgården, Wisting og Maria Wern er dette en bog for dig.”
– Lisa C

LÆS OGSÅ: Mørkeskov er sidste nye skud på stammen i Johanna Mos fængslende Öland-serie

“Hvis du er til løgne, fortielser og spænding om who did it, er bogen helt sikkert noget for dig.”
– Jonna T

“Anbefales til dem som elsker en god krimi, som man bare ikke kan slippe og som, når man har læst en, så kan man næsten ikke vente på den næste lignende bog. Den var helt fantastisk god.”
Ritta J

“Min anbefaling vil gå til dem, der har set Mord i Skærgården, og dem der kan lide svenske krimier generelt.. Måske lidt a la Camilla Läckberg.”
– Katja L

“Jeg kan ikke vente på næste bind i serien!!! Den slugte jeg – læste til sent på natten. Giver den – som de 2 andre i serien – min bedste anbefaling til læsere af gode krimier.”
Jytte A

“Den kan absolut anbefales til læsere af nordiske krimier og den kunne fint filmatiseres. Så sad jeg klar.”
– Margit H

LÆS OGSÅ: Tør du læse med? Her er 15 af de nyeste nervepirrende krimier og true crime til påskeferien

“Bogen kan virkelig anbefales til krimilæsere, blandt andre fans af Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie”
– Jeanette R

Anbefales til dem som elsker en god krimi, som man bare ikke kan slippe og som, når man har læst en, så kan man næsten ikke vente på den næste lignende bog. Den var helt fantastisk god.

“Anbefales til dem som også syntes at Øbro og Tornbjerg samt Lars Kjædegaard og Michael Katz Krefeld skriver gode krimier.”
– Anja L

“Kan anbefales til alle der, som jeg, er vild med den nordiske krimigenre.”
– Malene B

“Jeg vil klart anbefale den til alle de krimielskere, jeg kender.”
– Lone S

“Har man læst de to tidligere bøger vil jeg helst sikkert også anbefale denne – er man til krimier, er det her en der skal tilføjes på læselisten!”
– Katrine A

“Krimielskere, fans af spændende serier og læsere, der har svært ved at slippe en bog, når de først er startet på den.”
– Alice H

LÆS OGSÅ: 25 gode krimier og spændingsromaner

“Forrygende god krimi, som jeg vil anbefale alle fans af et godt plot.”
– Margit A

“Vil anbefale den til alle fans og til alle andre: Se at komme igang med serien.”
– Merete B

“Hvis man er til Arne Dahl og Camilla Läckberg, vil man være vild med Johanna Mo. Har tidligere udgivet Natsangeren (2020) og Skyggeliljen (2021). To spændende bøger og Mørkeskov står bestemt ikke tilbage for disse.”
– Tina S

Har man læst de to tidligere bøger, vil jeg helst sikkert også anbefale denne – er man til krimier, er det her en, der skal tilføjes på læselisten!

“Jeg vil anbefale bogen til dem, der godt kan lide bøger af Camilla Läckberg og Viveca Sten. Generelt bare til alle som kan lide en god svensk krimi.”
– Katja R

“Mit bibliotek indeholder rigtig mange krimier og spændingsromaner, og Johanna Mo får fra nu af helt sikkert en fin plads, sammen med forfattere som Jussi Adler-Olsen, Sara Blædel, Camilla Läckberg og Sofie Sarenbrant.”
– Mette M


Trænger du til endnu mere krimi eller kunne du godt selv tænke dig at prøve kræfter med at være testlæser? Så følg med på vores krimi-facebookside, Gerningsstedet.
Johanna Mo: Mørkeskov


Mørkeskov er fængende og gribende, siger de begejstrede læsere. Læs deres anmeldelser her

Juni 1999. Mikael er nitten år gammel og lige blevet student, da han forsvinder sporløst til et studentergilde. Tyve år senere findes hans skelet i Mittlandsskoven på Öland. Det er tydeligt, at han er blevet dræbt. Efterforsker Hanna Duncker bliver tilkaldt for at finde ud af, hvad der skete med Mikael den skæbnesvangre sommeraften.

Samtidigt kæmper Hanna stadig med sin fortid. Hun lever nemlig med uvisheden om, hvad der rent faktisk skete, da hendes far for mange år siden blev dømt for mord.

Mørkeskov er tredje selvstændige bind i Ölandsserien, en krimiserie om at leve i skyggen af forbrydelser og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn.

Du kan købe Mørkeskov online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre bøger i serien om Hanna Duncker


Johanna Mo: Natsangeren


Natsangeren, Johanna Mo, Ölandsserien, svensk krimi, Hanna Duncker

Velkommen til Johanna Mo – den nye stjerne på den svenske krimihimmel!

Politiefterforsker Hanna Duncker vender efter 16 år tilbage til sin barndoms ø, da hendes far dør. På sin første arbejdsdag ved Kalmars politi kastes hun ud i en tragisk sag, hvor en teenagedreng bliver fundet død ved øens store naturområde Alvaret.

Pludselig står Hanna Duncker midt i en mordefterforskning, og sammen med sin makker Erik Lindgren må hun stå ansigt til ansigt med flere spøgelser fra sin fortid.

Natsangeren er første bog i Ölandsserien.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Du kan købe Natsangeren, fx Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Johanna Mo: Skyggeliljen


skyggeliljen, johanna mo

Anden selvstændige krimi i Ölandsserien efter Natsangeren.

Da Jenny kommer hjem, kan hun mærke, at der er noget galt. Huset er tomt, og både Thomas, hendes mand, og deres søn Hugo er væk. Men er de taget af sted frivilligt, eller er der sket dem noget?

Kalmars politi og efterforsker Hanna Duncker bidrager til sagen, og en stor eftersøgning igangsættes. Flere hemmeligheder kommer frem, og da Thomas findes død, intensiveres jagten på lille Hugo.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

Du kan købe Skyggeliljen online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.