Krimi Svenske krimier

Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Der var budkrig mellem flere store forlag om, hvem der løb med den stemningsmættede svenske krimiserie “Ölandsserien” om politiefterforsker Hanna Duncker. Et testpanel læste Johanna Mos krimidebut Natsangeren inden udgivelse – her er deres dom.


Fængslende krimi med uforudsigelig slutning

Testlæserne var vilde med plottet og havde svært ved at lægge Natsangeren fra sig:

“En rigtig god og spændende bog, synes jeg – ellers havde jeg heller ikke læst den så hurtigt. Fint skrevet og den holder mig fanget fra side 1. Glæder mig til, at der kommer en ny fra forfatteren i 2022.” – Anne

“Det er en fantastisk spændende bog fra første side. Det var svært at lægge den fra sig. Jeg synes det er super godt, når forfatteren skifter mellem ‘scenerne’, så man følger forskellige personer/tider/handlinger. Det gør bare bogen mere spændende hele tiden.” – Christina

LÆS OGSÅ: Årets bedste krimier 2020. Har du læst dem alle?

“Det er en velskrevet bog, der nærmest læser sig selv. Der er en naturlig, stille og rolig fremdrift i fortællingen – det virker troværdigt, og slutningen er mildest talt uforudsigelig.” – Pia

Fascinerende persongalleri og rammende beskrivelser

Flere af testlæserne fremhævede også bogens opbygning, karakterer og miljø som værende med til at løfte læseoplevelsen til nye højder:

“Der er en psykologisk dybde og indsigt i fortællingen, der helt sikkert har tråde tilbage til forfatterens fortid. Johanna Mo har et tydeligt og troværdigt lokalkendskab, jeg følte mig hensat til Kalmar og Øland med de store vidder og afstande, og kan ikke vente med at komme tilbage. Jeg er vild med det. Både bogen og landskabet.” – Pia

“Plottet holdt mig fanget indtil næsten sidste side, inden gerningsmanden dukkede op. Hovedpersonen Hanna er så sammensat, en rigtig god karakter, og med de mange forskellige typer på politistationen er der så meget materiale gemt.” – Mette

Store forventninger til næste bog i serien

Læsernes var ikke i tvivl: De glæder sig til næste bind i Ölandsserien:

“Jeg kan næsten ikke vente til 2022 med at læse bind 2 i serien. Håber den giver lidt afklaring på Hannas liv. Jeg vil helt klart give bogen max stjerner. Den er supergodt skrevet og rigtig spændende til det sidste.” – Christina

LÆS OGSÅ: 20 spændende krimier på Mofibo og Saxo Premium, du skal læse

“Jeg synes bogen er velskrevet, spændende og med en overraskende slutning. Jeg ser frem til næste bind i serien med stor forventning.” – Doris

“Jeg glæder mig meget til at følge Hanna, hun har helt klart en mission, der ikke er fuldført endnu. Tak for en god historie.” – MetteFjerde bog i serien: Espeløvet

Espeløvet, Johanna Mo

Da Hanna Dunckers veninde, Ingrid, finder sin kæreste død, ligner det mord. Hanna og kollegerne ved Kalmars politi må bede Ingrid om hjælp til at optrevle sandheden om kærestens brogede fortid, men da Ingrid bliver akut syg ændres alt, og Hanna må holde hovedet koldt.

I mellemtiden er Hannas bror, Kristoffer, vendt tilbage til Öland for at deltage i retssagen, der kan rense deres far, og med sin angstfyldte bagage invaderer han Hanna og Isaks skrøbelige samliv. Kommer sandheden endelig frem om hvad der skete for 17 år siden, da deres far blev dømt for mord?

Espeløvet er fjerde bind i serien om Hanna Duncker og politistyrken på Öland.

Du kan købe Espeløvet online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra den 15. maj.
Tredje bog i serien: Mørkeskov

Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Juni 1999. Mikael er nitten år gammel og lige blevet student, da han forsvinder sporløst til et studentergilde. Tyve år senere findes hans skelet i Mittlandsskoven på Öland. Det er tydeligt, at han er blevet dræbt. Efterforsker Hanna Duncker bliver tilkaldt for at finde ud af, hvad der skete med Mikael den skæbnesvangre sommeraften.

Samtidigt kæmper Hanna stadig med sin fortid. Hun lever nemlig med uvisheden om, hvad der rent faktisk skete, da hendes far for mange år siden blev dømt for mord.

Mørkeskov er tredje selvstændige bind i Ölandsserien, en krimiserie om at leve i skyggen af forbrydelser og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn.

Du kan købe Mørkeskov online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Anden bog i serien: Skyggeliljen

skyggeliljen, johanna mo

Anden selvstændige krimi i Ölandsserien efter Natsangeren.

Da Jenny kommer hjem, kan hun mærke, at der er noget galt. Huset er tomt, og både Thomas, hendes mand, og deres søn Hugo er væk. Men er de taget af sted frivilligt, eller er der sket dem noget?

Kalmars politi og efterforsker Hanna Duncker bidrager til sagen, og en stor eftersøgning igangsættes. Flere hemmeligheder kommer frem, og da Thomas findes død, intensiveres jagten på lille Hugo.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

Du kan købe Skyggeliljen online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Første bog i serien: Natsangeren

Natsangeren, Johanna Mo, Ölandsserien, svensk krimi, Hanna Duncker

Velkommen til Johanna Mo – den nye stjerne på den svenske krimihimmel!

Politiefterforsker Hanna Duncker vender efter 16 år tilbage til sin barndoms ø, da hendes far dør. På sin første arbejdsdag ved Kalmars politi kastes hun ud i en tragisk sag, hvor en teenagedreng bliver fundet død ved øens store naturområde Alvaret.

Pludselig står Hanna Duncker midt i en mordefterforskning, og sammen med sin makker Erik Lindgren må hun stå ansigt til ansigt med flere spøgelser fra sin fortid.

Natsangeren er første bog i Ölandsserien.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Du kan købe Natsangeren, fx Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.