Johanna Mo Krimi

4 gode krimier – Johanna Mos Ölandsserie

Johanna Mo,

Fortiden kaster skygger over efterforsker Hanna Duncker i de fire krimier i Johanna Mos Ölandsserie. Læs mere om Espeløvet, Mørkeskov, Skyggeliljen og Natsangeren her.


Der er ikke meget svensk sommerparadis over den version af Öland, som Johanna Mo beskriver i de fire krimier Espeløvet, Mørkeskov, Skyggeliljen og Natsangeren.

Her er der en klaustrofobisk stemning i det lille ø-samfund, som man skal køre en tur på den seks kilometer lange bro fra det sydsvenske fastland for at nå ud til. Det er den bro, som kan ses i forgrunden på alle bøgerne i Ölandsserien.

LÆS OGSÅ: Find inspiration til de bedste krimier – se 10 krimier du ikke må snyde dig selv for

Mindre glædeligt gensyn med hjemstavnen

Et gennemgående tema i serien handler om at have svært ved at bryde båndet til hjemstavnen. Da efterforsker Hanna Duncker vender tilbage til Öland og skal arbejde for Kalmars politi efter flere år i Stockholm, får hun ikke den varmeste velkomst. Alle i det lille samfund kender historien om Hannas far, der blev dømt for et grusomt mord, og det trækker lange skygger over alt, hvad hun foretager sig.

LÆS OGSÅ: Mørkeskov er sidste nye skud på stammen i Johanna Mos fængslende Öland-serie

Hanna prøver i alle fire krimier at komme nærmere sandheden om mordet, men det viser sig ikke at være helt ufarligt. Der er personer på øen, som holder øje med, hvad hun foretager sig i efterforskningen af mordet, og som vil gøre hvad som helst for, at sandheden ikke kommer frem.

Svært at være pårørende til morder

Det er ikke tilfældigt, at Johanna Mo har valgt at skrive om konsekvenserne af at have en morder tæt på. Da den svenske krimiforfatter var 15 år, blev hendes søsters kæreste dømt for at være hjernen bag et brutalt mord på en taxachauffør. Et lejemord bestilt af chaufførens eksmand.

Mordet blev begået i den svenske middelalderby Kalmar, og her oplevede Johanna Mo, hvordan mordet fyldte meget i den lille by, og hvordan alle vidste, at søsterens kæreste var involveret, og det påvirkede alle i familien. Det var inspiration til Ölandsserien, hvor Johanna Mo fokuserer på de pårørende til en kriminel.

“Det har været vigtigt for mig at fortælle om det at være pårørende til en, der har begået en kriminel handling, fordi det er et rigtig vigtigt, men også et rigtig svært emne for mange,” siger Johanna Mo.

LÆS OGSÅ: Et mord har fulgt Johanna Mo siden teenageårene
Bøger i Ölandsserien

Den nyeste i serien: Espeløvet

Espeløvet, Johanna Mo

Da Hanna Dunckers veninde, Ingrid, finder sin kæreste død, ligner det mord. Hanna og kollegerne ved Kalmars politi må bede Ingrid om hjælp til at optrevle sandheden om kærestens brogede fortid, men da Ingrid bliver akut syg ændres alt, og Hanna må holde hovedet koldt.

I mellemtiden er Hannas bror, Kristoffer, vendt tilbage til Öland for at deltage i retssagen, der kan rense deres far, og med sin angstfyldte bagage invaderer han Hanna og Isaks skrøbelige samliv. Kommer sandheden endelig frem om hvad der skete for 17 år siden, da deres far blev dømt for mord?

Espeløvet er fjerde bind i serien om Hanna Duncker og politistyrken på Öland.

Du kan købe Espeløvet online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra den 15. maj.
Mørkeskov

Den svenske presse skrev blandt andet om Mørkeskov:

“… interessante karakterer og en slutning, der efterlader mig sulten efter mere. Straks, tak” – Skånska Dagbladet

“Uhyggelig, mørk og frygtindgydende.” – Femina

4 gode krimier - Johanna Mos Ölandsserie

Juni 1999. Mikael er nitten år gammel og lige blevet student, da han forsvinder sporløst til et studentergilde. Tyve år senere findes hans skelet i Mittlandsskoven på Öland. Det er tydeligt, at han er blevet dræbt. Efterforsker Hanna Duncker bliver tilkaldt for at finde ud af, hvad der skete med Mikael den skæbnesvangre sommeraften.

Samtidigt kæmper Hanna stadig med sin fortid. Hun lever nemlig med uvisheden om, hvad der rent faktisk skete, da hendes far for mange år siden blev dømt for mord.

Mørkeskov er tredje selvstændige bind i Ölandsserien, en krimiserie om at leve i skyggen af forbrydelser og ikke kunne slippe forbindelsen til sin hjemstavn.

Du kan købe Mørkeskov online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.
Skyggeliljen

Den danske presse skrev blandt andet om Skyggeliljen:

“Yderst velskrevet med toner af litterære ambitioner.” – Politiken

“Johanna Mo har sikkert greb om en krimi, der både er en afsluttet historie og et led i et længere forløb.” – Jyllands-Posten

skyggeliljen, johanna mo

Anden selvstændige krimi i Ölandsserien efter Natsangeren.

Da Jenny kommer hjem, kan hun mærke, at der er noget galt. Huset er tomt, og både Thomas, hendes mand, og deres søn Hugo er væk. Men er de taget af sted frivilligt, eller er der sket dem noget?

Kalmars politi og efterforsker Hanna Duncker bidrager til sagen, og en stor eftersøgning igangsættes. Flere hemmeligheder kommer frem, og da Thomas findes død, intensiveres jagten på lille Hugo.

Samtidig mærker Hanna, hvordan nogen på øen tager grove midler i brug for at sikre sig, at hun ikke kommer sandheden om sin far nærmere, for hvad skete der egentlig for 16 år siden, da han blev dømt for mord?

Du kan købe Skyggeliljen online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Natsangeren

Den danske presse skrev blandt andet om Natsangeren:

“Velturneret, trendy realisme.” – Politiken

“En krimi med sans for den psykologiske detalje” – Jyllands-Posten

Natsangeren, Johanna Mo, Ölandsserien, svensk krimi, Hanna Duncker

Velkommen til Johanna Mo – den nye stjerne på den svenske krimihimmel!

Politiefterforsker Hanna Duncker vender efter 16 år tilbage til sin barndoms ø, da hendes far dør. På sin første arbejdsdag ved Kalmars politi kastes hun ud i en tragisk sag, hvor en teenagedreng bliver fundet død ved øens store naturområde Alvaret.

Pludselig står Hanna Duncker midt i en mordefterforskning, og sammen med sin makker Erik Lindgren må hun stå ansigt til ansigt med flere spøgelser fra sin fortid.

Natsangeren er første bog i Ölandsserien.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Du kan købe Natsangeren, fx Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.