Fagbøger Inspirationslister og guides

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

sundhed og velvære, bøger sundhed, gode bøger om sundhed, livsstil bøger

Sundhed og velvære kan være mange ting, fordi selvomsorg er meget individuelt. På denne liste finder du 10 bøger, som dækker alt fra viden om huden, yoga og lækker, grøn og nærende mad.


Det er blevet udbredt at prioritere sundhed og velvære i sin hverdag, men hvordan gør man egentlig det? Og hvad kan self-care være?

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i det grønne! 10 inspirerende bøger om naturen

Disse bøger giver dig et overblik over nogle af de ting, man kan gøre for sig selv for at forbedre sin sundhed og velvære.

Rigtig god fornøjelse!

Find flere gode bøger på vores hjemmeside lige her.
Johanne Refseth: Psykolog med sovepose

bøger om mental sundhed

Dette er historien om, hvordan psykologen kurerede sin egen kærestesorg ved at blive en udesovende friluftselsker med hang til bål og mosgroede skove.

I bogen følger vi Johanne Refseth fra hendes friluftslivs spæde begyndelse til de lange ture året rundt, mens hun med humor, eftertænksomhed og selvironi fortæller om psykologien bag det at være menneske. Om, hvorfor følelser bliver til mavesmerter, indre uro og hovedpine, når vi lægger låg på dem i stedet for at mærke dem og acceptere dem. Og om hendes egen oplevelse af, hvordan naturen gav hende større følelsesmæssig selvindsigt og ro.

De personlige beretninger om lange timer ved bålet, nætter under åben himmel og meditative vandreture viser på en enkel og forståelig måde, hvordan det at opholde sig i naturen kan hjælpe dig med at lære dine følelser bedre at kende, så du opnår både fysisk og psykisk balance.

Du kan købe Psykolog med sovepose i din lokale boghandel eller online fx hos Bog&idé fra 1. juni.
Gitte Holtze: Hvad Hærvejen gav mig

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

I forsøget på at få en timeout fra en alt for hektisk hverdag, sætter Gitte Holtze ud på en vandring ad den 500 km lange Hærvejen op gennem Jylland.

Det viser sig, at Hærvejen er meget mere, end den længste vandrerute i Danmark. Gitte fortæller om at gå langsomt gennem lommer af et Danmark, der lever stille og hengemt. Om tankevækkende møder med fremmede. Om glæden ved det enkle liv i en rygsæk. Om tyste nætter alene i en dansk natur meget større, end hun troede. Om en vandretur, der på forunderlig vis altid giver det, Gitte har brug for. Og om hvordan hun skridt for skridt på sin vej nordpå slipper hamsterræset og mærker sig selv mere og mere.

Gitte Holtze er erfaren udi lange vandringer og er især kendt for at have gået den over 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Dengang gjorde hun det for at vokse sig ud af et smadret selvværd, og hun vendte hjem med en ny tro på sig selv og en tro på, at vandring er vejen til et helt liv. Hvad Hærvejen gav mig er en bog om alt det, vandring giver, også selv om man ‘bare’ går i Danmark.

Du kan købe Hvad Hærvejen gav mig i din lokale boghandel eller online fx hos Bog&idé.
Frej Prahl: Plads til kærligheden

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

Kærligheden sættes i den grad under pres i et parforhold, når børnene melder sin ankomst. Psykolog og parterapeut Frej Prahl giver i bogen et indblik i de mest almindelige problemer, forældre oplever, og hvordan det kan lade sig gøre at forblive kærester på trods.

Denne bog giver nøglen til at forstå, hvad konflikterne egentlig handler om og hvordan forældre kan komme tættere på hinanden igen. Med inspiration fra emotionsfokuseret parterapi, den nyeste og mest underbyggede metode indenfor parterapi, viser Frej, hvordan forældre finder vej til de mere grundlæggende længsler, som gemmer sig under konflikterne. Sidst men ikke mindst gives der et kvalificeret bud på, hvordan det er muligt at fastholde den seksuelle lyst midt i alt presset.

Du kan købe Plads til kærligheden online hos fx Gucca eller i den nærmeste boghandel.
Annasophia Petri Holm: Alt det vi ikke ser

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

Vil du gerne tiltrække det, du ønsker dig? Få styr på dine tankemønstre? Slippe bekymringerne? Lære at sætte grænser? Skabe nye vaner og blive mere nærværende? Og har du fornemmelsen af “noget større”, som leder dig på vej?

Lær, hvordan du kan blive en bedre version af dig selv ved at få kontakt til din spirituelle side med denne bog, som er en introduktion til spiritualitetens verden og dens værktøjer.

Igennem seks kapitler leder Annasophia Petri Holm dig gennem de mange spirituelle veje og konkrete redskaber så som astrologi, tarotkort, numerologi og meditationsteknikker. Bogen er fuld af øvelser, ritualer og gode råd, som hjælper dig med at styrke forbindelsen til din egen spiritualitet, så du kan opnå større balance i livet.

Du kan købe Alt det vi ikke ser online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel
Christian Grønhøj & Morten Fenger: Glød

Rigtig pleje af huden er en af de former for selvomsorg, som er mest oppe i tiden. Blive klogere på hvordan du behandler huden både inde- og udefra med Glød.

Beskrivelse af bogen

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

Huden er et komplekst organ. Hvis den skal fungere optimalt, må man igennem sin kost tilføre den næringsstoffer. Det har nemlig stor betydning for hudens sundhed og udseende.

Glød handler om, hvordan du får en sund og frisk hud med masser af glød, men hjælper dig også med at forhindre inflammation, der får huden til at ældes hurtigere. Bogen lærer dig også at holde hudsygdomme som akne og psoriasis nede.

Christian Grønhøj er dr. med og hudspecialist, som har arbejdet som hudlæge og forsket i immunsystemets betydning for hudsygdomme. Morten Fenger er kok, har en ph.d. i økonomi og en alsidig mad-baggrund.

I bogens første del kan du læse, hvordan du passer på din hud, og hvorfor kost er den bedste hudpleje, og i bogens anden del er der de lækreste opskrifter, som er rige på både næringsstoffer og smag. 

Du kan købe Glød online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Lone Hunæus: Hormonyoga

Yoga er en ældgammel form for selvomsorg, som både bidrager til pleje af ens mentale og fysiske trivsel. Hormonyoga fokuserer på yoga som en fantastisk måde at afhjælpe overgangsalderens gener.

Beskrivelse af bogen

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

80 % af alle kvinder døjer med gener i forbindelse med overgangsalderen. Mens nogle slipper let igennem, døjer andre med fysiske og psykiske gener igennem flere år. Men der er hjælp at hente!

Igennem en serie yogaøvelser, som arbejder på at stimulere hormonproduktionen, får du mulighed for at få bugt med hedeture, humørsvingninger, dårlig søvn og indre uro.

Yogalærer Lone Hunæus gennemgår i en let tone årsager til overgangsalderen, og guider dig trin for trin gennem de 7 opvarmningsøvelser, 14 yogaøvelser og 4 meditationsøvelser, som serien består af. Øvelserne kræver ikke tidligere kendskab til yoga, og hele serien kan laves på ca. 30 minutter.

Bogen kan også bruges til kvinder med andre hormonelle ubalancer, så som uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, PCOS og lav sexlyst.

Du kan købe Hormonyoga online, fx. hos Bog&idé, eller hos din nærmeste boghandel.
Henrik Dilling: Lev sundt – Med vitaminer og mineraler

Denne bog er for dig, der særligt er interesseret i at behandle din krop indefra. Lev sundt – Med vitaminer og mineraler giver dig råd til at ændre dine kostvaner og forebygge diverse sygdomme, så du har mere tid til at nyde livet.

Beskrivelse af bogen

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

Bliv guidet igennem din krops behov for vitaminer, mineraler, fedtstoffer og antioxidanter i Lev sundt – med vitaminer og mineraler. Du får gode råd til sygdomsforbyggelse og forbedring af kostvaner.

En stor del af de konventionelt dyrkede grøntsager indeholder i dag stort set ingen vitaminer og mineraler. For at leve sundt og styre uden om diverse sygdomme er det derfor vigtigtigere end nogensinde før at være bevidst om, hvor og hvordan du får dine vitaminer og mineraler.

En grøn salat er ikke længere nok, og det er vigtigt at have viden om madvarernes oprindelse, samt korrekt tilberedelse af dem. Og du skal vide, hvilke kosttilskud, du skal supplere med. Alt det finder du i denne overskuelige håndbog.

Du kan købe Lev sundt – med vitaminer og mineraler online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Aarstiderne: Signaturretter

Grøn og sæsonbaseret kost kan sagtens være lige så spændende, som de gamle klassikere i det danske køkken. Få mere sundhed og velvære i dit liv med Aarstidernes Signaturretter.

Beskrivelse af bogen

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

Signaturretter er en samling af de allerbedste retter fra Aarstidernes køkken. Kok­kene har smagt og diskuteret og er kommet frem til 60 af de mest markante og velfungerende retter, som er deres bud på nye klassikere i de danske køkkener.

Bogen inspirerer til at eksperimentere med alle de danske råvarer, når de er i sæson og til at spise mere grønt. 

Der er genkendelige klassikere som hotdogs, pizzaer og smørrebrød, smagfulde retter fra hele verden såsom blå kartoffel-gnocchi, shashuka og svampekebab. Og der er søde desserter som trifli, koldskål med rabarberkompot og vegansk brownie.

Du kan købe Signaturretter – Aarstidernes allerbedste retter online, eller i din lokale boghandler.
Joan Ørting: De 5 erotiske sprog

Sex og intimitet kan have stor betydning for menneskers sundhed og velvære, og netop dette sætter Joan Ørting fokus på i De 5 erotiske sprog.

Beskrivelse af bogen

Joan ørting, de 5 erotiske sprog, Lindhart og ringhof

Som par kan man ikke være nyforelskede for altid. Men hvad sker der med sexlivet, når hverdagen sætter ind?

Hvad gør man når gnisten mangler, sexlivet ikke er så lidenskabeligt som før, og man savner erotikken?

I De 5 erotiske sprog dykker sexologen Joan Ørting ned i, hvordan man finder ud af, hvad man tænder på, og hvordan man får delt med sin partner, hvad man har lyst til.

De 5 erotiske sprog giver dig konkrete værktøjer til at få det bedste ud af dit sexliv – hele livet, og du bliver klogere på dig selv, din egen seksualitet og dine lyster.

Du kan finde De 5 erotiske sprog som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.
Anette Sams og Celine Sams: Veganske kålhydrater

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

I bogen fortæller forsker Anette Sams, og hendes datter, Celine Sams, hvorfor danskerne kan nyde godt af at droppe kødet og spise (endnu) flere grøntsager.

Bogen kaster et dybdeborende blik på kroppens biologi, og viser hvordan raffinerede kulhydrater fra pasta, brød og sukker laver ravage i en insulinresistent krop.

Vejen til en stærk(ere) og sund(ere) krop går derfor ifølge forfatterne og videnskaben gennem at spise masser af uforarbejdede grøntsager, der forkæler tarmbakterierne og skaber et stabilt blodsukker, et stærkt immunsystem og et aktivt hormonsystem. 

Sammen med videnskaben får læseren 35 lækre, velsmagende veganske opskrifter, udviklet af kokken Morten Fenger.

Du kan købe Veganske kålhydrater online fx Gucca eller i din nærmeste boghandel.
ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, nye bøger, 2021, sundhed og velvære