Aktuelt Fagbøger Inspirationslister og guides

Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

sundhed og velvære, bøger sundhed, gode bøger om sundhed, livsstil bøger

Sundhed og velvære kan være mange ting, fordi selvomsorg er meget individuelt. På denne liste finder du 10 bøger, som dækker alt fra viden om huden, yoga og lækker, grøn og nærende mad.


Det er blevet udbredt at prioritere sundhed og velvære i sin hverdag, men hvordan gør man egentlig det? Og hvad kan self-care være?

LÆS OGSÅ: Gå på opdagelse i det grønne! 10 inspirerende bøger om naturen

Disse bøger giver dig et overblik over nogle af de ting, man kan gøre for sig selv for at forbedre sin sundhed og velvære.

Rigtig god fornøjelse!

Find flere gode bøger på vores hjemmeside lige her.
Christian Grønhøj & Morten Fenger: Glød

Rigtig pleje af huden er en af de former for selvomsorg, som er mest oppe i tiden. Blive klogere på hvordan du behandler huden både inde- og udefra med Glød.

Beskrivelse af bogen

Huden er et komplekst organ. Hvis den skal fungere optimalt, må man igennem sin kost tilføre den næringsstoffer. Det har nemlig stor betydning for hudens sundhed og udseende.

Glød handler om, hvordan du får en sund og frisk hud med masser af glød, men hjælper dig også med at forhindre inflammation, der får huden til at ældes hurtigere. Bogen lærer dig også at holde hudsygdomme som akne og psoriasis nede.

Christian Grønhøj er dr. med og hudspecialist, som har arbejdet som hudlæge og forsket i immunsystemets betydning for hudsygdomme. Morten Fenger er kok, har en ph.d. i økonomi og en alsidig mad-baggrund.

I bogens første del kan du læse, hvordan du passer på din hud, og hvorfor kost er den bedste hudpleje, og i bogens anden del er der de lækreste opskrifter, som er rige på både næringsstoffer og smag. 

Du kan købe Glød online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Lone Hunæus: Hormonyoga

Yoga er en ældgammel form for selvomsorg, som både bidrager til pleje af ens mentale og fysiske trivsel. Hormonyoga fokuserer på yoga som en fantastisk måde at afhjælpe overgangsalderens gener.

Beskrivelse af bogen

80 % af alle kvinder døjer med gener i forbindelse med overgangsalderen. Mens nogle slipper let igennem, døjer andre med fysiske og psykiske gener igennem flere år. Men der er hjælp at hente!

Igennem en serie yogaøvelser, som arbejder på at stimulere hormonproduktionen, får du mulighed for at få bugt med hedeture, humørsvingninger, dårlig søvn og indre uro.

Yogalærer Lone Hunæus gennemgår i en let tone årsager til overgangsalderen, og guider dig trin for trin gennem de 7 opvarmningsøvelser, 14 yogaøvelser og 4 meditationsøvelser, som serien består af. Øvelserne kræver ikke tidligere kendskab til yoga, og hele serien kan laves på ca. 30 minutter.

Bogen kan også bruges til kvinder med andre hormonelle ubalancer, så som uregelmæssig menstruation, menstruationssmerter, PCOS og lav sexlyst.

Du kan købe Hormonyoga online, fx. hos Bog&idé, eller hos din nærmeste boghandel.
Henrik Dilling: Lev sundt – Med vitaminer og mineraler

Denne bog er for dig, der særligt er interesseret i at behandle din krop indefra. Lev sundt – Med vitaminer og mineraler giver dig råd til at ændre dine kostvaner og forebygge diverse sygdomme, så du har mere tid til at nyde livet.

Beskrivelse af bogen

Bliv guidet igennem din krops behov for vitaminer, mineraler, fedtstoffer og antioxidanter i Lev sundt – med vitaminer og mineraler. Du får gode råd til sygdomsforbyggelse og forbedring af kostvaner.

En stor del af de konventionelt dyrkede grøntsager indeholder i dag stort set ingen vitaminer og mineraler. For at leve sundt og styre uden om diverse sygdomme er det derfor vigtigtigere end nogensinde før at være bevidst om, hvor og hvordan du får dine vitaminer og mineraler.

En grøn salat er ikke længere nok, og det er vigtigt at have viden om madvarernes oprindelse, samt korrekt tilberedelse af dem. Og du skal vide, hvilke kosttilskud, du skal supplere med. Alt det finder du i denne overskuelige håndbog.

Du kan købe Lev sundt – med vitaminer og mineraler online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Aarstiderne: Signaturretter

Grøn og sæsonbaseret kost kan sagtens være lige så spændende, som de gamle klassikere i det danske køkken. Få mere sundhed og velvære i dit liv med Aarstidernes Signaturretter.

Beskrivelse af bogen

Signaturretter er en samling af de allerbedste retter fra Aarstidernes køkken. Kok­kene har smagt og diskuteret og er kommet frem til 60 af de mest markante og velfungerende retter, som er deres bud på nye klassikere i de danske køkkener.

Bogen inspirerer til at eksperimentere med alle de danske råvarer, når de er i sæson og til at spise mere grønt. 

Der er genkendelige klassikere som hotdogs, pizzaer og smørrebrød, smagfulde retter fra hele verden såsom blå kartoffel-gnocchi, shashuka og svampekebab. Og der er søde desserter som trifli, koldskål med rabarberkompot og vegansk brownie.

Du kan købe Signaturretter – Aarstidernes allerbedste retter online, eller i din lokale boghandler.
Joan Ørting: De 5 erotiske sprog

Sex og intimitet kan have stor betydning for menneskers sundhed og velvære, og netop dette sætter Joan Ørting fokus på i De 5 erotiske sprog.

Beskrivelse af bogen

Joan ørting, de 5 erotiske sprog, Lindhart og ringhof

Som par kan man ikke være nyforelskede for altid. Men hvad sker der med sexlivet, når hverdagen sætter ind?

Hvad gør man når gnisten mangler, sexlivet ikke er så lidenskabeligt som før, og man savner erotikken?

I De 5 erotiske sprog dykker sexologen Joan Ørting ned i, hvordan man finder ud af, hvad man tænder på, og hvordan man får delt med sin partner, hvad man har lyst til.

De 5 erotiske sprog giver dig konkrete værktøjer til at få det bedste ud af dit sexliv – hele livet, og du bliver klogere på dig selv, din egen seksualitet og dine lyster.

Du kan købe De 5 erotiske sprog online, eller i din nærmeste boghandel.
Lene Skrumsager Møller: Fra græsplæne til grøntsagsmark

Denne bog er til dig, der gerne vil være klogere på at dyrke dine egne afgrøder. Bliv gladere og sundere ved at investere din tid i naturen – og hjælp både dig selv og økosystemet.

Beskrivelse af bogen

Lene Skrumsager Møller har med Fra græsplæne til grøntsagsmark lavet en inspirationsbog til alle, der ønsker at lave deres egen drømmehave uden nødvendigvis at skulle flytte på landet.

På et år formåede Lene Skrumsager Møller selv at forvandle en villahave til et selvforsynende økosystem med grøntsager og husdyr. Nu giver hun sine erfaringer videre.

Lær blandt andet, hvordan du får en lugefri, gravefri og giftfri køkkenhave og samtidig øger havens biodiversitet.

Du kan købe Fra græsplæne til grøntsagsmark online, fx på Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Stina Dannerfjord og Isabel Christensen: Plantebaseret familiemad

Nogle gange kan det være svært at passe en sund og varieret kost ind i en travl hverdag, men det kan Plantebaseret familiemad hjælpe dig med. Få en masse gode opskrifter til grøn og mættende mad.

Beskrivelse af bogen

Plantebaseret familiemad, stina dannerfjord, Isabel Christensen, kogebog, opskrfiter

At spise mere grønt giver rigtig god mening – for din krop, for din sundhed og for miljøet. Men det kan være svært at lave om på sine madvaner. Især i en travl hverdag, hvor man ofte må ty til at lave de retter, man plejer.

Plantebaseret familiemad er en nem vej til et sundt og grønnere liv. Du får både opskrifter og masser af gode råd til, hvordan du uge for uge kan gøre din hverdag mere grøn og lave mad uden kød til hele familien.

Her er ingen løftede pegefingre, kun gode råd, enkle opskrifter og en opfordring til, at du tager et skridt ad gangen og selv mærker efter, om også du får det bedre af at spise sundt, vælge fuldkorn, grønt og frugt og spise mindre kød og færre æg og mælkeprodukter.

Du kan købe Plantebaseret familiemad online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Trine Gadeberg, Ditte Hansen og Christiane Gjellerup Kock: Mens vi strikker

Strikning er de senere år blevet meget populært som en måde at fokusere på noget nærværende og stresse af. Mens vi strikker er en samling af sjove fortællinger, spændende mennesker og gode strikkeopskrifter.

Beskrivelse af bogen

De tre skuespillere Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg står bag den populære podcast af samme navn som bogen Mens vi strikker.

De mødes ugentligt i strikkeskuret for at strikke og diskutere teknikker, farver, mønstre og garn, mens de med både humor, alvor og selvironi taler om venskaber, vinterbadning og klimaangst.

Bogen indeholder 20 strikkeopskrifter, som hver især udspringer af en af strikkernes personlige liv. Mens vi strikker er en sand bolsjebutik af introduktioner til særlige teknikker, strikketips og drinksopskrifter – alt sammen samlet på ét sted.

Mens vi strikker kan købes online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 november.
Michelle Kristensen: MK Bootcamp200 sunde opskrifter på hverdagsmad

Hvis du ønsker at spise sundere i din hverdag, men ikke liiiige har overskuddet til at finde diverse opskrifter, er MK Bootcamp til dig. Du får en masse gode opskrifter, som gør det lettere at spise sundere.

Beskrivelse af bogen

Over 200 opskrifter, der gør det nemt at leve sundt.

Michelle Kristensen har haft tusindvis af danskere på sine bootcamps, til foredrag og events. Hun har kæmpestor erfaring med at få folk til at smide kilo, få en gladere krop og komme i god form.

I MK Bootcamp har hun samlet masser af lækre opskrifter på sund, slankende og mættende hverdagsmad, som holder blodsukkeret ved lige og sørger for, at du ikke går rundt og er sulten hele dagen. Og du finder både forslag til morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider, kager og desserter.

Du kan købe MK Bootcamp online, eller i din nærmeste boghandel.
Jesper Schmidt: No & Low cocktails

Med No & Low cocktails kan du få en masse gode opskrifter på alkoholfrie drinks, samt drinks med lavt alkoholindhold. Få alle de lækre smage fra cocktailverdenen – uden alkohols dårlige effekter på kroppen.

Beskrivelse af bogen

Lær at lave lækre drinks uden, eller med meget lidt alkohol. En cocktail uden alkohol kan være lige så perfekt som en god Gin & Tonic, og en Negroni kan sagtens laves, så man kan nyde den, uden de høje alkoholprocenter.

Denne bog giver dig en masse forslag til gode cocktails, samt inspiration til, hvordan du kan nyde alkoholfri drinks eller servere cocktails for dine gæster, der ikke drikker alkohol, og som kan være et skønt alternativ til sodavand eller juice.

Du kan købe No & Low cocktails online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, nye bøger, 2021, sundhed og velvære