Kribler det i de grønne fingre for at få jord under neglene? Vil du have inspiration til nye måder at bruge naturens skatkammer i din madlavning? Ønsker du at blive klogere på dyr og planter? Eller vil du gerne bare blive bedre til at trække overtøjet på og bevæge dig ud i naturen? Find inspiration til det og meget mere i disse skønne bøger om naturen.


Naturen er mange ting – den omfatter nemlig både mosen, skoven og stranden såvel som storbyens parker og villakvarterets grønne åndehuller. Og nu når foråret snart er på vej, er det oplagt at komme udenfor og opleve den danske natur.

Her har vi samlet en liste over de bedste bøger om naturen – både den vilde natur og den natur, som kan opleves i ens egen have. Du kan blive klogere på dyr og planter, få tips og tricks til din have, og opdage nye måder at bruge naturen på i madlavningen.
Bøger om naturen: Tag på opdagelse i den vilde natur


Anders Kofoeds store bog om naturen

Anders Kofoed, Anders Kofoeds store bog om naturen, naturbog, natur, bog om natur, bøger om naturen

Med denne store, rigt illustrerede og let anvendelige bog om naturen deler den kendte biolog og naturformidler Anders Kofoed ud af sin begejstring og sin kærlighed til Danmarks dyr og planter.

LÆS OGSÅ: Slavehandel, trekantsdramaer og jomfrufødsler: Der mangler ikke drama i Anders Kofoeds store bog om naturen

Naturen er vild, dramatisk, smuk og uendeligt underholdende. Men bedst af alt: Den er overalt. Med vid og humor fortæller Anders Kofoed om dyre- og plantelivet i byens baggårde og parker, i villakvarterets græsplæner og havedamme. Charmerende dyr og kødædende planter, de sjældne og de helt almindelige.

Bogen er opdelt i fire levesteder for dyr og planter: skoven, byen, haven og søen. Levestederne er desuden delt ind i tre sæsoner. På den måde er Anders Kofoeds store bog om naturen en overskuelig og brugervenlig guide til naturoplevelser for hele familien året rundt

Du kan købe Anders Kofoeds store bog om naturen online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Spiselige svampe og deres giftige dobbeltgængere

I Danmark findes der over 3.000 svampearter, og blandt dem mange velsmagende
spisesvampe som kun få kender til.

I denne bog er der grundige beskrivelser af spiselige svampe i naturen. Med farvebilleder og udførlige beskrivelser af udseende, voksesteder og forvekslingsmuligheder, sammenholdes de spiselige svampe med deres giftige dobbeltgængere.

Med denne bog i hånden har man således en god guide at holde sig til i jagten på nye spisesvampe.

Du kan købe Spiselige svampe og deres giftige dobbeltgængere online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Fuglene omkring os – En bog med fuglestemmer for hele familien

Fuglene omkring os, fuglestemmer, fuglebog

Kender du fuglene i din have? Kan du kende forskel på en spurv og en stær? Fuglene omkring os er en guide til de mest almindelige danske fugle for større børn og voksne. Lær at kende fuglene på deres udseende og stemme og find ud af, hvor de lever, hvad de spiser, og hvordan de opfører sig. Bogen er fyldt med flotte fotos, faktabokse og et enkelt lydpanel med 10 fuglelyde.

Fuglene omkring os guider både ivrige begyndere og de mere erfarne fugleentusiaster til de mest almindelige danske fugle.

Du kan købe Fuglene omkring os online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Med bue og pil – Jagthistorier

Anne-Cathrine Riebnitzsky, Med bue og pil, jagthistorier, jagthistorie, natur, naturbog,

Jagt med bue og pil er anderledes end traditionel jagt. Det er sværere, fordi jægeren helst skal ind på 20 meter af det dyr, der skal nedlægges. I modsætning til riffeljagt, så er der ingen høje lyde forbundet med buejagt – og med buen skal man levere al kraften selv. Nærheden og stilheden giver en følelse af samhørighed med dyret og med den natur, man jager i.

LÆS OGSÅ: Anne-Cathrine Riebnitzsky: Derfor går jeg på jagt

Med bue og pil er Riebnitzskys egne jagtoplevelser fra hendes første ture ud med buen i 2013 til i dag. Her er både de bevægende, de spændende og de virkelig nervepirrende jagtoplevelser i den danske natur. Historier, der kan læses af jægere og af alle med interesse for natur og naturoplevelser.

Du kan købe Med bue og pil – Jagthistorier online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Meyers store naturalmanak

Meyers store naturalmanak, Claus Meyer, grøn mad, bøger om naturen

Den danske natur er fuld af spiselige lækkerier året rundt. Bær, planter, svampe, frugter og meget andet, der er lige til at tage med hjem. Naturen er frodig og gavmild, og det er en gave at spise et måltid lavet af råvarer, du har selv har fundet i den vilde natur og bragt hjem i dit køkken.

LÆS OGSÅ: Bekæmp ukrudtet med kniv og gaffel – Meyers store naturalmanak viser dig hvordan

Meyers store naturalmanak er et skatkammer af 75 opskrifter med 100 arter, så du selv kan slå dig løs med at indsamle, tilberede og nyde naturens rigdomme.

Du kan købe Meyers store naturalmanak online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Bøger om naturen: Naturen i din have

Beskæring – helt enkelt

Beskæring, Steven Bradley, havebog, bøger om naturen, bog om haven

Med denne nye visuelle guide til beskæring kan både nye og erfarne haveejere nemt lære at beskære havens træer og buske.

Bogens farveillustrationer viser nøjagtigt og detaljeret, hvordan man beskærer de mest populære buske, klatreplanter, roser og pryd- og frugttræer.

Derudover indeholder bogen også ekspertråd om det rigtige værktøj til de forskellige opgaver, diagrammer og tjeklister til hvordan og hvornår, man bør beskære, samt et indledende afsnit om vigtigheden af beskæring.

Du kan købe Beskæring online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Plant for honningbierne

Plant for honningbierne, Sarah Wyndham Lewis, honningbier, naturbog, natur,

Der er mangel på bier i Danmark, men hvad enten man har en altankasse, en tagterrasse eller en have på flere tusind kvadratmeter kan man, ved at have de rigtige planter stående, være med til at bevare biodiversiteten. Honningbierne spiller nemlig en vigtig rolle i at bestøve både vilde plantearter såvel som vores grøntsager, frugttræer, frugtbuske og blomster.

I Plant for honningbierne guider Sarah Wyndham Lewis til de planter, som giver føde til de små bestøvere.

Du kan købe Plant for honningbierne online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel fra den 2. marts.
Haven i Troense

Haven i Troense, havebog, Helle Troelsen, bog om haven, naturbog,

Kom med på en forunderlig havevandring i Helle Troelsens enestående have. Oplev alle årets sæsoner med mere end 200 af Stuart McIntyres fantastiske fotografier.

LÆS OGSÅ: Nu kommer lyset med hastige skridt – seks tips til din have i foråret

Bogen er på den ene side fyldt med konkrete og praktiske råd om gøremål i haven måned for måned samt om alt fra plantevalg over insekthoteller til behandlingen af jorden. En anden væsentlig komponent af bogen er Helle Troelsens filosofi om naturen – konkret, praktisk og sanseligt.

Du kan købe Haven i Troense online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.