Kribler det i de grønne fingre for at få jord under neglene? Vil du have inspiration til nye måder at bruge naturens skatkammer i din madlavning? Ønsker du at blive klogere på dyr og planter? Eller vil du gerne bare blive bedre til at trække overtøjet på og bevæge dig ud i naturen? Find inspiration til det og meget mere i disse skønne bøger om naturen.


Naturen er mange ting – den omfatter nemlig både mosen, skoven og stranden såvel som storbyens parker og villakvarterets grønne åndehuller. Og nu når foråret snart er på vej, er det oplagt at komme udenfor og opleve den danske natur.

Her har vi samlet en liste over de bedste bøger om naturen – både den vilde natur og den natur, som kan opleves i ens egen have. Du kan blive klogere på dyr og planter, få tips og tricks til din have, og opdage nye måder at bruge naturen på i madlavningen.
Bøger om naturen: Tag på opdagelse i naturen


Fugleatlas – De danske ynglefugles udbredelse

Fugleatlas, Thomas Vikstrøm, Charlotte Moshøj, Dansk Ornitolog Foreningen

Den ultimate gavebog til alle fugleinteresserede.

På mere end 800 sider gives et komplet og systematiseret overblik over de danske ynglefugle. Den er desuden rigt illustreret med akvareller og over 200 fotos.

Det imponerende værk bygger på mere end et årtis research og næsten 1.500 frivillige ornitologers observationer.

Bogen er udgivet i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening.

Du kan købe Fugleatlas online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 19. oktober.
Vilde vidunderlige dyr

Vilde vidunderlige dyr, DR, natur, naturbog, naturbøger

Kom helt tæt på Danmarks vidunderlige natur!

Vilde vidunderlige dyr er 40 fortællinger til børn om den danske natur. Bogen er skabt på baggrund af DR Ramasjangs populære serie af samme navn.

I bogen kan man fx møde kongeørnen, som kan fange selv den hurtigste hare, eller man kan møde ræveungerne, som venter på, at deres mor kommer hjem fra jagt. Man kan også møde husmåren, der er lidt af en æggetyv, og hanpindsvinene, der slås for at imponere hunnerne.

Foruden en række gode historier giver bogen også forslag til aktiviteter som hele familien kan lave i den danske natur.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Vilde vidunderlige dyr online eller i din nærmeste boghandel fra den 29. september 2020.
Fyns natur

Fyns natur, Erik Vinther, Søren Strandgaard

★★★★★ “En poetisk, faktuel og grundig inspiration til oplevelser i den fynske natur” – Fyens Stiftstidende

I Fyens natur fortæller Søren Kirk Strandgaard og Erik Vinther om den fynske flora og fauna, som de har arbejdet med at beskytte i en lang række naturbevaringsprojekter.

Bogen er skrevet i et enkelt og personligt sprog og fortæller om alt, hvad der er værd at vide, når man skal besøge de mange smukke naturområder.

Du kan købe Fyns natur online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Boganis Jagtbreve

Wilhelm Dinesen, Boganis Jagtbreve, Uffe Ellemann-Jensen, Kjeld Hillingsø

★★★★★ “Wilhelm Dinesens jagtfantasier er festlige og karske med masser af saft og kraft. Rigeligt med krudt og kulør. Og fuld knald på holdningerne til det hele.” – Berlingske

Karen Blixens far, Wilhelm Dinesen, var en ivrig jæger, og i årene 1886-1891 skrev han en række jagtbreve under pseudonymet Boganis til Politiken. Jagtbrevene er særligt berømte for deres fine iagttagelser af dyr og planter.

Denne nye pragtudgave samler Jagtbreve og Nye Jagtbreve med de originale stregtegninger. Desuden er bogen udstyret med et forord af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og et efterskrift af general Kjeld Hillingsø, som begge har været dedikerede jægere livet igennem.

Du kan købe Boganis Jagtbreve online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Anders Kofoeds store bog om naturen

Anders Kofoed, Anders Kofoeds store bog om naturen, naturbog, natur, bog om natur, bøger om naturen

Med denne store, rigt illustrerede og let anvendelige bog om naturen deler den kendte biolog og naturformidler Anders Kofoed ud af sin begejstring og sin kærlighed til Danmarks dyr og planter.

LÆS OGSÅ: Slavehandel, trekantsdramaer og jomfrufødsler: Der mangler ikke drama i Anders Kofoeds store bog om naturen

Naturen er vild, dramatisk, smuk og uendeligt underholdende. Men bedst af alt: Den er overalt. Med vid og humor fortæller Anders Kofoed om dyre- og plantelivet i byens baggårde og parker, i villakvarterets græsplæner og havedamme. Charmerende dyr og kødædende planter, de sjældne og de helt almindelige.

Bogen er opdelt i fire levesteder for dyr og planter: skoven, byen, haven og søen. Levestederne er desuden delt ind i tre sæsoner. På den måde er Anders Kofoeds store bog om naturen en overskuelig og brugervenlig guide til naturoplevelser for hele familien året rundt

Du kan købe Anders Kofoeds store bog om naturen online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Spiselige svampe og deres giftige dobbeltgængere

I Danmark findes der over 3.000 svampearter, og blandt dem mange velsmagende
spisesvampe som kun få kender til.

I denne bog er der grundige beskrivelser af spiselige svampe i naturen.

Med farvebilleder og udførlige beskrivelser af udseende, voksesteder og forvekslingsmuligheder, sammenholdes de spiselige svampe med deres giftige dobbeltgængere.

Med denne bog i hånden har man således en god guide at holde sig til i jagten på nye spisesvampe.

Du kan købe Spiselige svampe og deres giftige dobbeltgængere online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Fuglene omkring os – En bog med fuglestemmer for hele familien

Fuglene omkring os, fuglestemmer, fuglebog

Kender du fuglene i din have? Kan du kende forskel på en spurv og en stær? Fuglene omkring os er en guide til de mest almindelige danske fugle for større børn og voksne. Lær at kende fuglene på deres udseende og stemme og find ud af, hvor de lever, hvad de spiser, og hvordan de opfører sig. Bogen er fyldt med flotte fotos, faktabokse og et enkelt lydpanel med 10 fuglelyde.

Fuglene omkring os guider både ivrige begyndere og de mere erfarne fugleentusiaster til de mest almindelige danske fugle.

Du kan købe Fuglene omkring os online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Meyers store naturalmanak

Meyers store naturalmanak, Claus Meyer, grøn mad, bøger om naturen

Den danske natur er fuld af spiselige lækkerier året rundt. Bær, planter, svampe, frugter og meget andet, der er lige til at tage med hjem. Naturen er frodig og gavmild, og det er en gave at spise et måltid lavet af råvarer, du har selv har fundet i den vilde natur og bragt hjem i dit køkken.

LÆS OGSÅ: Bekæmp ukrudtet med kniv og gaffel – Meyers store naturalmanak viser dig hvordan

Meyers store naturalmanak er et skatkammer af 75 opskrifter med 100 arter, så du selv kan slå dig løs med at indsamle, tilberede og nyde naturens rigdomme.

Du kan købe Meyers store naturalmanak online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Bøger om naturen: Naturen i din have


Beskæring – helt enkelt

Beskæring, Steven Bradley, havebog, bøger om naturen, bog om haven

Med denne nye visuelle guide til beskæring kan både nye og erfarne haveejere nemt lære at beskære havens træer og buske.

Bogens farveillustrationer viser nøjagtigt og detaljeret, hvordan man beskærer de mest populære buske, klatreplanter, roser og pryd- og frugttræer.

Derudover indeholder bogen også ekspertråd om det rigtige værktøj til de forskellige opgaver, diagrammer og tjeklister til hvordan og hvornår, man bør beskære, samt et indledende afsnit om vigtigheden af beskæring.

Du kan købe Beskæring online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Plant for honningbierne

Plant for honningbierne, Sarah Wyndham Lewis, honningbier, naturbog, natur,

Der er mangel på bier i Danmark, men hvad enten man har en altankasse, en tagterrasse eller en have på flere tusind kvadratmeter kan man, ved at have de rigtige planter stående, være med til at bevare biodiversiteten. Honningbierne spiller nemlig en vigtig rolle i at bestøve både vilde plantearter såvel som vores grøntsager, frugttræer, frugtbuske og blomster.

I Plant for honningbierne guider Sarah Wyndham Lewis til de planter, som giver føde til de små bestøvere.

Du kan købe Plant for honningbierne online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel fra den 2. marts.