Amerikanske romaner Hernan Diaz Skønlitteratur

Kom bag om Pulitzerpris-romanen Tillid fra supertalentet Hernan Diaz

hernan diaz, tillid, bedste bøger 2022

Med udgivelsen af Tillid indfriede amerikanske Hernan Diaz alle forventninger – og romanen blev kaldt både klassisk og original. Den mangestemmige fortælling om et mytisk ægtepar fra den økonomiske overklasse har nu modtaget den fornemme Pulitzerpris.

Tillid er en bemærkelsesværdig roman. Det er umiddelbart en fortælling om et berømt, men reserveret ægtepar fra den absolutte økonomiske overklasse, der har tjent store penge på børshandel på Wall Street. Historierne og sladderen om dem florerer blandt newyorkerne, og alle spekulerer på, hvem de er, og hvordan de mange har penge formet deres liv, ægteskab og forhold til verden.

hernan diaz, tillid
Hernan Diaz fotograferet i Brooklyn, New York, hvor han bor.

En roman i romanen

I 30’erne udkommer en roman om finansgeniet og hans hustru, som hele byen læser for at vide mere om det gådefulde ægtepar.

Men der findes flere udlægninger af myten om deres liv, og som læser af Tillid føres man gennem fire forskelligartede dokumenter, der hver især føjer et nyt lag til historien i jagten på sandheden – eller en slags sandhed.

LÆS OGSÅ: Hernan Diaz imponerer med debutromanen I det fjerne

Gennem læsningen afdækkes flere perspektiver på finansverdenen, Wall Street-magnaten og det højtprofilerede ægteskab, og man må undervejs spørge sig selv, om man har tillid til det, man læser.

Udover at være en roman om rigdom, magt og bedrag, så er det også en roman om at konstruere historier.

Svensk-argentinsk-amerikansk forfatter

Tillid er anden roman fra Hernan Diaz, der debuterede i 2017 med den litterære western I det fjerne. Romanen gjorde sig bemærket ved at modtage Pulitzer-prisen og nomineret til PEN/Faulkner-prisen og indstillet til Bookerprisen.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Hernan Diaz er født i Argentina, opvokset i Sverige og bor nu i Brooklyn med sin familie.

Se interview med Hernan Diaz på Louisiana Channel


Se hvad de danske medier har sagt om Tillid:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En suveræn roman, der svæver i rummet mellem det intellektuelle og det følelsesmæssige, og som løfter læseren med op” – Kristeligt Dagblad

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Pirrende, prægtig og upålidelig roman” – Berlingske

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Hernan Diaz er en formidabel forfatter” – Jyllands-Posten

❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

“En bemærkelsesværdig og fængende roman” – Litteratursiden

I USA er Tillid udkommet til flotte anmeldelser

“En suveræn og intelligent roman” – The New York Times

“En roman ikke kun til nutiden, men til alle tider” – Vogue, Best books of 2022

“Det eneste, der er sikkert, er Diaz’ talent og kvaliteten af hans givende bog. I sin udførsel er Tillid et elegant, uimodståeligt puslespil” – The Washington Post

“Den store Gatsby får kamp til stregen som amerikansk storværk … Tillid er en litterær pageturner med et væld af ordspil og elegant prosa – og skidesjov at læse” – Hamilton Cain, Oprah Daily

“En gribende historie om klasse, kapitalisme og grådighed. Resultatet er en tryllebindende og metafiktiv alkymi på den helt store klinge” – Esquire


Tillid

Kom bag om Pulitzerpris-romanen Tillid fra supertalentet Hernan Diaz

VINDER AF PULITZERPRISEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD
❤️❤️❤️❤️❤️ – POLITIKEN
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – BERLINGSKE
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – JYLLANDS-POSTEN

Helen og Benjamin Rask gør sig bemærkede som det ultimative power-par i 1920’ernes New York. Han arbejder på Wall Street, og hun er født ind i det velhavende aristokrati. Sammen har de placeret sig sikkert i toppen af samfundet.

Fortællingen om Helen og Benjamin er det centrale mysterium i en succesfuld roman fra 1938, som hele New York synes at have læst. Én kvinde dykker ned i historien bag, og til sin og læserens store overraskelse finder hun hemmeligheder og bedrag, der overgår selv den vildeste fantasi.

Du kan købe Tillid online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Læs også

I det fjerne

I det fjerne, Hernan Diaz

★★★★★ “Et brag af en debutroman” – Jyllands-Posten

I det fjerne er den hjertegribende roman om en ung svensk immigrants rejse gennem Amerika i 1800-tallet. To unge brødre rejser sammen fra Sverige mod New York. Undervejs bliver brødrene væk fra hinanden, og Håkan ender med at befinde sig i Californien. Han sætter kursen tværs gennem Amerika med en ambition om at nå til New York og genfinde sin elskede storebror.

Hans rejse er ikke nem, og undervejs møder han kriminelle, religiøse fanatikere, svindlere, indianere og lovens håndhævere – og masser af immigranter på jagt efter lykken i det store land.

Du kan købe I det fjerne online, fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.Der ligger flere skønne læseoplevelser i vente. Find din næste bog på vores liste med nye bøger 2023/2024.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.