10 romaner til din efterårsferie

Har du styr på bøgerne til din ferielæsning? Efteråret er en særlig skøn årstid at fordybe sig i en bog, efterhånden som dagene bliver mørkere og koldere. Her får du 10 bud på skønne romaner til din efterårsferie.

Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej – Ulvegabet

Glæd dig til at blive fordybet i Ulvegabet i din efterårsferie. Her er masser af krig, kamp og eventyr, når Anne-Marie Vedsø Olesen fortsætter den anmelderroste og prisbelønnede episke saga, der er inspireret af den nordiske mytologi.

Vølvens vej – Ulvegabet bør ligge i toppen af bunken af romaner til din efterårsferie!

Læs mere om serien her.

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En vildt brændende nordisk mytefortælling … Det nye bind i Anne-Marie Vedsø Olesens mægtige fembindsserie ”Vølvens vej” er fænomenalt”  – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Blændende … sprudler af påhitsomhed” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dramatisk og stærkt underholdende” – BERLINGSKE

“Som læser har jeg bare lyst til at klappe” – WEEKENDAVISEN

I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke. Her forelsker Snehild sig i den kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hver Vølvens vej-bog en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Du kan købe Ulvegabet online hos fx Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.
Fran Littlewood: Fantastiske Grace Adams

Fantastiske Grace Adams er den London-baserede forfatter Fran Littlewoods første bog. Hun tager i romanen fat på et emne der tidligere har været et tabuiseret emne: Nemlig kvinders overgangsalder. Læs mere om dette her: Fran Littlewood debuterer med historien om fantastiske Grace Adams

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

Mød Grace Adams, 45 år og rasende. Hun er lige blevet fyret fra sit job, skilt fra sin mand gennem tyve år, men værst af alt har hun mistet kontakten til sin teenagedatter Lotte.

Men Grace Adams er fast besluttet på at kæmpe sig tilbage til sit liv. På en smeltende varm sommerdag, i en bilkø i kaotisk London-trafik mister hun besindelsen.

Hun vil vise sin datter, at uanset hvor hårde slag livet tildeler en, skal man kæmpe imod og at kærligheden og sammenholdet er det, der får os igennem selv de værste kriser.

Du kan købe Fantastiske Grace Adams online hos fx Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 15. marts.
Miranda Cowley Heller: Papirslottet

Da Papirslottet udkom i USA strøg den direkte ind som nummer 1 på New York Times Bestsellerliste og blev nomineret til THE WOMEN’S PRIZE 2022.

Papirslottet er en medrivende roman om en kvinde midt i livet, der skal vælge mellem to mænd, hun elsker. I løbet af 24 timer oprulles hendes 50-årige liv, men hvem hun vælger til slut opdager kun den opmærksomme læser.

Læs også: Elle begærer og begæres af to mænd. Den ene er hun gift med, den anden er hendes ven.

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

Det er en dejlig sommermorgen på Cape Cod. Elle Bishop, lykkeligt gift med Peter og mor til tre. Hun har tilbragt alle somre i sit liv på Papirslottet: som barn, som ung og sammen med sin egen familie. Men denne morgen er anderledes. Aftenen før sneg Elle sig ud sammen med barndomsvennen Jonas og havde sex, mens deres intetanende familier opholdt sig indenfor.

I løbet af det næste døgn må Elle træffe en stor og livsændrende beslutning. I romanen optrevles Elles familiehistorie, der bærer på en tragisk hændelse, som forandrer alt indtil vi er tilbage til nutiden og Elle skal beslutte om hun vil blive med Peter, som hun elsker, eller om hun vil starte et nyt liv med Jonas, som var hendes første store kærlighed? Papirslottet er en New York Times bestseller om familiehemmeligheder, du sent vil glemme.

Du kan købe Papirslottet online, fx hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.
Alex Schulman: Skynd dig at elske

Læs det ømme og rørende kærlighedsportræt, Alex Schulman har skrevet om sin far.

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

Skøn roman af bestsellerforfatteren Alex Schulman.

Allerede som barn tænker Alex over, at hans far ikke tumler med ham, som vennernes fædre gør. Og som ung voksen bekymrer han sig om, at faren står op om natten og risikerer at falde. Mere end en gang har Alex måttet slippe alt og øjeblikkeligt tage hjem og hjælpe sin far. Og i stedet for at tage til det årlige krebsegilde, forsøger de at vænne sig til at se hinanden på plejehjemmet til indsmuglet mad og whisky.

Allan Schulman gik bort i 2003, da Alex var 27 år og Allan 84. Efter begravelsen kæmper Alex med sine følelser, og han bliver god til at gemme dem bort, indtil det en dag bliver umuligt.

Skynd dig at elske er et ømt, vemodigt og kærligt portræt af en far. 

Du kan købe Skynd dig at elske fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Anna Juul: Penge & Bacon

Penge og Bacon er en rablende fortælling om ensomhed, kedsomhed – og tilværelsens øvrige ulidelige halløj.

Læs også: “Jeg var vildt forelsket i ham, men jeg kunne også røvkede mig” – Anna Juul om pandemiske parforhold og sin ny roman Penge og Bacon

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

Sammen med sin ægtemand Anders og de to vandrende pinde, Penge og Bacon, bot Anja i en lejlighed med “sublime detaljer” på toppen af Østerbro. Anja arbejder som kostumesyerske for DR’s pigekor, og i stedet for at sove, køber hun dyre silkekjoler på nette og lægger meget store puslespil.

Selvom Anja elsker Anders, bliver deres forhold udfordret, da Danmarks kastes ud i en klimalockdown for at nedbringe CO2-niveauet. I deres isolation må de stille flere vigtige spørgsmål: kan man virkelig leve af kærlighed, kildevand og en grøntsagskasse fra Aarstiderne?

Penge & Bacon er en sorthumoristisk roman af Anna Juul, hvor ensomhed, kedsomhed og tilværelsens øvrige ulidelighed er i centrum.

Du kan købe Penge & Bacon online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Alex Schulman: Brænd alle mine breve

Den svenske forfatter Alex Schulman, der har skrevet de anmelderroste romaner Overleverne og Glem mig, har igen taget fat på dybt personligt stof. I Brænd alle mine breve fortæller han sin mormor og morfars historie – en kærlighedshistorie med livet som indsats.

Læs også: Alex Schulman om romanen Brænd alle mine breve: Min mormor var tavs i 60 år. Jeg ville gerne give hende en stemme

brænd alle mine breve, alex schulman

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En fænomenalt god bog” – JYLLANDS-POSTEN

“Fremragende … helt suverænt udført” – WEEKENDAVISENAlex, som er forfatter og far til tre, indser efter mange års opslidende skænderier, at han bærer rundt på en enorm vrede. Hans underliggende mørke skræmmer hans hustru og børn, og han tager på en rejse for at finde roden til vreden, og granske sin amiliehistorie.

Kan vreden nedarves gennem generationer? I sin søgen på svar rettes fokus mod hans morfar, forfatteren Sven Stolpe, og ved hjælp af 80 år gamle breve og dagbogsuddrag folder en tragisk fortælling om forbudt kærlighed og jalousi sig ud.

Brænd alle mine breve er en medrivende og intens spændingsroman om kærlighed, rivalisering og hævn. Og om hvordan en enkelt mands vrede kan sætte varige spor, både i litteraturen og i familien.

Du kan købe Brænd alle mine breve online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Colleen Hoover: For sent

For sent er en splinterny roman af Colleen Hoover, og denne her – den er ikke for børn!

Romanen er til de læsere, der kan lide de mørke Colleen Hoover-bøger som Verity – Mørkt bedrag, og ikke til de yngre Hoover-fans. Der er skruet op for kriminalitet, vold, stoffer og farlig forelskelse i For sent.

Forfatteren Colleen Hoover har solgt over 20 millioner bøger på verdensplan, og hendes bøger trender som aldrig før på TikTok. Også i Danmark har Hoover en stor fanskare, og hendes bøger og hende selv er blevet et globalt fænomen.

Colleen Hoover åbner romanen med en vovet og mørk begyndelse, som du kan læse her: Læs den vovede og mørke begyndelse af For sent: Psykologisk suspense-roman af Colleen Hoover

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

En psykologisk suspenseroman om besættelse og farlig kærlighed. 


Sloan vil gøre alt for dem, hun elsker. Og det gør hun – hver evig eneste dag. Hun forelsker sig i den forførende men farlige narkogangster Asa Jackson, som giver hende et holdepunkt i livet, selvom det er på bekostning af hendes værdier. Hun bliver følelsesmæssigt og økonomisk afhængig af Asa, og han bliver besat af hende – på en foruroligende og stadig mere farlig måde. 

Da undercoveragenten Carter kommer ind i billedet, føler Sloan en øjeblikkelig og overraskende tiltrækning. Men hvis Asa opdager det, slår han Sloan ihjel. Og Asa er altid et skridt foran alle i sit liv – inklusive Sloan. Ingen står nogensinde i vejen for ham. Ingen før Carter.

Du kan købe For sent online, hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Mich Vraa: Under en anden himmel

Bestsellerforfatter Mich Vraa er aktuel med en anmelderrost roman om den mand, som senere blev til Prins Henrik. Under en anden himmel er en roman om skæbne og ophav og betydningen af, hvad og hvor man kommer fra.

Læs også: Mich Vraas roman om manden, der blev til Prins Henrik: ”Han var et ekstremt interessant menneske”.

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Resultatet er noget så sjældent som helstøbt” – Fyens Stiftstidende

“Mick Vraa er tydeligt i sit es” – Weekendavisen

“Mich Vraa skriver som altid i et fremragende og sanseligt sprog” – Litteratursiden

I et skur bag en havnekaj i Hongkong får den unge Ritou en dyster spådom: Du skal forsvinde fra verden uden at dø. Først mange år senere giver den kinesiske shamans ord mening.

Som gammel mand fortæller han sin historie til en ung kvindelig kok som han møder mens han samler trøfler på et bjerg i Sydfrankrig. I Ritous sidste sommer opstår et umage venskab.

Du kan købe Under en anden himmel online, hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Maren Uthaug: En lykkelig slutning

Maren Uthaug blev tidligere på året hædret med De Gyldne Laurbær for hendes seneste roman 11%.

Hvis du er blandt de mange tusinde der har læst romanen med begejstring, kan vi anbefale dig at se nærmere på Maren Uthaugs forfatterskab. Lige nu er romanen En lykkelig slutning aktuel på de skrå brædder.

I slægtsromanen, der modtog Læsenes bogpris i 2020, følger vi en sorgfuld nekrofils kamp med livet og døde(n), mens vi i bogstavelige og litterære sidespring ledsages gennem dødens kulturhistorie i de københavnske stræder. Vi tages også ved hånden af syv generationer af bedemænd, der fører dig ind og ud af deres både hede og kistekolde affærer.

Læs også: Maren Uthaug: Hele mit liv har jeg været imod at skulle castes som den søde pige

En lykkelig slutning, Maren Uthaug

Vinder af Læsernes Bogpris 2020!

En lykkelig slutning handler om Nicolas, der er seneste skud på stammen i en familie med syv generationer af bedemænd. Nicolas har dog fået et problem: Lig er begyndt at tiltale ham på en ny – og muligvis forkert – måde.

I et forsøg på at forstå sig selv og sine egne skyggesider begynder Nicolas derfor at optrevle slægtens utrolige historie.

En lykkelig slutning handler om døden i dens mange afskygninger – om nekrofili og medlidenhedsdrab, om overtro og kremering, om spøgelser og OCD, om teosofi og nazisme. Det er en rejse gennem historien, hvor døden altid er en trofast følgesvend.

Maren Uthaug leverer en stærk roman, der med rablende fantasi og en stædig logik truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Du kan købe En lykkelig slutning online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Madeline Martin: Den hemmelige bibliotekar

Madeline Martin, som tidligere har skrevet bestselleren Den sidste boghandel i London, når som regel at fylde 12 notesbøger med historiske facts, før hun går i gang med at skrive sine bøger. Hun har nemlig opdaget, at det er de små detaljer, der gør en fortælling troværdig og får fortiden til at føles nærværende. I Den hemmelige bibliotekar fortæller hun en gribende beretning om to kvinders modige kamp mod nazisme under Anden Verdenskrig.

Læs også: Madeline Martin: Helt almindelige mennesker gjorde utrolige ting for at hjælpe andre under 2. verdenskrig

10 fantastiske romaner til din efterårsferie

Ny og gribende roman fra forfatteren bag Den sidste boghandel i London. Inspireret af den virkelige historie om amerikanske biblioteksspioner under Anden Verdenskrig.

Ava troede, hendes job som bibliotekar på Library of Congress i Washington DC ville være ensbetydende med et stille og rutinepræget liv. Men et uventet tilbud fra det amerikanske militær fører hende til Lissabon på en betydningsfuld mission.

Samtidig må franske Elaine ofre sin sikkerhed for at finde sin mand, som er blevet anholdt af besættelsesmagten. Hun får til opgave at arbejde med en skjult trykpresse styret af modstandsbevægelsen i det besatte Lyon. Mens krigen raser i Europa, finder de to kvinder frem til hinanden gennem kodede beskeder, og håbet om sejr vokser.

Du kan købe Den hemmelige bibliotekar online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


 

romaner til din efterårsferie

Bare rolig, vi har bøger til alle slags ferier. Du kan finde bøger til sommerferien 2023/2024 her.