Fiktion Skønlitteratur

Fran Littlewood debuterer med historien om fantastiske Grace Adams

fantastiske grace adams, fran littlewood

Fantastiske Grace Adams er den London-baserede forfatter Fran Littlewoods første bog. Hun skrev romanen, fordi hun savnede fiktion om stærke kvinder midt i livet, hvor rollen som mor for de fleste er i forandring.

På en varm sommerdag i en bilkø mister Grace Adams besindelsen. Stille og roligt forlader hun sin bil og går sin vej, fast besluttet på at overbringe en ekstravagant kage til sin datter, der fylder 16 år og har nægtet Grace adgang til sin fødselsdagsfest. Og sit liv.

Sådan begynder historien om fantastiske Grace Adams. En kvinde midt i livet, der kæmper med rollen som mor til en teenager, en skilsmisse fra sin mand, som hun stadig elsker, og med at være en kvinde i overgangsalderen i et samfund, hvor det stadig er en tabuiseret del af livet.

LÆS OGSÅ: Alex Schulman er altid på børnenes side. Portræt af den svenske forfatter, der begejstrer danskerne

Debutroman med stor international succes

Fantastiske Grace Adams er Fran Littlewoods debutroman. Fran Littlewood er uddannet MA i Creative Writing og har arbejdet som erhvervsjournalist i mange år, blandt andet for den engelske avis The Times. Hun bor i London med sin mand og sine tre teenagedøtre.

Hun fortæller i et interview i det engelske kulturmagasin Hot Press, at hendes ambition var at skrive en bog om en mor i overgangsalderen, der tager kontrollen over sit eget liv og handler sig ud af sine kriser – fremfor at resignere og forblive i den usynlighed, som kvinder ofte træder ind i med alderen.

”Jeg ville gerne skrive en bog om sjove, kloge, nuancerede og interessante individer med en form for sort humor. Jeg følte ikke, der var gjort før, og jeg ville gerne både skrive humoristisk og rørende om kærlighed, tab og moderskab.”

Overgangsalder – et tabuiseret emne

Et af de områder i kvinders liv, som Fran Littlewood kommer ind på i bogen, er overgangsalderen.

”Da jeg begyndte at skrive romanen i begyndelsen af nedlukningen i maj 2020, var der stort set ingen, der talte om overgangsalder. Et par få modige kvinder udtalte sig offentligt, men det er stadig et meget tabuiseret emne”, fortæller hun i kulturmagasinet og henviser til en ny arbejdsmarkedsrapport i England om overgangsalder.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se

Succes i den internationale presse

Om Fantastiske Grace Adams har den internationale presse bland andet skrevet:

”Littlewood skriver med vildskab og passion om det umulige i at jonglere med alle de kasketter, det moderne liv kræver af os. Læs den og græd (og bliv derefter opløftet).” THE TIMES

”En larmende og stærk historie om forløsninger, opdagelser og nye begyndelser. Skønt.” DAILY EXPRESS

Fran Littlewood er i fuld gang med at skrive den svære to’er fra sit hjem i den nordlige del af London.


Fantastiske Grace Adams

Fran Littlewood debuterer med historien om fantastiske Grace Adams

Mød Grace Adams, 45 år og rasende. Hun er lige blevet fyret fra sit job, skilt fra sin mand gennem tyve år, men værst af alt har hun mistet kontakten til sin teenagedatter Lotte.

Men Grace Adams er fast besluttet på at kæmpe sig tilbage til sit liv. På en smeltende varm sommerdag, i en bilkø i kaotisk London-trafik mister hun besindelsen.

Hun vil vise sin datter, at uanset hvor hårde slag livet tildeler en, skal man kæmpe imod og at kærligheden og sammenholdet er det, der får os igennem selv de værste kriser.

Du kan købe Fantastiske Grace Adams online hos fx Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 15. marts.