Bøger der er filmatiseret Stefan Ahnhem Svenske krimier

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se

Stefan Ahnhem er bedst kendt for Fabian Risk-serien, der er udkommet i 30 lande og har solgt mere end 2,5 millioner bøger. Han er nu aktuel med den selvstændige krimi En helt anden historie. Inden Stefan debuterede som krimiforfatter skrev han i 20 år manuskripter til en lang række film og tv-serier – blandt andet krimiserierne om Wallander og Irene Huss. Her giver den erfarne plotmester sine anbefalinger til 5 krimiserier du må se.

LÆS OGSÅ: En helt anden historie. Stefan Ahnhem klar med en ny selvstændig krimi

1. Breaking Bad.

Det går bare ikke at forbigå denne her perle, så vi kan lige så godt sætte flueben på den fra start. Oplægget med kemilæreren som koger meth sammen med en af sine ældre elever for at få penge til sin kræftbehandling er genial. Men et ”oplæg” er langt fra nok hvis det skal virke. Breaking Bad er så meget mere end det. Skuespillet, de enkelte scener, drejningerne, karaktererne, spændingen, humoren og ikke mindst den filmiske måde den er fortalt på. Selv er jeg så misundelig på alle som endnu har den til gode. Så det er bare at gå i gang.

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se
Breaking Bad. 2008. 5 sæsoner.

2. The Boys

Jeg ved ikke om jeg vil kategorisere den her som en ”krimiserie”, men den er vildt spændende og her sker i hvert fald en hel del ulovlige ting. Og så er den fyldt med mennesker med forskellige superkræfter. Selv er jeg så langt fra en Marvel-fan man kan komme. Hver gang jeg forsøger at give det en chance falder jeg i søvn hurtigere end Mette når at slette en besked. The Boys er noget helt andet. Chokerende, velspillet, ekstravagant. Simpelthen mindblowing.

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se
The Boys 2019. 3 sæsoner.

3. Big Little Lies

Her finder vi ikke så lidt af et dreamteam når det kommer til kvindelige skuespillere, og hver eneste af dem når et helt ekvilibristisk niveau i Big Little Lies. Det er sommer, amerikansk vestkyst, smukt og vildt spændende. Så har vi også svenske Alexander Skarsgård, som her har sin hidtil bedste rolle. Stærk anbefaling herfra.

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se
Big Little Lies 2019. 2 sæsoner.

4. White Lotus

Her taler vi hyggekrimi for alle penge. Hvis man ikke har råd at tage på luksushotel i Caribien eller på Sicilien men trænger til fantastisk smukke miljøer, rige mennesker med problemer og gode grin er det White Lotus man skal blænde op for. Indtil videre er der to sæsoner med forskellige skuespillere og hoteller. Hver sæson er desuden afsluttet, så man er ikke nødt til at investere hele sit liv.

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se
The White Lotus 2021. 2 sæsoner.

5. The Sopranos

En absolut klassiker man er nødt til at have inhaleret inden man dør. Jeg ville kunne skrive en lang tekst om hvorfor jeg synes den er så god. Om hvordan den på sin tid udgjorde selve starten på den eksplosion av godt tv-drama vi har haft i dette her årtusind. Om hvor god James Gandolfini er i rollen som Tony Soprano. Om at det var med den jeg for første gang forstod hvorfor en interessant karakter er så meget vigtigere end en sød karakter. Men det er bedre hvis I bare går i gang. Hvis ikke lige NU, så bare så snart i har fået læst alle mine bøger …Smiler Stefan Ahnhem.

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se
The Sopranos. 1999. 6 sæsoner.

En helt anden historie

Stefan Ahnhem anbefaler 5 krimiserier du må se

En kendt livsstilsblogger bliver fundet myrdet i en suite på et af Stockholms luksushoteller. Er det en kynisk iscenesat henrettelse eller resultatet af en erotisk leg, der er gået for vidt?

Sagen havner på Malin Rehnbergs bord, Fabian Risks tidligere kollega fra Helsingborg-politiet. Malin er nødt til at tage kampen med sin nye chef, der ønsker, at Rigskriminalpolitiet hellere skal fokusere på en vigtig sag om trafficking. Samtidig har Malin store ægteskabelige problemer, som hun må tackle sideløbende med den komplicerede sag.

Da der bliver begået endnu et mord, er alt oppe at vende. Umiddelbart er der ikke en forbindelse melem ofrene, men måske kan det nye dødsfald være en brik i en større sag. Og hvem er den ukendte stalker, der bliver ved med at dukke op i efterforskningen, og hvad vil han?

Du kan købe En helt anden historie af Stefan Ahnhem online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.

Stefan Ahnhem, Fabian Risk, X måder at dø på, nervepirrende krimier

En gummibåd lægger til i Raa havn en sen sommeraften. I båden sidder en mand med et sværd spændt fast på ryggen. Med sig har han et budskab: Et menneske skal dø, men ingen ved hvem.

Det er terningemanden, der afgør, hvem der snart har trukket vejret for sidste gang.

X måder at dø på er femte bog i Stefan Ahnhems krimiserie om Fabian Risk og begynder, hvor forgængeren Motiv X slutter.

En hæsblæsende krimi, der er umulig at lægge fra sig!

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem er ude med ny Fabian Risk-krimi. Læs i X måder at dø på

Du kan købe X måder at dø på i paperback.

Motiv X

Stefan Ahnhem, Motiv X, Fabian Risk

Et mord med racistiske undertoner sætter gang i et større efterforskningsarbejde hos Fabian Risk og resten af politiet i Helsingborg.

Samtidig ligger Fabian Risks datter Matilda ligger i koma efter et skuddrama, og han er derfor travlt optaget af at bringe sin familie på fode igen. 

Men da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger, må Fabian Risk tilbage på arbejde, da Helsingborgs politi kastes ud i en kamp mod tiden og en presset jagt på gerningsmændene.

Samtidig kommer Fabian i besiddelse af information, som hans afdøde kollega Hugo Elvin efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale professionelle og personlige konsekvenser for alle.

Du kan købe Motiv X online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Den niende grav

Den niende grav, Stefan Ahnhem, Fabian Risk

Den svenske justitsminister forlader rigsdagen efter en hård debat. Han når dog aldrig frem til sin bil og synes forsvundet op i den blå luft.

Sneen og kulden holder både Stockholm og København i et jerngreb, da Fabian Risk kaldes ind for i al hemmelighed at udrede omstændighederne bag justitsministerens forsvinden.

Men det skal snart vise sig, at nogle forsøger at holde sandheden skjult, og at ingenting er, som de burde være.

Samtidig bliver en kendt dansk tv-journalists hustru fundet myrdet i sit hjem. Dunja Hougaard fra Københavns Politis Drabsafdeling leder efterforskningen, som fører hende over sundet til Sverige.

Den niende grav er anden bog i den hæsblæsende serie om Fabian Risk.

Du kan købe Den niende grav online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.