Anne-Marie Vedsø Olesen Fantasy og dystopi Skønlitteratur

Vølvens vej – Misteltenen: Vinder af DR Romanprisen 2022 Anne-Marie Vedsø Olesen er klar med næste bog i serien

Misteltenen

Vølvens vej – Misteltenen er anden bog i den fremragende Vølvens vej-serie af Anne-Marie Vedsø Olesen.


Vølvens vej – Misteltenen er en medrivende page-turner om stærke kvinder, skæbne, jalousi og ære. Til august udkommer den som andet bind i Vølvens vej-serien.

LÆS OGSÅ: Vølvens vej. Thor og Odin bliver overhalet af kvinderne

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Dødssyg klamrer hun sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned. Her opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

Jeg har valgt de mest betydningsfulde nordiske myter, og lader hver bog i serien have en nordisk myte som omdrejningspunkt.

Anne-Marie Vedsø Olesen
Misteltenen, Anne-Marie Vedsø Olesen
Foto: Katrine Gøth. Anne-Marie Vedsø Olesen (f. 1962) har en lang række anmelderroste og prisbelønnede historiske og mytologiske romaner bag sig. Med sin store viden om nordisk mytologi og Danmarks oldtid er hun på hjemmebane i det eventyrlige univers, hun udfolder for sin læser i Vølvens vej.

Anne-Marie Vedsø Olesen vandt DR Romanprisen 2022 for Snehild – første bind i serien om Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi.

Vølvens vej lanceres internationalt af Saga Originals, som udgiver serien digitalt på 8 forskellige sprog. Serien er også blevet købt til filmatisering af Apple Tree Productions hos Piv Bernth. Hun står bag megasucceser som Forbrydelsen og Nikolaj og Julie.

“Det er en pageturner. Jeg fik straks fat på bogen og læste den over stok og sten. Den har alle kvaliteterne til en TV-serie – så snart man har læst, tænker man: Hvornår kommer næste sæson,” sagde Piv Bernth.

Pressen har ligeledes været begejstrede for Vølvens vej-serien. Troldspejlet har kaldt den for den nordiske Game of Thrones, mens Weekendavisen skriver: “Fuldfed fantasy, psykedelisk naturpoesi og guf for mytologinørder.”

Du kan købe Vølvens vej – Misteltenen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 31 august.
Anne-Marie Vedsø Olesen: Vølvens vej – Misteltenen

Vølvens vej - Misteltenen: Vinder af DR Romanprisen 2022 Anne-Marie Vedsø Olesen er klar med næste bog i serien

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Et strålende eventyr-mytologisk drama” – JYLLANDS-POSTEN

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Nervepirrende og medrivende” – KRISTELIGT DAGBLAD

“Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet” – INFORMATION

Misteltenen er anden bog i Vedsø Olesens serie, Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog i serien hedder Snehild og udkom i 2021.

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Hun er dødssyg, men klamrer sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned.

I Helheim opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.

Du kan købe Vølvens vej – Misteltenen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.

Se også bind 1: Snehild:

Vølvens vej - Misteltenen: Vinder af DR Romanprisen 2022 Anne-Marie Vedsø Olesen er klar med næste bog i serien

VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN

“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.

Se en video hvor Anne-Marie Vedsø Olesen fortæller om Vølvens vej:
Glæd dig til Vølvens vej 3: Ulvegabet

Vølvens vej - Misteltenen: Vinder af DR Romanprisen 2022 Anne-Marie Vedsø Olesen er klar med næste bog i serien

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En vildt brændende nordisk mytefortælling … Det nye bind i Anne-Marie Vedsø Olesens mægtige fembindsserie ”Vølvens vej” er fænomenalt”  – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Blændende … sprudler af påhitsomhed” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dramatisk og stærkt underholdende” – BERLINGSKE

“Som læser har jeg bare lyst til at klappe” – WEEKENDAVISEN

I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke. Her forelsker Snehild sig i den kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hver Vølvens vej-bog en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Du kan købe Ulvegabet online hos fx Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.