Aktuelt Anne-Marie Vedsø Olesen Artikler du kan lytte til Danske romaner

Ulvegabet – Fenrisulven er løs i tredje bind i Anne-Marie Vedsø Olesens successerie

Ulvegabet Anne-Marie Vedsø Olesen

Skal vi læse artiklen højt for dig?

Husk at slå cookies til for at afspille.

Anne-Marie Vedsø Olesen er tilbage med Ulvegabet – tredje bind i den anmelderroste serie Vølvens vej. Her bliver Snehild forelsket i en dragende dværgekonge og lægger sig ud med Fenrisulven.


UlvegabetVølvens vej 3 byder på episk drama med den nordiske mytologi som ramme. I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder nu alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke for at stoppe den blodtørstige ulv.

I dværgenes rige forelsker Snehild sig i den kraftfulde og smukke dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en kærlighed, hvor Snehild er i fare for at miste sig selv.

LÆS OGSÅ: Ugens anbefaling|Vølvens vej – Snehild af Anne-Marie Vedsø Olesen

I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Tager udgangspunkt i nordisk mytologi

Anne-Marie Vedsø Olesen har en lang række anmelderroste, prisbelønnede mytologiske og historiske romaner bag sig. Med sin store viden om nordisk mytologi og Danmarks oldtid er hun på hjemmebane i det eventyrlige univers, hun udfolder for sin læser i Vølvens vej.

Med udgangspunkt i Vølvens spådom fra Den poetiske Edda sættes scenen i Vølvens vej-serien i jernalderen på Stevns i landskaberne omkring Tryggevælde Å, hvor Anne-Marie Vedsø Olesen selv bor på Vallø Slot ved Køge.

Det dyriske og det menneskelige

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hvert Vølvens vej-bind en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Fenrisulven var engang en harmløs hvalp, men som voksen er han blevet monstrøst stor og er dødsens farlig. Fenris har jættekvinden Angerboda som mor og Loke som far, hans søskende er Midgårdsormen og dødsrigets herskerinde Hel, som Snehild mødte i Misteltenen, da hun var forbi Helheim.

“Den monstrøse ulv repræsenterer dobbeltheden – det reflektoriske og det dyriske. At rumme og forholde sig til både sine dyriske og menneskelige sider er et gennemgående tema i Ulvegabet,” siger Anne-Marie Vedsø Olesen.

Filmatisering på vej

Vølvens vej-bøgerne er lanceret internationalt af Saga Originals, som udgiver serien digitalt på otte forskellige sprog og som fysisk bog i Tyskland.

LÆS OGSÅ: VØLVENS VEJ solgt til filmatisering

Serien er købt til filmatisering af Apple Tree Productions hos Piv Bernth. Hun står bag tv-serie-succeser som Forbrydelsen og Nikolaj og Julie.

Vølvens vej-serien

Ulvegabet, der er tredje bind i Vølvens vej-serien, udkommer 25. august. Serien er planlagt til at være på fem bind i alt. Herunder kan du læse om de tre første bind i serien.


Vølvens vej 1 – Snehild

Ulvegabet - Fenrisulven er løs i tredje bind i Anne-Marie Vedsø Olesens successerie

VINDER AF DR ROMANPRISEN 2022

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – KRISTELIGT DAGBLAD

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Man sluges ind i fortællingens kæmpegab” – POLITIKEN

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – FYENS STIFTSTIDENDE

“Velskrevet, velresearchet, original – fundamentalt spændende” – WEEKENDAVISEN

“En nordisk udgave af Game of Thrones” – TROLDSPEJLET

Snehild kommer til verden midt under en blodig krig. Hendes mor flygter gennem skovene og videre til Himlinge, hvor Snehild vokser op. Da byens magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid får mistanke om, at Snehild har evner, der overgår hendes egne, beslutter hun, at Snehild må skaffes af vejen.

Anne-Marie Vedsø Olesens nye serie Vølvens vej er inspireret af nordisk mytologi og udspiller sig i jernalderen i Danmark. En medrivende fortælling om stærke kvinder, blodhævn, skæbne og gudernes gunst fra en tid, hvor lidenskab og ære bestemte slagets gang.

Køb Vølvens vej online, fx hos Bog&Ide, eller find den i din foretrukne boghandler.


Vølvens vej 2 – Misteltenen

Ulvegabet - Fenrisulven er løs i tredje bind i Anne-Marie Vedsø Olesens successerie

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Et strålende eventyr-mytologisk drama” – JYLLANDS-POSTEN

⭐⭐⭐⭐⭐ – “Nervepirrende og medrivende” – KRISTELIGT DAGBLAD

“Anne-Marie Vedsø Olesen rammer plet” – INFORMATION

Misteltenen er anden bog i Vedsø Olesens serie, Vølvens vej, der er inspireret af nordisk mytologi. Første bog i serien hedder Snehild og udkom i 2021.

Efter at være blevet udsat for runemagi af sin ærkerival Ragnfrid, drager Snehild ud på endnu en rejse. Hun er dødssyg, men klamrer sig til sin hest på vejen mod det iskolde, stormfulde Niflheim, hvor dragen Nidhug regerer, og videre til Helheim, hvor en evig regn siler ned.

I Helheim opsøger Snehild dødsrigets herskerinde Hel for at opnå indsigt i den gådefulde runemagi.

En medrivende page-turner om stærke skæbner, jalousi og ære.

Du kan købe Vølvens vej – Misteltenen online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Vølvens vej 3 – Ulvegabet

Ulvegabet - Fenrisulven er løs i tredje bind i Anne-Marie Vedsø Olesens successerie

❤️❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “En vildt brændende nordisk mytefortælling … Det nye bind i Anne-Marie Vedsø Olesens mægtige fembindsserie ”Vølvens vej” er fænomenalt”  – KRISTELIGT DAGBLAD

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Blændende … sprudler af påhitsomhed” – JYLLANDS-POSTEN

⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Dramatisk og stærkt underholdende” – BERLINGSKE

“Som læser har jeg bare lyst til at klappe” – WEEKENDAVISEN

I Ulvegabet har Fenrisulven sprængt sin lænke og udrydder alt på sin vej. Vølven Snehild må drage til dværgenes underjordiske rige og få smedet en ny lænke. Her forelsker Snehild sig i den kraftfulde dværgekonge Fafner, men det viser sig at være en farlig kærlighed. I kongebyen Himlinge forsøger den nye hersker Roald at samle til kamp mod Fenris, men Snehilds ærkefjende, den magtfulde ypperstepræstinde Ragnfrid, er atter på spil.

Anne-Marie Vedsø Olesen lader i hver Vølvens vej-bog en af de mest betydningsfulde nordiske myter være omdrejningspunkt. I Ulvegabet er det myten om Fenrisulven.

Du kan købe Ulvegabet online hos fx Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel.