Fiktion Amerikanske romaner Bøger til unge Romantiske bøger

Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Hoover, Colleen Hover, Colleen, Romance, Romance-forfatter, Romance-bøger, kærlighed, kærlighedsroman,

Da Colleen Hoover uploadede sin roman på Amazon så hendes mormor kunne læse den på sin Kindle, blev forfatterdrømmen hurtigt til en virkelighed. Før Hoover fik set sig om spredte rygtet om bogen sig og få måneder efter lå den som nummer 5 på New York Times bestsellerliste. I dag, mange romaner senere har samtlige af hendes bøger været på den populære og fornemme New York Times bestsellerliste.

Læs Colleen Hoovers historie her.

Colleen Hoover er kendt for sine romance-bøger, der har vundet plads i mange kærlighedshungrende hjerter rundt omkring i verden. Men selvom Hoover allerede som 4 årig svor, at hun skulle leve af at skrive, blomstrede forfatterspiren først, da hun rundede 31 år.

”Jeg har haft lyst til at skrive en bog, siden før jeg overhovedet kunne skrive. Jeg kan huske, at jeg var jaloux på min ældre søster, da hun startede i børnehave, fordi hun kunne læse og skrive, og jeg ikke kunne. Da jeg var 4 år, sværgede jeg, at jeg ville lære at skrive og blive rigtig god til det. Da jeg var 5, lærte jeg at skrive, og jeg skrev min første historie, som jeg kaldte Mystiske Bob.”

LÆS OGSÅ: Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

Selvom planen allerede var klar før Hoover var startet i skole, skulle der gå mange år, før hun gav sig i kast med papir og pen. Da hun dimiterede fra high school, indskrev hun sig på college, blev gift, og da hun blev 20 år fik hun børn. Hurtigt blev det vigtigere at betale regninger og have et job, og så blev barnedrømmen gemt af vejen – men kun for en tid.

Slam poetry blev indgangen

For som 31 årig blev Hoover interesseret i slam poetry, som hun så på Youtube, når hendes mellemste barn var til øvetimer med det lokale teater.

Se 10 smukke citater fra Colleen Hoovers romancebøger lige her

”Jeg blev afhængig af slam poetry-videoer og så dem i flere dage. På et tidspunkt fik jeg lyst til at læse en roman, og fordi jeg konstant havde slam poetry på hjernen, forsøgte jeg at finde en, der netop handlede om det. Da jeg ikke kunne finde sådan en, begyndte jeg at skrive den selv.”

Fra mormors kindle til New York Times

Hoover gik i gang med bogen Slammed og blev besat af historien om Lake og Will, som var den første bog, hun udgav. Måden bogen kom ud i verden på, var dog noget anderledes.

”Jeg ville gerne have, at min bedstemor havde mulighed for at læse den på hendes nye kindle, så jeg undersøgte, hvordan jeg kunne få et word-dokument overført til sådan en. Jeg fandt Amazon’s selvudgiver platform. Jeg uploadede filen og en halv time senere kunne man købe historien på Amazon.”

Hoover startede selv med at udgive sin roman, men da folk begyndte at downloade bogen, spredte rygtet sig. På bare få måneder blev bogen nummer 5 i New York Times, og herefter tog forfatterkarrieren for alvor fat. Hoover fik en agent og snart også en masse tilbud fra forskellige forlag. I dag har hun samlet set udgivet over 10 romaner på under 10 år.

Det vigtigste råd

Men selvom karrieren har blomstret, er der en anden ting i hendes liv, som har haft en helt særlig betydning. Da hun var yngre, blev hun introduceret til det at bruge en dag på at gøre hemmelige, tilfældige, gode gerninger.

Læs hvorfor Colleen Hoover er læsernes foretrukne romance-forfatter

”Vi tog en pose med mønter og gik rundt og fyldte pakeringsmålere. Så tog vi i antikbutikker og gik rundt og lyttede. Når kunder snakkede om ting i butikken, som de ville ønske, de havde råd til, tog vi tingen, når de gik væk og betalte for det i hemmelighed, så kunden kunne få den med hjem.”

Fra den dag vidste Hoover, at hun, hvis hun en dag fik mange penge mellem hænderne, ville gøre præcis sådan nogle ting, samt lære hendes børn at gøre det.

”Jeg hører ofte mennesker sige, at gode gerninger bør gøres i hemmelighed. Fordi hvis de ikke er det, så er de selvopfyldende. Jeg lærte selv, at venlighed og generøsitet ikke behøver at blive skildret med eller ligefrem belønnet. Men det SKAL læres videre.”

Artiklen er lavet med udgangspunkt i forfatterens egen Q&A, som du kan finde lige her


Se Colleen Hoovers romaner:

Colleen Hoovers nyeste udgivelse: Heart Bones

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel fra 1. februar.
Verity – Mørkt bedrag

Verity – Mørkt bedrag er en opdateret udgave af den virale thriller fra bestsellerforfatter Colleen Hoover, som inkluderer forfatterens note samt et helt nyt afsluttende kapitel.

Lowen har drømme om at slå igennem som forfatter og får en dag et vildt jobtilbud. Jeremy Crawford, gift med bestsellerforfatteren Verity Crawford, vil hyre Lowen til at færdiggøre de kommende bøger, der er planlagt i en serie, da hans kone ikke længere er i stand til at skrive.

I familien Crawfords hjem gennemgår Lowen Veritys noter for at komme i gang med at skrive. Lowen falder over en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver en forfærdelig udlægning af, hvad der skete den skæbnesvangre aften, hvor den lille familie blev ødelagt for altid. Lowen er i tvivl, om hun skal vise Jeremy, hvad hans hustru har skrevet, men i takt med at hendes følelser for ham vokser, ser hun muligheder i, at han kender sandheden.

For uanset hvor hengiven han er overfor sin tilskadekomne hustru nu, vil han så fortsat kunne elske hende?

Du kan købe Verity – Mørkt bedrag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Det begynder med os

Endelig!

Det begynder med os starter, hvor Det ender med os sluttede — Colleen Hoover fortsætter historien om Lily og Ryle og ikke mindst fanfavoritten Atlas, hvis historie vi endelig hører.

Colleen Hoover er ikke mindre end et viralt fænomen på bl.a. kortvideomediet TikTok. Hashtagget for Det ender med os alene (#itendswithus) har rundet 1,1 mia views, og selvom Det begynder med os endnu ikke er udkommet i USA (18. oktober) er hashtagget (#itstartswithus) allerede meget populært – 70,5 mio views siden den blev offentliggjort i midten af februar.

Du kan købe Det begynder med os online  eller i din lokale boghandel.
Tilstå

Tilstå, Colleen Hoover

Tilstå er en gribende og dramatisk fortælling om kærlighed og stærke følelser.

Auburn Reed går målbevidst efter sin drømme og har planlagt sit liv ned i mindste detalje.

Men da hun tager et job i et atelier i Dallas og møder den gådefulde kunstner Owen Gentry, kan hun ikke lade være med at falde for ham.

Auburn finder dog langsomt ud af, at Owen gemmer på store hemmeligheder – så store, at de kan risikere at ødelægge deres forhold og alt, hvad der er vigtigt for Auburn.

Det eneste, der kan redde deres forhold, er at tilstå.

Du kan købe Tilstå online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Det ender med os

Det ender med os, Colleen Hoover

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Uden håb

Uden håb er en dragende fortælling om Sky og Dean.

#1 New York Times bestseller og to år i træk har Colleen Hoover vundet Goodreads Choice Award for bedste kærlighedsroman.

I Uden håb følger vi Sky, som møder Dean, der har et blakket ry. Han vækker en masse følelser i hende, som hun ikke forstår. Han både skræmmer og fascinerer hende, og noget ved ham får hende til at tænke på sin meget smertelige fortid, som hun ellers har kæmpet hårdt for at lægge bag sig.

Sky ved, at hun ikke bør nærme sig Dean, men han er vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde. Forholdet udvikler sig, og langsomt finder Sky ud af, at Dean har hemmeligheder for hende. Da de slipper ud, påvirker de Sky, så hun er forandret for evigt.

Du kan købe Uden håb online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Altid håb

I opfølgeren til Colleen Hoovers #1 New York Times bestseller Uden håb (Hopeless 1) er det den charmerende fyr Dean Holder, der fortæller sin version af historien om Sky og deres forhold.

I Altid håb får man et indblik i Deans følelsesliv og alt det, han er formet af. Det viser sig, at Dean er traumatiseret af et minde om en lille pige, og at han hele sit liv har forsøgt at frigøre sig fra en overvældende skyldfølelse.

Han havde dog aldrig forudset, hvor hårdt det ville være endelig at møde den pige igen og finde den ro, han så desperat ønsker.

Du kan købe Altid håb online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
9. November

9. november, Lovebooks

Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter.

De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne inden flyrejsen sammen. Men hvordan kan lykken vare ved, når de om lidt befinder sig i hver deres ende af landet?

I stedet for at indlede et langdistanceforhold med alle dets kompromiser og afsavn beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året.

Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver hurtigt en inspirationskilde for Bens spirende forfatterdrømme.

Men fem år er lang tid, og undervejs kommer hverdagen og livet imellem Fallon og Ben – på trods af de stærke følelser, der vokser mellem dem ved hvert eneste møde …

Du kan købe 9. november online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Måske en dag

Måske en dag er smuk kærlighedsroman, der vil vække følelser og tårer her i sommervarmen.

Bogen byder på en blanding af sød musik, venskab, bedrag og ung kærlighed.

Sydney, som er musikstuderende, nyder hver dag smuk musik fra altanen overfor. Det er Ridge, der spiller, og da de to mødes en dag, får Sydney håb for fremtiden trods et knust hjerte.

De bliver hurtigt venner, og begynder at komponere og skrive musik sammen. Det varer ikke længe, før der opstår sød musik mellem dem…

Men det var ikke meningen, at Sydney skulle falde for Ridge. Og Ridge har jo en kæreste.

Læs eller eller lyt til Måske en dag på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Du kan købe Måske en dag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Forbandede kærlighed

Da Tate Collins møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer første gang, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det eneste, de to har til fælles, er en ubestridelig gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold udelukkende baseret på sex.

De tror, at de kan håndtere det, men de indser begge hurtigt, at de leger med ilden. For Miles bærer på en mørk hemmelighed, som han ikke er parat til at slippe, og som tiden går, falder Tate langsomt, men sikkert for den flotte og mystiske pilot. Og pludselig er intet særlig enkelt længere.

Du kan købe Forbandede kærlighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Det var altid dig

Morgan Grant og hendes teenagedatter, Clara, kunne ikke være gladere for at være  forskellige. Morgan er fast besluttet på at forhindre sin datter i at begå de samme fejl, som hun selv gjorde, som ung. Hun måtte nemlig udsætte sine egne drømme, da hun blev gravid og gift som helt ung. Og Clara vil gøre alt for ikke at ende som sin mor; forudsigelig og kedelig.

Men de to modstridende personligheder gør det svært at leve under samme tag, hvis det ikke var for Claras fredfyldte far som er familiens anker. Men da han kommer ud for en tragisk ulykke smadres freden og Morgan og Clara må nu kæmpe for at genopbygge deres liv.

Du kan købe Det var altid dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.