Fiktion Amerikanske romaner Artikler du kan lytte til Bøger til unge Colleen Hoover Romantiske bøger

Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Hoover, Colleen Hover, Colleen, Romance, Romance-forfatter, Romance-bøger, kærlighed, kærlighedsroman,

Skal vi læse artiklen højt for dig?

Husk at slå cookies til for at afspille.

Da Colleen Hoover uploadede sin debutroman Slammed – Mødet på Amazon så hendes mormor kunne læse den på sin Kindle, blev forfatterdrømmen hurtigt til en virkelighed. Før Hoover fik set sig om spredte rygtet om romanen sig og få måneder efter lå den som nummer 5 på New York Times bestsellerliste. I dag, mange romaner senere har samtlige af hendes bøger været på den populære og fornemme New York Times bestsellerliste.

Læs Colleen Hoovers historie her.

Colleen Hoover er kendt for sine romance-bøger, der har vundet plads i mange kærlighedshungrende hjerter rundt omkring i verden. Men selvom Hoover allerede som 4 årig svor, at hun skulle leve af at skrive, blomstrede forfatterspiren først, da hun rundede 31 år.

”Jeg har haft lyst til at skrive en bog, siden før jeg overhovedet kunne skrive. Jeg kan huske, at jeg var jaloux på min ældre søster, da hun startede i børnehave, fordi hun kunne læse og skrive, og jeg ikke kunne. Da jeg var 4 år, sværgede jeg, at jeg ville lære at skrive og blive rigtig god til det. Da jeg var 5, lærte jeg at skrive, og jeg skrev min første historie, som jeg kaldte Mystiske Bob.”

LÆS OGSÅ: Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

Selvom planen allerede var klar før Hoover var startet i skole, skulle der gå mange år, før hun gav sig i kast med papir og pen. Da hun dimiterede fra high school, indskrev hun sig på college, blev gift, og da hun blev 20 år fik hun børn. Hurtigt blev det vigtigere at betale regninger og have et job, og så blev barnedrømmen gemt af vejen – men kun for en tid.

Se den opdaterede læseguide for Colleen Hoover her: Colleen hoovers’ bøgers rækkefølge på dansk.

Slam poetry blev indgangen

Colleen Hoovers debutroman Slammed Mødet

For som 31 årig blev Hoover interesseret i slam poetry, som hun så på Youtube, når hendes mellemste barn var til øvetimer med det lokale teater.

Se 10 smukke citater fra Colleen Hoovers romancebøger lige her

”Jeg blev afhængig af slam poetry-videoer og så dem i flere dage. På et tidspunkt fik jeg lyst til at læse en roman, og fordi jeg konstant havde slam poetry på hjernen, forsøgte jeg at finde en, der netop handlede om det. Da jeg ikke kunne finde sådan en, begyndte jeg at skrive den selv.”

Fra mormors kindle til New York Times

Hoover gik i gang med bogen Slammed – Mødet og blev besat af historien om Lake og Will, som var den første bog, hun udgav. Måden bogen kom ud i verden på, var dog noget anderledes.

”Jeg ville gerne have, at min bedstemor havde mulighed for at læse den på hendes nye kindle, så jeg undersøgte, hvordan jeg kunne få et word-dokument overført til sådan en. Jeg fandt Amazon’s selvudgiver platform. Jeg uploadede filen og en halv time senere kunne man købe historien på Amazon.”

Hoover startede selv med at udgive sin roman, men da folk begyndte at downloade bogen, spredte rygtet sig. På bare få måneder blev bogen nummer 5 i New York Times, og herefter tog forfatterkarrieren for alvor fat. Hoover fik en agent og snart også en masse tilbud fra forskellige forlag. I dag har hun samlet set udgivet 24 romaner.

Se alle Colleen Hoovers romaner her.

Det vigtigste råd

Men selvom karrieren har blomstret, er der en anden ting i hendes liv, som har haft en helt særlig betydning. Da hun var yngre, blev hun introduceret til det at bruge en dag på at gøre hemmelige, tilfældige, gode gerninger.

Læs hvorfor Colleen Hoover er læsernes foretrukne romance-forfatter

”Vi tog en pose med mønter og gik rundt og fyldte pakeringsmålere. Så tog vi i antikbutikker og gik rundt og lyttede. Når kunder snakkede om ting i butikken, som de ville ønske, de havde råd til, tog vi tingen, når de gik væk og betalte for det i hemmelighed, så kunden kunne få den med hjem.”

Fra den dag vidste Hoover, at hun, hvis hun en dag fik mange penge mellem hænderne, ville gøre præcis sådan nogle ting, samt lære hendes børn at gøre det.

”Jeg hører ofte mennesker sige, at gode gerninger bør gøres i hemmelighed. Fordi hvis de ikke er det, så er de selvopfyldende. Jeg lærte selv, at venlighed og generøsitet ikke behøver at blive skildret med eller ligefrem belønnet. Men det SKAL læres videre.”

Artiklen er lavet med udgangspunkt i forfatterens egen Q&A, som du kan finde lige her


Colleen Hoovers debutromanserie Slammed:

Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Efter pludseligt at have mistet sin far må Layken agere anker for sin mor og lillebror. Udadtil har hun en ukuelig og sejlivet facade, men under det hele er hun ved at miste håbet.

Her kommer Will ind i billedet. En flot, 21-årig ny nabo med en lidenskab for poetry slam og unik humor. Efter et par dage har Layken og Will skabt et følelsesmæssigt bånd, og Layken tør håbe igen.

Men kort tid efter deres første date, sætter en chokerende afsløring en stopper for deres forhold. De må kæmpe for at finde en balance mellem de følelser, der drager dem til hinanden og de hemmeligheder, som skiller dem.

Du kan købe Slammed – Mødet (Slammed 1) online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler
Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Point of Retreat – Vendepunktet er 2’eren i Colleen Hoovers medrivende Slammed-serieDet er lykkedes Layken og Will at overvinde de udfordringer som truede deres forhold, og bevise for alle, at de hører sammen.

Men det de snart erfarer er, at nogle af de ting, som har bragt dem sammen kan blive de selvsamme ting som vil skille dem ad for evigt.

Layken tvivler tit på forholdet, mens Will gør alt for at bevise sin kærlighed til hende. Hvad de to forelskede unge mennesker snart opdager om dem selv kan ændre hele deres verden og de vigtigste mennesker omkring dem.

Du kan købe Point of Retreat – vendepunktet (Slammed 2) online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandler fra den 27. juni.
Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Layken og Wills kærlighed har overvundet selv de hårdeste odds, og de unge elskende, nu nygifte, begynder at føle sig sikre og i harmoni. Men Layken kan ikke lægge behovet for at vide alt om Wills fortid fra sig.

Og det er på trods af at Will gør det meget tydeligt for hende, at han foretrækker at lade de smertefulde øjeblikke blive dér – i fortiden.

Men til sidst kan han ikke modstå sin hustrus indtrængende bønner. For første gang afslører han nogle af sine mest intime følelser og tanker, også om deres forhold. Deres fremtid afhænger nu af hvor godt de kan arbejde sig igennem det.

Du kan købe This Girl – Tæppefald (Slammed 3) online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler fra den 27. juni.