Amerikanske romaner Bøger til unge Colleen Hoover Fiktion Romantiske bøger

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Hun står bag massevis af romance-romaner, og gentagende gange er hun blevet kåret som den mest læste i genren. Her får du fem hurtige til Colleen Hoover om det at skrive om kærlighed.

Hvad bliver du inspireret af?

Det er et af de spørgsmål, jeg får allermest. Og det har altid været det sværeste for mig at svare på. Jeg synes et mere korrekt spørgsmål ville være, hvor jeg IKKE får min inspiration fra, for jeg bliver inspireret alle steder. En sætning i en sang, en samtale på en restaurant, en drøm når jeg sover. Der sker ting hele tiden hver eneste dag, som jeg gerne vil skrive om, men jeg tvinger mig selv til at fokusere på en bog af gangen.

Hvordan er din skriveproces? Har du nogle skriveritualer?

Jeg har ikke nogen bestemt proces. Hver eneste bog har været en ny oplevelse. Nogle gange laver jeg en disposition, nogle gange ikke. Jeg bryder mig ikke om at skemalægge min kreativitet, så jeg skriver for det meste kun, når jeg har lyst til det. Men jeg har et pinligt ritual. Jeg SKAL have et par nye sokker på, når jeg har skrivedage. Helt nyindkøbte. Jeg ved ikke hvorfor.

Kommer titlen før bogen?

Titlerne på bøgerne kommer altid, i hvert fald når jeg skitserer. Normalt har jeg en ide om, hvad min bog skal handle om, før jeg begynder at skrive den, og det at have en titel hjælper mig med at komme i gang med at skrive.
Uden håb (Hopeless) var en smule anderledes. Den originale titel var ‘Fall together’. Men mens jeg skrev den, blev titlen klar for mig, som karaktererne blev introduceret. Nu kunne jeg ikke forestille mig, at den hed noget andet, fordi titlen endte med at spille en stor rolle for bogen.

Colleen Hoover, Kærlighed, YA, young adult, kærlighedsroman, romance, romancebøger, romancebog

Hvordan vælger du karakterernes navne?

Jeg kan godt lide at vælge navne, som er lidt unormale. Nogle gange finder jeg navne hos læsere og mennesker, jeg finder på Facebook. Nogle gange er det til signeringer, hvor jeg skriver navne ned, som jeg godt kan lide. Jeg valgte navnet Layken, fordi jeg gerne ville have min datter skulle hedde det. Men jeg endte med kun at få drenge, så jeg brugte det aldrig.

Får dine egne bøger dig til at græde, når du skriver dem?

Jeg bliver ikke som sådan grådkvalt, men et par af dem har givet mig tårer i øjnene. Jeg er ikke en følsom person, men når jeg skriver, investerer jeg virkelig i mine karakterer, og hvis de er kede af det, bliver jeg det også. Det er interessant, fordi jeg har en tendens med at overtage mine karakterers humør. Hvis jeg bruger min dag på at skrive en sørgelig scene, så er jeg ked af det resten af dagen. Så jeg forsøger altid at slutte min skrivedag på en sjov måde. Det er derfor jeg spreder en masse humor ind i det sørgelige.
Det er kun af egoistiske årsager.

Artiklen er lavet med udgangspunkt i forfatterens egen Q&A, som du kan finde lige her.

Læs også om Colleen Hoovers bøger – og rækkefølgen du skal læse dem i


6 gode Colleen Hoover romaner:

Uden håb

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Uden håb er en dragende fortælling om Sky og Dean.

#1 New York Times bestseller og to år i træk har Colleen Hoover vundet Goodreads Choice Award for bedste kærlighedsroman.

I Uden håb følger vi Sky, som møder Dean, der har et blakket ry. Han vækker en masse følelser i hende, som hun ikke forstår. Han både skræmmer og fascinerer hende, og noget ved ham får hende til at tænke på sin meget smertelige fortid, som hun ellers har kæmpet hårdt for at lægge bag sig.

Sky ved, at hun ikke bør nærme sig Dean, men han er vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde. Forholdet udvikler sig, og langsomt finder Sky ud af, at Dean har hemmeligheder for hende. Da de slipper ud, påvirker de Sky, så hun er forandret for evigt.

Du kan købe Uden håb online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Altid håb

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

I opfølgeren til Colleen Hoovers #1 New York Times bestseller Uden håb (Hopeless 1) er det den charmerende fyr Dean Holder, der fortæller sin version af historien om Sky og deres forhold.

I Altid håb får man et indblik i Deans følelsesliv og alt det, han er formet af. Det viser sig, at Dean er traumatiseret af et minde om en lille pige, og at han hele sit liv har forsøgt at frigøre sig fra en overvældende skyldfølelse.

Han havde dog aldrig forudset, hvor hårdt det ville være endelig at møde den pige igen og finde den ro, han så desperat ønsker.

Du kan købe Altid håb online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Heart Bones

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.
Verity – Mørkt bedrag

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Verity – Mørkt bedrag er en opdateret udgave af den virale thriller fra bestsellerforfatter Colleen Hoover, som inkluderer forfatterens note samt et helt nyt afsluttende kapitel.

Lowen har drømme om at slå igennem som forfatter og får en dag et vildt jobtilbud. Jeremy Crawford, gift med bestsellerforfatteren Verity Crawford, vil hyre Lowen til at færdiggøre de kommende bøger, der er planlagt i en serie, da hans kone ikke længere er i stand til at skrive.

I familien Crawfords hjem gennemgår Lowen Veritys noter for at komme i gang med at skrive. Lowen falder over en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver en forfærdelig udlægning af, hvad der skete den skæbnesvangre aften, hvor den lille familie blev ødelagt for altid. Lowen er i tvivl, om hun skal vise Jeremy, hvad hans hustru har skrevet, men i takt med at hendes følelser for ham vokser, ser hun muligheder i, at han kender sandheden.

For uanset hvor hengiven han er overfor sin tilskadekomne hustru nu, vil han så fortsat kunne elske hende?

Du kan købe Verity – Mørkt bedrag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Det ender med os

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Det begynder med os:

5 hurtige til romance-dronningen Colleen Hoover

Endelig!

Det begynder med os starter, hvor Det ender med os sluttede — Colleen Hoover fortsætter historien om Lily og Ryle og ikke mindst fanfavoritten Atlas, hvis historie vi endelig hører.

Colleen Hoover er ikke mindre end et viralt fænomen på bl.a. kortvideomediet TikTok. Hashtagget for Det ender med os alene (#itendswithus) har rundet 1,1 mia views, og selvom Det begynder med os endnu ikke er udkommet i USA (18. oktober) er hashtagget (#itstartswithus) allerede meget populært – 70,5 mio views siden den blev offentliggjort i midten af februar.

Du kan købe Det begynder med os online eller i din lokale boghandel.
Hvis du leder efter dit næste læseeventyr, så se vores liste fyldt med nye bøger 2023.