Bøger til unge Colleen Hoover Fiktion Inspirationslister og guides Romantiske bøger

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Har du først lige opdaget Colleen Hoovers forfatterskab og har brug for inspiration til, hvilken rækkefølge du skal læse hendes bøger i? Her er overblik over 14 af de bedste og forslag til rækkefølge.


Millioner af læsere er blevet dedikerede fans af Colleen Hoovers forfatterskab. Er du blevet nysgerrig efter at læse et par af TikTok-dronningens rørende kærlighedsromaner med kant, så kan du her se vores forslag til, hvilke du skal læse og rækkefølgen, du kan læse dem i.

LÆS OGSÅ: Colleen Hoover: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Det er kun få af bøgerne, som er en del af en serie, og derfor skal læses i en bestemt rækkefølge, men her er vores forslag til en rækkefølge, som kunne være god. Du læser selvfølgelig bare, som du har lyst til, og skulle du få lyst til at læse flere af bøgerne igen, så kan vi sagtens forstå dig!

LÆS OGSÅ: Ugens anbefaling|Minder om ham af Colleen Hoover


14 Colleen Hoover romaner – og hvor du kan starte

1. Forbandede kærlighed – et godt sted at starte

Forbandede kærlighed er klassisk Colleen Hoover og derfor et godt sted at starte. Der er intens kærlighed, saftige passager, mørke hemmeligheder og masser af komplikationer for det unge par Miles og Tate.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Da Tate Collins møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer første gang, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det eneste, de to har til fælles, er en ubestridelig gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold udelukkende baseret på sex.

De tror, at de kan håndtere det, men de indser begge hurtigt, at de leger med ilden. For Miles bærer på en mørk hemmelighed, som han ikke er parat til at slippe, og som tiden går, falder Tate langsomt, men sikkert for den flotte og mystiske pilot. Og pludselig er intet særlig enkelt længere.

Du kan købe Forbandede kærlighed online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
2. Det ender med os – den, der gør dig afhængig

Det største bog-hit i Colleen Hoovers karriere, og den alle CoHo-fans nævner, når de bliver spurgt om, hvilken bog der er en mustread i Hoovers forfatterskab. Den ‘forbandede kærlighed’ er igen på spil, for noget af det, der kendetegner Colleen Hoovers bøger er, at kærlighed aldrig bare er romantisk og uproblematisk.

Hovedpersonen Lily må gå meget igennem i sit parforhold med Ryle, der har voldelige tendenser. Colleen skriver i et efterord i bogen, hvordan hun selv har været vidne til sine forældres destruktive parforhold i barndommen, og hvordan det har påvirket hende.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

NY UDGAVE MED EKSTRA MATERIALE!

En uforglemmelig fortælling om kærlighedens ultimative pris.

Da Lily møder den flotte neurokirurg Ryle, falder hun for ham med det samme. Og da de to bliver et par, svæver Lily nærmest af lykke.

Alligevel er der noget ved Ryle, som giver skår i glæden.

Og da Lilys ungdomskæreste Atlas dukker op, går det op for Lily, at hendes forhold måske er mere skrøbeligt, end hun havde forestillet sig.

For nogle gange er det dem, der elsker dig højest, som kan gøre dig allermest ondt.

Denne udgave indeholder en samling billeder samt en Q&A mellem Colleen Hoover og hendes mor, Vannoy Fite, hvis historie er inspirationskilde til bogen. 

Du kan købe Det ender med os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
3. Layladen, som mixer overnaturlighed med kærlighed

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Da Leeds møder Layla, er han overbevist om, at han skal leve resten af sit liv med hende – lige indtil et uventet angreb tvinger hende til at kæmpe for at overleve. Layla kommer sig fysisk, men de følelsesmæssige og mentale ar har ændret hende.

Leeds bringer Layla tilbage til den Bed & Breakfast, hvor de mødte hinanden, men Laylas opførsel tager en bizar drejning. Leeds føler sig distanceret fra Layla, og søger selskab i Willow – en anden gæst på B&B’en. Mens hans nysgerrighed omkring Willow vokser, får hans beslutning om at hjælpe hende ham i direkte konflikt med Laylas ve og vel.

Leeds må vælge imellem dem. Men hvis han vælger forkert, kan det have alvorlige konsekvenser for dem alle …

Du kan købe Layla online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler fra den 27. juni.
4. Det begynder med osden, som fans har insisteret på

På utallige opfordringer er der nu endelig en fortsættelse til Det ender med os, så de mange læsere, der har ønsket at vide, hvad der siden skete med Lily (især om hun valgte Ryle eller Atlas), kan få et svar. Colleen Hoover har sagt, at denne bog er skrevet til hendes mange fans.

Den succesfulde forfatter stiller sjældent op til interview, men når hun gør, har hun flere gange givet udtryk for, at hun er overrasket over sin egen massive succes.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Endelig!

Det begynder med os starter, hvor Det ender med os sluttede — Colleen Hoover fortsætter historien om Lily og Ryle og ikke mindst fanfavoritten Atlas, hvis historie vi endelig hører.

Colleen Hoover er ikke mindre end et viralt fænomen på bl.a. kortvideomediet TikTok. Hashtagget for Det ender med os alene (#itendswithus) har rundet 1,1 mia views, og selvom Det begynder med os endnu ikke er udkommet i USA (18. oktober) er hashtagget (#itstartswithus) allerede meget populært – 70,5 mio views siden den blev offentliggjort i midten af februar.

Du kan købe Det begynder med os online eller i din lokale boghandel.
5. Mørkt bedrag – den, der kommer i ny version til december

Hvis der er noget, Hoover er god til, så er det at levere det, som hendes fans vil have. Det er den nye version af Mørkt bedrag et godt eksempel på.

Til december kommer der en ny udgave af Mørkt bedrag med et ekstra kapitel med en epilog til historien om Lowen, Jeremy og ikke mindst Verity. Det har fans ventet længe på. Bogen udgives med flot, nyt omslag

Om bogen

Mørkt bedrag, romance, Colleen Hoover

Hvor langt er du villig til at gå for kærligheden?

Lowen er forfatter, men hendes karriere halter gevaldigt. Da hun en dag bliver tilbudt muligheden for at skrive en serie af bestsellerforfatteren Verity Crawford færdig, takker hun derfor straks ja.

Lowen tager til familien Crawfords hjem for at gennemgå Veritys noter. Men på Veritys kontor finder Lowen en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver de rædselsvækkende begivenheder, der ødelagde familien Crawford for altid.

Skal Lowen fortælle om sin opdagelse? Og hvad er der egentlig sket med Verity?

Mørkt bedrag er en gribende og nervepirrende romantisk thriller fra romance-dronningen Colleen Hoover.
Ny udgave af Verity – Mørkt bedrag

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Verity – Mørkt bedrag er en opdateret udgave af den virale thriller fra bestsellerforfatter Colleen Hoover, som inkluderer forfatterens note samt et helt nyt afsluttende kapitel.

Lowen har drømme om at slå igennem som forfatter og får en dag et vildt jobtilbud. Jeremy Crawford, gift med bestsellerforfatteren Verity Crawford, vil hyre Lowen til at færdiggøre de kommende bøger, der er planlagt i en serie, da hans kone ikke længere er i stand til at skrive.

I familien Crawfords hjem gennemgår Lowen Veritys noter for at komme i gang med at skrive. Lowen falder over en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver en forfærdelig udlægning af, hvad der skete den skæbnesvangre aften, hvor den lille familie blev ødelagt for altid. Lowen er i tvivl, om hun skal vise Jeremy, hvad hans hustru har skrevet, men i takt med at hendes følelser for ham vokser, ser hun muligheder i, at han kender sandheden.

For uanset hvor hengiven han er overfor sin tilskadekomne hustru nu, vil han så fortsat kunne elske hende?

Du kan købe Verity – Mørkt bedrag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
6. Minder om ham – den, hvor du sidder med en klump i halsen

Det skal gøre lidt ondt at læse en Colleen Hoover-bog, og det er Minder om ham er godt eksempel på, for der findes da ikke noget mere hjerteskærende end en mor, der ikke må tage kontakt til sin datter. Klumpen i halsen vokser, mens man som læser følger Kennas desperate forsøg på at blive tilgivet og gøre sig fortjent til kærlighed igen.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Efter at have afsonet fem år i fængsel vender Kenna tilbage til byen, hvor alt gik galt. Hun håber på at blive genforenet med sin lille datter, men alle i datterens liv virker fast besluttede på at holde Kenna væk lige meget hvor hårdt hun kæmper for at bevise sit værd. Den eneste, som ikke har lukket døren helt er Ledger, den lokale barejer og et af de sidste bindeled mellem Kenna og hendes datter. Samtidig med at kærligheden mellem Ledger og Kenna vokser, forsøger Kenna nu at rydde op i sin fortid.

Colleen Hoovers bøger har altid ramt læserne lige i hjertekulen. Bøgerne ligger højt på listen over de bedste kærlighedsromaner hos Goodreads og de seneste år har hendes bøger gennem BookTok ramt endnu flere læsere. Hashtagget #ItEndsWithUs (da: Det ender med os) har over 500 millioner views på TikTok.

Du kan købe Minder om ham online her eller i den nærmeste boghandel.
7. For sent – til de voksne læsere af Colleen Hoover

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

En psykologisk suspenseroman om besættelse og farlig kærlighed. 


Sloan vil gøre alt for dem, hun elsker. Og det gør hun – hver evig eneste dag. Hun forelsker sig i den forførende men farlige narkogangster Asa Jackson, som giver hende et holdepunkt i livet, selvom det er på bekostning af hendes værdier. Hun bliver følelsesmæssigt og økonomisk afhængig af Asa, og han bliver besat af hende – på en foruroligende og stadig mere farlig måde. 

Da undercoveragenten Carter kommer ind i billedet, føler Sloan en øjeblikkelig og overraskende tiltrækning. Men hvis Asa opdager det, slår han Sloan ihjel. Og Asa er altid et skridt foran alle i sit liv – inklusive Sloan. Ingen står nogensinde i vejen for ham. Ingen før Carter.

Du kan købe For sent online, hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
8. Uden håb – den, som får dig igennem hele følelsesregistret

Endnu en bestseller med de velkendte CoHo-ingredienser: Intens tiltrækning, sexet bad boy, smertefuld fortid og masser af hemmeligheder. Klassisk alt andet end sukkersød-Hoover-romance.

Den amerikanske udgave af Uden håb var den første selvudgivne bog nogensinde, der blev nummer 1 på New York Times’ bestsellerliste. Samtidigt blev Uden håb også den mest solgte selvudgivne e-bog i USA i 2013 og den 16. mest solgte e-bog i 2013.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Uden håb er en dragende fortælling om Sky og Dean.

#1 New York Times bestseller og to år i træk har Colleen Hoover vundet Goodreads Choice Award for bedste kærlighedsroman.

I Uden håb følger vi Sky, som møder Dean, der har et blakket ry. Han vækker en masse følelser i hende, som hun ikke forstår. Han både skræmmer og fascinerer hende, og noget ved ham får hende til at tænke på sin meget smertelige fortid, som hun ellers har kæmpet hårdt for at lægge bag sig.

Sky ved, at hun ikke bør nærme sig Dean, men han er vedholdende, og langsomt lader Sky paraderne falde. Forholdet udvikler sig, og langsomt finder Sky ud af, at Dean har hemmeligheder for hende. Da de slipper ud, påvirker de Sky, så hun er forandret for evigt.

Du kan købe Uden håb online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
9. Altid håb – den, som giver dig håbet tilbage

De to romaner i Hopeless-serien er fortalt ud fra hver af de to hovedpersoners synsvinkler; hvor vi i første bind; Uden håb, fulgte Sky, er det bad boy-Dean, vi følger i Altid håb. Efter den barske Uden håb, er det godt at få lidt håb med bind 2. Det er det, Colleen Hoover gør så godt – først er det ‘feel bad’, og så er det ‘feel good’.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

I opfølgeren til Colleen Hoovers #1 New York Times bestseller Uden håb (Hopeless 1) er det den charmerende fyr Dean Holder, der fortæller sin version af historien om Sky og deres forhold.

I Altid håb får man et indblik i Deans følelsesliv og alt det, han er formet af. Det viser sig, at Dean er traumatiseret af et minde om en lille pige, og at han hele sit liv har forsøgt at frigøre sig fra en overvældende skyldfølelse.

Han havde dog aldrig forudset, hvor hårdt det ville være endelig at møde den pige igen og finde den ro, han så desperat ønsker.

Du kan købe Altid håb online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
10. Tilstå – den med et overraskende twist

Ud over at rive folk rundt i følelsesregistret, og få millioner af fans til at græde over bøgerne på BookTok, så er Colleen Hoover god til at overraske, især med de hemmeligheder karaktererne har med i bagagen. Det er Tilstå et godt eksempel på. Og så er det en fan-favorit.

Om bogen

Tilstå, Colleen Hoover

Tilstå er en gribende og dramatisk fortælling om kærlighed og stærke følelser.

Auburn Reed går målbevidst efter sin drømme og har planlagt sit liv ned i mindste detalje.

Men da hun tager et job i et atelier i Dallas og møder den gådefulde kunstner Owen Gentry, kan hun ikke lade være med at falde for ham.

Auburn finder dog langsomt ud af, at Owen gemmer på store hemmeligheder – så store, at de kan risikere at ødelægge deres forhold og alt, hvad der er vigtigt for Auburn.

Det eneste, der kan redde deres forhold, er at tilstå.

Du kan købe Tilstå online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
11. Never never – den, som Hoover har skrevet med hendes bedste veninde

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Charlie Wynwood og Silas Nash har været bedste venner siden de lærte at gå. De har været forelskede fra de fyldte fjorten. Men fra og med denne morgen er de komplet fremmede. Hvert eneste minde er forsvundet.

Charlie og Silas må arbejde sammen om at afdække sandheden om, hvad der er sket med dem og hvorfor. Men jo mere de opdager, jo mere må de sætte spørgsmålstegn ved hvorfor de overhovedet var sammen. At glemme er skræmmende, men måske er at huske endnu værre.

I et fabelagtigt parløb har de to bestsellerforfattere, Colleen Hoover og Tarryn Fisher, skrevet en spændende, romantisk thriller.

Du kan købe Never Never online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler fra den 27. juni.
12. Måske en dag – den med musikken som helende kraft

Kærlighed, bedrag og venskab er klassisk Colleen Hoover-treenighed, og det udgør grundtemaet i den hjertevarme Måske en dag, hvor det hele bliver piftet op med musik, som kan udøve magi på knuste hjerter.

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Måske en dag er smuk kærlighedsroman, der vil vække følelser og tårer her i sommervarmen.

Bogen byder på en blanding af sød musik, venskab, bedrag og ung kærlighed.

Sydney, som er musikstuderende, nyder hver dag smuk musik fra altanen overfor. Det er Ridge, der spiller, og da de to mødes en dag, får Sydney håb for fremtiden trods et knust hjerte.

De bliver hurtigt venner, og begynder at komponere og skrive musik sammen. Det varer ikke længe, før der opstår sød musik mellem dem…

Men det var ikke meningen, at Sydney skulle falde for Ridge. Og Ridge har jo en kæreste.

Læs eller eller lyt til Måske en dag på Storytel, Bookmate og Mofibo.

Du kan købe Måske en dag online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
13. Det var altid dig – den med både ung og moden kærlighed

Colleen Hoover benytter sig ofte af flere fortællerstemmer, så man får forskellige synsvinkler på de samme problematikker. I Det var altid dig følger vi en mor og hendes datter, og hvordan de hver især bøvler med kærligheden. Spørgsmålet er som ofte i Hoovers bøger, om den udkårne, vi tror, vi elsker (og kender), er den rigtige for os, eller om det måske er en helt anden, der er den eneste ene…

Om bogen

14 mustreads fra Colleen Hoover – og hvor du kan starte

Morgan Grant og hendes teenagedatter, Clara, kunne ikke være gladere for at være  forskellige. Morgan er fast besluttet på at forhindre sin datter i at begå de samme fejl, som hun selv gjorde, som ung. Hun måtte nemlig udsætte sine egne drømme, da hun blev gravid og gift som helt ung. Og Clara vil gøre alt for ikke at ende som sin mor; forudsigelig og kedelig.

Men de to modstridende personligheder gør det svært at leve under samme tag, hvis det ikke var for Claras fredfyldte far som er familiens anker. Men da han kommer ud for en tragisk ulykke smadres freden og Morgan og Clara må nu kæmpe for at genopbygge deres liv.

Du kan købe Det var altid dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
14. 9. november – et godt eksempel på Hoovers tveæggede sværd

litteratursiden blev Colleen Hoovers fjerde bog på dansk beskrevet som et “tveægget sværd” for det er: “sindssygt god underholdning, men samtidigt hamrende ubarmhjertigt og hjerteskærende fortalt.” Det er essensen af Hoovers forfatterskab, så det er et godt sted at slutte listen.

Om bogen

9. november, Lovebooks

Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter.

De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne inden flyrejsen sammen. Men hvordan kan lykken vare ved, når de om lidt befinder sig i hver deres ende af landet?

I stedet for at indlede et langdistanceforhold med alle dets kompromiser og afsavn beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året.

Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver hurtigt en inspirationskilde for Bens spirende forfatterdrømme.

Men fem år er lang tid, og undervejs kommer hverdagen og livet imellem Fallon og Ben – på trods af de stærke følelser, der vokser mellem dem ved hvert eneste møde …

Du kan købe 9. november online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.