Fiktion Amerikanske romaner Colleen Hoover Romantiske bøger

Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

Intet mindre end tre år i træk har Colleen Hoover vundet Goodreads Choice Awards i kategorien “Best Romance”, og hun er dermed én af læsernes foretrukne romance-forfattere. Nu hitter hun som aldrig før på TikTok.


Få kan som Colleen Hoover skrive kærlighedsromaner, der rammer lige i hjertekulen. Læs mere om den populære forfatter og hendes bøger lige her.

Colleen Hoover er – ifølge læserne – romance-dronningen over dem alle

Da hjemmesiden Goodreads i 2018 markerede 10 års jubilæet for læserprisen Goodreads Choice Awards, var der ingen tvivl: Colleen Hoover er den ubestridte dronning af kærlighedsromaner.

Som den eneste i kategorien “Best Romance” har Colleen Hoover vundet prisen tre gange i træk, nemlig med romanerne Tilstå, Det ender med os og Uden Merit i hhv. 2015, 2016 og 2017.

LÆS OGSÅ: Historien om Colleen Hoovers debutroman Slammed: Fra mormors kindle til læsernes foretrukne romance-forfatter

Og anerkendelsen er mere end velfortjent: Colleen Hoovers bestseller-romaner kan nemlig noget helt særligt. Med sine rørende historier, overraskende plot tvist og relaterbare karakterer skriver Colleen Hoover kærlighedsromaner, der er umulige ikke at forelske sig i.

Hvad vigtigere er dog, at Colleen Hoover i alle sine historier skriver om andet og mere end blot sødmefulde forelskelser og dampende hed erotik; på hver deres måde tager de enkelte romaner nænsomt fat i livets og kærlighedens skyggesider.

Hjerteskærende roman om kærlighed trods alle odds

Romanen, der for alvor satte Colleen Hoover på verdenskortet som den nye romance-dronning, er den gribende historie Tilstå, der sikrede hende prisen for “Best Romance” i 2015.

LÆS OGSÅ: Tilstå af Colleen Hoover får dig til at gribe ud efter lommetørklæderne

I Tilstå følger vi Auburn, hvis tilfældige møde med den karismatiske kunster Owen ændrer hendes liv for altid. For en gangs skyld giver Auburn slip på kontrollen og lader sit hjerte råde.

“Jeg er bange for, at hvis jeg først lytter til mit hjerte, så vil jeg aldrig igen kunne finde ud af at ignorere det.”

Langsomt finder hun ud af, at Owen har store hemmeligheder. Hemmelighed så store, at de risikerer at ødelægge alt, der er vigtigt for Auburn. Det eneste, der kan redde deres forhold er at tilstå.

Romance med et mørkt twist

Der er ingen tvivl om, at Tilstå, der også er blevet filmatiseret som serien Confess, er en af Colleen Hoovers mest populære romaner. Internettet bugner med CoHo-fans, som flittigt har læst, debatteret og endda lavet fanfiction-bogtrailere over romanen.

Heldigvis er Colleen Hoover en flittig forfatterinde, og hun har efterhånden udgivet en lang række bøger. Med Mørkt bedrag beviste hun, at hun også kan give sine romance-bøger en gysende og mørk drejning.

I den nyeste Colleen Hoover roman Heart Bones har den millionsælgende forfatter igen leveret en fortælling, der på klassisk Hoover-manér er spækket med forelskelse, følelse og derudover et råt twist om social ulighed.

Læs også om Colleen Hoovers bøger – og rækkefølgen du skal læse dem i

Colleen Hoover hitter på TikTok

På det populære medie TikTok er der opstået et læsefællesskab, som er dedikeret til læseglæde, bogbegejstring og anbefalinger. En af de videoer som brugerne elsker at uploade på TikTok under hashtagget #booktok – en sammentrækning af det engelske ord books og TikTok, er såkaldte reaktionsvideoer. Her uploader brugerne videoer af sig selv, mens de læser bøgerne. Her er det særligt følelserlelser, læseoplevelsen giver, der bliver delt. Blev du rørt, vred, overrasket? Vis din umiddelbare reaktion med en video, er mantraet.

En af de mest populære romaner, der bliver delt er Colleen Hoovers roman Det ender med os, som er blevet så populær at videoerne har sit helt eget hashtag #itendswithu som har over 500 millioner views på TikTok.Har du læst alle Colleen Hoovers romaner?

Få overblik over alle Colleen Hoovers romaner via dette link:

5 gode bøger af Colleen Hoover:

Heart Bones

Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.
Minder om ham

Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

Efter at have afsonet fem år i fængsel vender Kenna tilbage til byen, hvor alt gik galt. Hun håber på at blive genforenet med sin lille datter, men alle i datterens liv virker fast besluttede på at holde Kenna væk lige meget hvor hårdt hun kæmper for at bevise sit værd. Den eneste, som ikke har lukket døren helt er Ledger, den lokale barejer og et af de sidste bindeled mellem Kenna og hendes datter. Samtidig med at kærligheden mellem Ledger og Kenna vokser, forsøger Kenna nu at rydde op i sin fortid.

Colleen Hoovers bøger har altid ramt læserne lige i hjertekulen. Bøgerne ligger højt på listen over de bedste kærlighedsromaner hos Goodreads og de seneste år har hendes bøger gennem BookTok ramt endnu flere læsere. Hashtagget #ItEndsWithUs (da: Det ender med os) har over 500 millioner views på TikTok.

Du kan købe Minder om ham online her eller i den nærmeste boghandel.
Tilstå

Tilstå, Colleen Hoover

Tilstå er en gribende og dramatisk fortælling om kærlighed og stærke følelser.

Auburn Reed går målbevidst efter sin drømme og har planlagt sit liv ned i mindste detalje.

Men da hun tager et job i et atelier i Dallas og møder den gådefulde kunstner Owen Gentry, kan hun ikke lade være med at falde for ham.

Auburn finder dog langsomt ud af, at Owen gemmer på store hemmeligheder – så store, at de kan risikere at ødelægge deres forhold og alt, hvad der er vigtigt for Auburn.

Det eneste, der kan redde deres forhold, er at tilstå.

Du kan købe Tilstå online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
9. november

9. november, Lovebooks

Aftenen inden hun flytter fra Los Angeles til New York, møder 18-årige Fallon den jævnaldrende Ben, som drømmer om at blive forfatter.

De forelsker sig ved første blik og tilbringer timerne inden flyrejsen sammen. Men hvordan kan lykken vare ved, når de om lidt befinder sig i hver deres ende af landet?

I stedet for at indlede et langdistanceforhold med alle dets kompromiser og afsavn beslutter de sig for at mødes på samme dag i november i løbet af de næste fem år – uden at have nogen kontakt resten af året.

Ved hvert møde vokser kærligheden mellem dem, og Fallons begivenhedsrige liv bliver hurtigt en inspirationskilde for Bens spirende forfatterdrømme.

Men fem år er lang tid, og undervejs kommer hverdagen og livet imellem Fallon og Ben – på trods af de stærke følelser, der vokser mellem dem ved hvert eneste møde …

Du kan købe 9. november online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
For sent

Romaner der giver gåsehud. Læserne er vilde med Colleen Hoover!

En psykologisk suspenseroman om besættelse og farlig kærlighed. 


Sloan vil gøre alt for dem, hun elsker. Og det gør hun – hver evig eneste dag. Hun forelsker sig i den forførende men farlige narkogangster Asa Jackson, som giver hende et holdepunkt i livet, selvom det er på bekostning af hendes værdier. Hun bliver følelsesmæssigt og økonomisk afhængig af Asa, og han bliver besat af hende – på en foruroligende og stadig mere farlig måde. 

Da undercoveragenten Carter kommer ind i billedet, føler Sloan en øjeblikkelig og overraskende tiltrækning. Men hvis Asa opdager det, slår han Sloan ihjel. Og Asa er altid et skridt foran alle i sit liv – inklusive Sloan. Ingen står nogensinde i vejen for ham. Ingen før Carter.

Du kan købe For sent online, hos fx Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.
Der er endnu flere gode bøger i vente til dig. Du kan finde vores liste med gode romaner 2023/2024 her.