Børnebøger Carlsen Rekordbøger

Guinness World Records – Historien bag verdens bedst sælgende rekordbog

guinness world records, guinness world records 2018, rekordbog, rekorder, rekordforsøg

De fleste børn og voksne kender den efterhånden legendariske rekordbog Guinness World Records. Har du nogensinde undret dig over, hvordan det hele startede? Så læs med her!

Guinness World Records er spækket med skøre og fantastiske rekorder, der præsenterer de hurtigste, tungeste, højeste, ældste, mindste, dyreste, længste og yngste.

Fra barvæddemål til bestsælgende opslagsværk

Ideen til Guinness World Records opstod i starten af 1950’erne efter en diskussion mellem en gruppe af mænd, mens de var på jagt. Mændene kunne ikke blive enige om, hvilken vildfugl der var den hurtigste i Europa, og da den ene, Sir Hugh Beaver, ikke kunne slå resultatet op et sted, besluttede han sig for at skabe et opslagsværk, så man i fremtiden kunne afgøre den slags diskussioner.

Sir Hugh Beaver var administrerende direktør for bryggeriet Guinness, og han så derfor en mulighed i, at opslagsbogen kunne bruges til at afgøre utallige barvæddemål på pubs over hele Irland – men også i resten af verden.

En ansat ved Guinness foreslog Beaver at kontakte journalisttvillingerne, Norris og Ross McWhirter, som havde en virksomhed, hvor de fremskaffede oplysninger til bl.a. årbøger, avisartikler og encyklopædier. Den første Guinness World Records-bog så dagens lys i august 1955, hvor den strøg direkte ind på den britiske bestsellerliste. Den følgende udgivelse i USA året efter gav et salg på 70.000 eksemplarer.

Læs mere her!

Superhelte og supermennesker – Guinness World Records i dag

I dag har den legendariske rekordbog selv slået et hav af rekorder, da bogen er solgt i over 100 millioner eksemplarer i 100 forskellige lande og på 37 sprog. Det gør Guinness World Records til verdens bedst sælgende bog nogensinde, som er beskyttet af ophavsret.

De mange tusinde rekorder spænder fra alt mellem dem, der tjener bedst i show business, til dem, der har de længste negle – som altid er der rigeligt at snakke om i dette års udgave af det populære opslagsværk.
Guinness World Records 2024

Guinness World Records – Historien bag verdens bedst sælgende rekordbog

Verdens bedst sælgende årbog er sprængfyldt med tusindvis af nye rekorder og kategorier. I 2024 er der bl.a. fokus på vores blå planet, robotter, rutsjebaner, manga, musik, tv og gaming.

Bogen indeholder også et nyt afsnit om historiske begivenheder, der bl.a. kommer omkring emner som pirater, det gamle Egypten, riddere, vampyrer og spøgelser.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

Du kan købe Guinness World Record 2024 online eller i din nærmeste boghandel.