Børnebøger Carlsen Rekordbøger

Guinness World Records – Historien bag verdens bedst sælgende rekordbog

guinness world records, guinness world records 2018, rekordbog, rekorder, rekordforsøg

Så er det den tid på året, hvor en af de sjoveste, vildeste og mest spektakulære bøger lander på gaden: Guinness World Records. Som altid er bogen spækket med skøre og fantastiske rekorder, der præsenterer de hurtigste, tungeste, højeste, ældste, mindste, dyreste, længste og yngste.

De fleste børn og voksne kender den efterhånden legendariske rekordbog Guinness World Records. Har du nogensinde undret dig over, hvordan det hele startede? Så læs med her!

Fra barvæddemål til bestsælgende opslagsværk

Ideen til Guinness World Records opstod i starten af 1950’erne efter en diskussion mellem en gruppe af mænd, mens de var på jagt. Mændene kunne ikke blive enige om, hvilken vildfugl der var den hurtigste i Europa, og da den ene, Sir Hugh Beaver, ikke kunne slå resultatet op et sted, besluttede han sig for at skabe et opslagsværk, så man i fremtiden kunne afgøre den slags diskussioner.

Sir Hugh Beaver var administrerende direktør for bryggeriet Guinness, og han så derfor en mulighed i, at opslagsbogen kunne bruges til at afgøre utallige barvæddemål på pubs over hele Irland – men også i resten af verden.

En ansat ved Guinness foreslog Beaver at kontakte journalisttvillingerne, Norris og Ross McWhirter, som havde en virksomhed, hvor de fremskaffede oplysninger til bl.a. årbøger, avisartikler og encyklopædier. Den første Guinness World Records-bog så dagens lys i august 1955, hvor den strøg direkte ind på den britiske bestsellerliste. Den følgende udgivelse i USA året efter gav et salg på 70.000 eksemplarer.

Læs mere her!

Superhelte og supermennesker – Guinness World Records i dag

I dag har den legendariske rekordbog selv slået et hav af rekorder, da bogen er solgt i over 100 millioner eksemplarer i 100 forskellige lande og på 37 sprog. Det gør Guinness World Records til verdens bedst sælgende bog nogensinde, som er beskyttet af ophavsret.

De mange tusinde rekorder spænder fra alt mellem dem, der tjener bedst i show business, til dem, der har de længste negle – som altid er der rigeligt at snakke om i dette års udgave af det populære opslagsværk.

Vil du prøve at slå en rekord?

Har du et særligt talent, eller kan du bare godt lide at konkurrere, kan du klikke dig ind på Guinness World Records hjemmeside og se, hvordan du kan lave et rekordforsøg.

“Vi er overbevist om, at alle har potentialet til at være den bedste til et eller andet, og det er hele formålet med Guinness World Records: vi vil give dig chancen for at excellere på et felt, hvor du er god”, skriver redaktør, Craig Glenday, i årets bog.Vidste du at …

Guinness World Records modtog hele 45.118 rekordansøgninger i løbet af 2016?

Guinness har en officiel rekorddag, Guinness World Records Day, hvert år i november, hvor der afholdes rekordforsøg verden over?Guinness World Records 2023

Verdens bedst sælgende årbog med tusindvis af nye rekorder og kategorier. I 2023 har bogen blandt andet fokus på TikTok-rekorder, rummet, spektakulære broer og bygninger, fast food, hår og fingernegle!

Derudover indeholder Guinness World Records 2023 et særligt afsnit, der er dedikeret 150 året for Jules Vernes berømte bog, Jorden rundt på 80 dage, med rekorder fra hele verden med fokus på turist hot-spots og kulturelle fænomener. I ”Hall of Fame” er der i år blandt andet portrætter af Christiano, Beyoncé og astronauten Wally Funk.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

Du kan købe Guinness World Records 2023 online eller i din nærmeste boghandel.