Børnebøger

Galt eller genialt? Syv vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

Der er rekorder, der er gale, geniale – eller noget midt imellem. Se et udpluk af de mest vanvittige rekorder fra Guinnes World Records her.


Når man siger Guinness World Records, tænker mange nok på verdens højeste mand, mest vindende fodboldhold eller rigeste skuespiller. Det byder rekordbogen bestemt også på, men her tager vi fat i nogle af de lidt mærkeligere rekorder.Flest Big Mac-burgere spist i løbet af livet

© Guinness World Records

Amerikanske Donald Gorske har spist flere Big Macs end de fleste. Faktisk har han i løbet af sit liv spist hele 32.672 Big Macs fra fastfoodkæden McDonald’s.

For at være helt sikker på, at der altid er en Big Mac indenfor rækkevide, sørger Gorske for at have et lager af dem i fryseren. Og selv efter over 30.000 Big Macs er de stadig hans livret.

“Jeg ser frem til at spise dem hver eneste dag,” siger han.

Største samling Harry Potter-genstande

© Guinness World Records

Tracey Nicol-Lewis er muligvis verdens største Harry Potter-fan. Hun er den stolte ejer af en Harry Potter-samling på hele 5,284 genstande, hvilket gør den til den største i verden.

LÆS OGSÅ: Guinness World Records – Historien bag verdens bedst sælgende rekordbog

Tracey begyndte sin samling i 2002, da hendes søn blev født, og siden da er hun aldrig stoppet.

Tandstikker i skægget

guinness world records 2020
© Guinness World Records

Joel Strasser er en ganske almindelig mand med et ualmindeligt fyldigt skæg. Ja, faktisk så fyldigt, at det er lykkedes ham at proppe hele 3.500 tandstikker ind i skægget, så det mest af alt ligner et pindsvin. Hele herligheden tog tre timer og 13 minutter at få på plads, så det er næppe en ny morgenrutine.

Tatoveringer over det hele

guinness world records 2020
© Guinness World Records

Mød Lucky Diamond Rich, verdens mest tatoverede mand. Han har tatoveringer over hele kroppen – og vi mener virkelig alle steder. Han er tatoveret i munden, mellem tæerne, i ørerne, ja, selv på indersiden af hans øjenlåg! Lucky har tilbragt over 1000 timer hos tatovøren.

Udover at være verdens mest tatoverede mand har Lucky Diamond Rich en travl karriere som motorsavsjunglør, ethjulscyklist og sabelsluger.

Verdens længste horn på en ged

© Guinness World Records

Albino er ikke nogen almindelig ged. Han har nemlig ualmindeligt lange horn, der måler hele 144 centimeter fra ende til ende. Albino bor i Schweiz, og på grund af sine imponerende horn er han lederen af sin gedeflok. Og ifølge Albinos ejer, Roland Ferscher, er han lidt af en charmør overfor damerne.

LÆS OGSÅ: 10 aktiviteter til når børn siger: “Jeg keder mig!”

Bueskytte med fødderne

guinness world records 2020
© Guinness World Records

I 2018 fik amerikanske Brittany Walsh en atypisk verdensrekord. Hun har nemlig lavet det længste skud med bue og pil… med fødderne! Hun skød 12,31 meter efter en skive, der havde en radius på 30,4 cm. Imponerende nok ramte hun næsten i midten af skiven. Brittany Walsh er vant til at lave akrobatiske kunststykker, hun har nemlig optrådt i teater og cirkus i mere end 11 år.

Kan man spise en flyvemaskine?

guinness world records 2020
© Guinness World Records

Lad os slutte af med en virkelig mærkelig rekord.

Franskmanden Michel Lotito elskede metal og glas. Faktisk så meget, at han spise det gennem hele sit liv. Efter at læger havde scannet hans mave, konstaterede de, at hans evne til at fordøje metal var helt unik. Igennem et langt liv nåede Monsieur Lotito at fortære 18 cykler, 15 indkøbsvogne, syv fjernsyn, seks lysestager, to senge, et sæt ski, en lille flyvemaskine og en computer.

Michel Lotito døde af naturlige årsager i 2007.Guinness World Records 2023


Verdens bedst sælgende årbog med tusindvis af nye rekorder og kategorier. I 2023 har bogen blandt andet fokus på TikTok-rekorder, rummet, spektakulære broer og bygninger, fast food, hår og fingernegle!

Derudover indeholder Guinness World Records 2023 et særligt afsnit, der er dedikeret 150 året for Jules Vernes berømte bog, Jorden rundt på 80 dage, med rekorder fra hele verden med fokus på turist hot-spots og kulturelle fænomener. I ”Hall of Fame” er der i år blandt andet portrætter af Christiano, Beyoncé og astronauten Wally Funk.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder – fra det fantastiske og fascinerende til det underlige og uhyggelige.

Du kan købe Guinness World Records 2023 online eller i din nærmeste boghandel.