Børnebøger

Galt eller genialt? Syv vanvittige rekorder fra Guinness Rekordbog

Der er rekorder, der er gale, geniale – eller noget midt imellem. Se et udpluk af de mest vanvittige rekorder fra Guinnes World Records her.


Når man siger Guinness World Records, tænker mange nok på verdens højeste mand, mest vindende fodboldhold eller rigeste skuespiller. Det byder rekordbogen bestemt også på, men her tager vi fat i nogle af de lidt mærkeligere rekorder.200 hulahopringe på én gang

Når det kommer til hulahop, er der ikke nogen, der kan måle sig med Marawa Ibrahim. Hun har nemlig haft 200 hulahopringe snurrende på samme tid! Det gør hende til den person i verden, der har danset med flest hulahopringe på én gang.

Marawa lever af at optræde og undervise i hulahop. Hun har rejst over hele verden, og hendes drøm er at ”overtage verden med hulahop.”

Et slot bygget af plastikflasker

Canadiske Robert Bezeau er lidt af en plastiknørd. Faktisk er han så vild med plastikflasker, at han har bygget en hel landsby af dem! Det lyder måske som en lidt mærkelig ting at gøre, men der er en mening bag galskaben: Robert går meget op i genbrug. Han synes, vi skal tænke mere over, hvor meget plastik vi forbruger – og om man ikke kan bruge plastikaffald til noget kreativt i stedet for at smide det ud.

”Først troede naboerne, at jeg var skør – det tænkte min kone og min søn også! Men de var nysgerrige efter at se, hvad jeg ville gøre som det næste,” siger Robert Bezeau til Guinness World Records.

Den seneste tilføjelse til plastikbyen er en 14 meter høj borg. Den består af 40.000 plastikflasker, hvilket gør den til verdens største slot bygget af plastikflasker.

LÆS OGSÅ: Guinness World Records – Historien bag verdens bedst sælgende rekordbog

Tandstikker i skægget

guinness world records 2020

Joel Strasser er en ganske almindelig mand med et ualmindeligt fyldigt skæg. Ja, faktisk så fyldigt, at det er lykkedes ham at proppe hele 3.500 tandstikker ind i skægget, så det mest af alt ligner et pindsvin. Hele herligheden tog tre timer og 13 minutter at få på plads, så det er næppe en ny morgenrutine.

Tatoveringer over det hele

guinness world records 2020

Mød Lucky Diamond Rich, verdens mest tatoverede mand. Han har tatoveringer over hele kroppen – og vi mener virkelig alle steder. Han er tatoveret i munden, mellem tæerne, i ørerne, ja, selv på indersiden af hans øjenlåg! Lucky har tilbragt over 1000 timer hos tatovøren.

Udover at være verdens mest tatoverede mand har Lucky Diamond Rich en travl karriere som motorsavsjunglør, ethjulscyklist og sabelsluger.

Verdens længste negle

guinness world records 2020

Nu kommer vi til en klassiker. Shridhar Chillals fra Indien har nemlig været med i Guinness Rekordbog mange gange. Han er manden med verdens længste fingernegle på en hånd. I 2014 var neglenes samlede længde over 9 meter – det er længere end to folkevognsbobler…

LÆS OGSÅ: 10 aktiviteter til når børn siger: “Jeg keder mig!”

Men i 2018 valgte Shridhar at klippe dem af efter at have ladet dem vokse i 66 år. De var simpelthen for upraktiske. Det krævede lidt mere end en almindelig neglesaks – der skulle et elværktøj til. I dag er neglene udstillet på et museum.

Bueskytte med fødderne

guinness world records 2020

I 2018 fik amerikanske Brittany Walsh en atypisk verdensrekord. Hun har nemlig lavet det længste skud med bue og pil… med fødderne! Hun skød 12,31 meter efter en skive, der havde en radius på 30,4 cm. Imponerende nok ramte hun næsten i midten af skiven. Brittany Walsh er vant til at lave akrobatiske kunststykker, hun har nemlig optrådt i teater og cirkus i mere end 11 år.

Kan man spise en flyvemaskine?

guinness world records 2020

Lad os slutte af med en virkelig mærkelig rekord.

Franskmanden Michel Lotito elskede metal og glas. Faktisk så meget, at han spise det gennem hele sit liv. Efter at læger havde scannet hans mave, konstaterede de, at hans evne til at fordøje metal var helt unik. Igennem et langt liv nåede Monsieur Lotito at fortære 18 cykler, 15 indkøbsvogne, syv fjernsyn, seks lysestager, to senge, et sæt ski, en lille flyvemaskine og en computer.

Michel Lotito døde af naturlige årsager i 2007.Guinness World Records 2022


guinness world records 2022

Verdens bedst sælgende årbog med tusindvis af nye rekorder og kategorier.

I dette års udgave er der fokus på pandemier, mærkelige jobs, hunde og katte, skæg og overskæg, LEGO, chili, Star Wars og ikke mindst nye måder at tackle klimaforandringerne på. Du kan læse om verdens største borg bygget ud af 40.000 plastikflasker, og om Roxanne Downs, der som otteårig blev verdens yngste professionelle magasinredaktør.

Med over 50.000 årlige ansøgninger er Guinness World Records den absolutte verdensautoritet, hvad angår alle slags rekorder.

Fra ca. 6 år.


Du kan købe Guinness World Records 2022 online, eller i din nærmeste boghandel.