Carlsen Børnebøger Fagbøger til børn Rekordbøger Sjove børnebøger

Børnenes Rekordbog: Over 30 år med danske børnerekorder

Børnenes Rekordbog: Over 30 år med danske børnerekorder

Kan du bygge et korthus på 8-etager af knækbrød? Eller holde en hulahopring kørende i over 2 timer uden pause? Danske børn er fantastisk seje til alle mulige og umulige ting, og for 36. gang har Børnenes Rekordbog samlet alle de sjoveste og mest imponerende rekorder i en bog.

36 års jubilæum: Sådan startede Børnenes Rekordbog

I 1985 sendte en gruppe børn en ansøgning om at komme med i Guinness World Records med deres samling af mere end 300.000 kapsler. Desværre fik børnene afslag, men til gengæld inspirerede det redaktør Mikael Brøgger til at lave en rekordbog for børn:

“Jeg mente, at der manglede et sted, hvor børn kunne anerkendes og komme i fokus for deres mange præstationer på deres egne præmisser.”

Bogens allerførste rekord blev sat af børnene i Mårslev Fritidsklub, som besluttede at lave den største lagkagekamp (efterfulgt af grundig “børnevask”), verden nogensinde havde set. Rekorden blev sat i Tivoli Friheden i Aarhus den 3. september 1988, hvor 200 børn sloges med 2.000 lagkager. Det tog lige præcis 2 minutter og 18,4 sekunder, og så var Børnenes Rekordbog en realitet.

Børnenes rekordbog, Børnenes rekordbog 2019, rekordbog, børnerekord
Sådan gik det for sig, da verdens største lagkagekamp blev udkæmpet i 1988.

Og Børnenes Rekordbog har spillet en særlig rolle for mange børn og voksne gennem tiden. Især har børn og voksne i klubber og SFO’er indsendt mange rekorder, og det er måske ikke så underligt. Som redaktør Mikael Brøgger forklarer:

“Det overordnede formål med bogen var og er at skabe en ‘vi-følelse’. Konkurrenceelementet er ikke det vigtigste, men samarbejdet er derimod i højsædet.”

De sidste 36 år har budt på rigtig mange forskellige rekorder om alt mellem himmel og jord.

Kun fantasien sætter grænser

Flest, mindst, størst, længst, højest. Hvilken rekord har du lyst til at slå?

I nyeste udgave af Børnenes Rekordbog 2024 kan du læse om utallige skøre, sjove og imponerende danske børnerekorder.

Læs eksempelvis om børnene Mai, Isabella, William, Joakim og Baztian fra Assens, der er gået sammen om at bygge den højeste pyramidevæg af fyrfadslys. Spoiler-alert: Pyramidevæggen af fyrfadslys blev 70,5 cm høj, med hele 30 fyrfadslys i bunden og 7 i toppen!

Børnenes Rekordbog: Over 30 år med danske børnerekorder

Mai, Isabella, William, Joakim og Baztian foran deres kæmpestore fyrfadslyspyramide


Du kan også læse om en sej 6. klasse fra Thisted, der besluttede sig for at bygge det højeste tårn ud af tomme æggebakker. Klassen nåede ved fælles hjælp og stærkt samarbejde op på en højde på 2,14 meter! Mega imponerende.

”Det var svært og tog lang tid, for der var mange, der havde holdninger til den rette byggemetode. Det lykkedes dog at bruge 117 æggebakker på én gang til dette flotte stabile tårn,” siger deres lærer Jan Høilund Christensen.

Børnenes Rekordbog: Over 30 år med danske børnerekorder

6. klassen fra Thisted og deres imponerende æggebakketårn


Find alle disse rekorder og mange flere i Børnenes Rekordbog 2024. Du kan også finde en masse sjove rekordvideoer på rekordbogens egen YouTube-kanal.

Kender du til en børnerekord, der skal med i næste års udgave af Børnenes Rekordbog? Så kan du læse om ansøgningsprocessen her.


Børnenes Rekordbog 2024

Børnenes Rekordbog: Over 30 år med danske børnerekorder

Årets udgave af Børnenes Rekordbog med masser af nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde.

Bogen er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip med nogle af de vildeste rekorder.

Bogen indeholder masser af nye danske rekorder, der er sat af børn fra alle egne af landet og er fyldt med fotos af de flotte præstationer. 

Du kan købe Børnenes rekordbog 2024 online eller i din nærmeste boghandel.
Sidste års rekorder: Børnenes rekordbog 2023

Børnenes Rekordbog: Over 30 år med danske børnerekorder

Så er årets udgave af Børnenes rekordbog med masser af nye danske rekorder og skøre påfund i børnehøjde klar!

Børnenes rekordbog 2023 er fyldt med fotografier og QR-koder til videoklip med nogle af de vildeste rekorder fra bogen. Den indeholder også masser af nye danske rekorder, der er sat af børn fra alle egne af landet i 2021 og 2022 og er fyldt med fotos af de flotte præstationer.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Børnenes rekordbog 2023 online eller i din nærmeste boghandel.