Martin Lidegaard Politik

Martin Lidegaard i sin nye bog Generationskontrakten: Dansk politik skal forpligtes i forhold til vores børns fremtid

Martin Lidegaard

Tiden kræver en afgørende fornyelse af dansk politik og de gamle partier, mener Martin Lidegaard. I sin nye bog Generationskontrakten giver han sit bud på, hvordan det kan gøres.

“Min generation af danskere er måske den rigeste og lykkeligste nogensinde. Men vi risikerer også at blive den første generation, der ikke kan give et lige så godt liv og samfund videre til vores børn,” skriver politisk leder for Radikale Venstre Martin Lidegaard i forordet til sin nye bog Generationskontrakten:

“Sammenfatter man tidens vilde problemer – klima og tabet af natur, børns mistrivsel, den nye sikkerhedspolitiske situation og det enorme pres på velfærdssamfundet – tegner der sig derfor en ny afgørende skillelinje i dansk politik: Hensynet til de nuværende generationer over for hensynet til de kommende generationer. Balancen mellem de økonomiske, menneskelige og naturmæssige ressourcer, som vi prioriterer til os selv, og dem vi investerer i vores børns liv og fremtid.”

Dansk politik skal fornys

I sin nye bog Generationskontrakten forsøger Martin Lidegaard at give et radikalt bud på, hvordan vi kan gennemføre en afgørende fornyelse af dansk politik og de gamle partier. Tiden kræver, at vi tør smide vores gamle ham og trække i en ny, hvis vi vil fremtidssikre Danmark. Trods tidens udfordringer, mener han, at vi som samfund kan løse de udfordringer, vi står over for.

“Jeg mærker en frugtbar rastløshed i mit eget bagland. En længsel efter at turde bryde de gammelkendte politiske bånd, fordi intet andet er gammelkendt længere,” skriver Lidegaard:

“I bogen forsøger jeg at levere så konkrete svar som muligt. Det har gjort mig overbevist om, at vi som samfund kan sikre et endnu bedre liv og et endnu bedre samfund for både de nuværende og kommende generationer af borgere.”


Generationskontrakten

Martin Lidegaard i sin nye bog Generationskontrakten: Dansk politik skal forpligtes i forhold til vores børns fremtid

Sammenfatter man tidens vilde problemer – klima og tabet af natur, børns mistrivsel, den nye sikkerhedspolitiske situation og det enorme pres på velfærdssamfundet – tegner der sig en ny afgørende skillelinje i dansk politik: Hensynet til de nuværende generationer over for hensynet til de kommende generationer.

Balancen mellem de økonomiske, menneskelige og naturmæssige ressourcer, som vi prioriterer til os selv, og dem vi investerer i vores børns liv og fremtid. Men der mangler både håb og handling i dansk politik. Også i den nuværende regering.

Martin Lidegaard forsøger at give et radikalt bud på, hvordan en ny generationskontrakt kan gennemføre en afgørende fornyelse af dansk politik og de gamle partier. Tiden kræver, at vi tør smide vores gamle ham og trække i en ny, hvis vi vil fremtidssikre Danmark. Trods tidens udfordringer, kan vi som samfund løse de udfordringer, vi står over for, og dermed sikre et endnu bedre liv og et endnu bedre samfund for både de nuværende og kommende generationer.

Du kan købe Generationskontrakten online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.