Fagbøger

Sig det med PAPIR-blomster! Sådan skaber du smukke evighedsblomster til dit hjem

Sig det med PAPIR-blomster! Sådan skaber du smukke evighedsblomster til dit hjem

Søstrene Sine og Sara har succes med at skabe papirblomster til private kunder og store virksomheder. Nybegyndere kan også være med, når Sine og Sara viser, hvordan man selv skaber 15 papirblomster og styler dem i bogen Papirblomster med Almeja Space.


Det ligner et eventyrligt, blomstrende paradis, men det er et kontor i en kælder på Nørrebro. De to søstre Sine og Sara Finne Frandsen kan forvandle selv de mest grå og triste rum med deres farverige papirblomster, som ikke kun pynter på kontoret, men som også er blevet en god forretning for søstrene.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

De står bag det kreative blomsterstudio Almeja Space og lever af det, der tidligere var en hobby. Møbelfirmaet Montana, Magasin og Tivoli er blot nogle af de store kunder, som bestiller papirblomstinstallationer til events og styling af butikker.

Sig det med PAPIR-blomster! Sådan skaber du smukke evighedsblomster til dit hjem
Sara Finne Frandsen (til venstre) og Sine Finne Frandsen står bag det kreative blomsterstudio, Almeja Space. hvor de skaber visuelle universer, blomsterdekorationer og stylingkoncepter. Her sidder de på deres værksted på Nørrebro. Foto: Anitta Behrendt

Fra en enkelt valmue til egen virksomhed

Det startede med en papirvalmue, som søstrene lidt for sjov lagde på Instagram under den første corona-nedlukning, hvor det at sidde og nørkle med papir, saks og glimmer var en god måde at få tiden til at gå på kreativ vis.

LÆS OGSÅ: 15 bøger der gør dig klogere

Det viste sig hurtigt, at der var bud efter de to søstres blomster, både fra private kunder, der bestiller buketter og fra store virksomheder, som opdagede søstrenes talent for at skabe større installationer og style universer. Workshops i papirblomster og saml-selv-kits er siden hen blevet tilføjet til Ameja Space.

Sine (1986) har 10 års erfaring med medie- og eventbranchen, hvor hun har arbejdet med events, konceptudvikling, planlægning og dekoration. Sara (1989) har otte års erfaring inden for skønheds- og livsstilsbranchen, hvor hun har arbejdet med visuelle koncepter, markedsføring og trendspotting.

almeja space, papirblomster
Her ses de papirblomster, man kan lære at lave i bogen Papirblomster med Almeja Space. Foto: Karyna Bila

LÆS OGSÅ: Glød! Ny bog viser, hvordan du spiser dig til flottere hud

Der var nerver på, da de fik den første store opgave med at skulle skabe et ”sunkissed summer”-tema for møbelfirmaet Montana Furniture, men Sine og Sara lagde de kreative hjerner i blød og knoklede, så de endte med at have skabt en hel blomstereng i papir. I dag har de samarbejde med flere store kunder indenfor design- og livsstilsbranchen.

Med hvad er det, I kan, som er så særligt, at der er bud efter jer, og at det er jer, man skal følge?

Sine: Der er rigtigt mange, der godt kan lide, at det er håndlavet på Nørrebro, mere lokalt bliver det ikke. Der er noget gennemsigtighed i det, og vi kan stå 100 procent inde for vores produkter.

Der er virkelig mange, der har henvendt sig og har sagt, hvorfor nøjes I ikke med at designe og får nogle andre til at eksekvere. Men vi vil gerne have hænderne nede i hver eneste blomst og klipper selv hvert enkelt kronblad.

Sine Finne Frandsen, Founder og Kreativ konsulent, Almeja Space

Sara: Jeg tror også, det er sammenspillet mellem vores to personligheder, som bliver afspejlet i Ameja Space. Der er den energiske popcornmaskine-idéudviklingsenergi fra Sine, hvor jeg står mere for fordybelse og fokus.

Sine: Jeg håber, at folk kan fornemme, at vi lægger rigtigt meget god energi i alt, hvad vi laver. Det er også det, vi forsøger af afspejle med hver enkelt papirblomst og i det hele taget i alle de samarbejder, vi laver. At det er sjovt, men at det samtidig er ordentligt og af høj kvalitet.

Skab dine egne papirblomster

I Papirblomster med Almeja Space inviterer Sara og Sine læserne ind i det magiske papirblomstunivers og viser, hvordan man selv kan skabe enkle, men samtidig eventyrlige blomster, der kan vare evigt. Den gennemillustrerede bog præsenterer 15 papirblomster, som spænder fra en elegant valmue til en farverig papegøjeblomst.

almeja space, papirblomster
Almeja betyder musling på spansk, og Sine og Sara har valgt det ord til deres papirblomstvirksomhed Almeja Space, som har eksisteret siden 2020, fordi der er noget unikt og magisk over en musling, som folder sig ud ligesom en blomst. Foto: Karyna Bila

Blomsterne har varierende sværhedsgrad, og du lærer, hvordan du laver dem, tilpasser og udvikler dem, så de passer præcis til din setting. Alle blomsterne er Sine og Saras unikke fortolkninger: inspireret af naturen men med et fantasifuldt tvist. 

LÆS OGSÅ: Er du interesseret i sundhed og velvære? Så har vi samlet 10 spændende bøger til dig

Sara: Vores blomster er lidt eventyrinspirerede. Selvom det er en blomst, så er den lavet af papir og ikke identisk med noget, du kan finde i naturen. Vi leger sindssygt meget med farverne. Vi farver også selv noget af papiret, så det får et mere personligt udtryk. Og så arbejder vi med glimmer, som giver et ekstra touch.

Så alle kan være med? Også hvis man ikke er så krea?

Sine: Ja. Det er også derfor, vi har lavet bogen Papirblomster med Almeja Space. Der er så mange, der ikke er i kontakt med det at skabe, fordi ting går så hurtigt i dag. Man er bare vant til, at man kan købe alt.

Nu kan du sætte dig ned med saks, crepepapir og glimmer (HUSK glimmer!), og så ender du med at have noget rigtigt fint, som du selv har skabt, samtidig med at tiden fløj afsted, og du kom væk fra din telefon.

Søstre i samme virksomhed

Hvordan er det at møde op mandag morgen, og så er det din søster, du skal sidde på kontor med?

Sara: Det er MEGA fedt! Også selvom vi arbejder VIDT forskelligt. Det tror jeg, vi så lidt som en udfordring i starten, men det har vist sig at være en kæmpe fordel, for hvis vi bare var to af den samme, så ville der ikke blive skabt noget på samme måde.

LÆS OGSÅ: 10 smukke og inspirerende coffee table books til dit hjem

Sine: Jeg tror ikke, Sara var klar over, at jeg er så meget en popcornsmaskine af ideer, men jeg har været vant til både at have en lederstilling men også have mange forskellige hatte på. Så jeg har påvirket enormt meget med min energi i forhold til, at der bare skulle være fart på. Hvor Sara var mere sådan: “Nu holder vi altså lige fokus!” Og så er vi hinandens største heppekor.

Vi har lært endnu mere om hinanden som søstre af at blive kollegaer. Det handler meget om at respektere, at man er forskellige. Du behøver ikke være som mig, og jeg behøver ikke være som dig. Man kan være på begge måder. Man skal bare kunne følges ad.

Sara Finne Frandsen, Founder og Kreativ konsulent, Almeja Space
almeja space, papirblomster
Foto: Karyna Bila

4 trendy evighedsblomster

Friske blomster er stadig et hit, men som supplement er der mange nye muligheder i dag, og det ser ikke ud til, at det er en trend, der forsvinder. Mulighederne for at skabe evighedsblomster bliver kun flere og flere. Her er fire former for evighedsblomster.

Papirblomster
Sine og Sara skaber deres af crepepapir, men papirblomster kan laves af mange forskellige papirmaterialer og silkepapir giver et andet udtryk end crepepapir.

Tørrede blomster
De tørrede blomster har fået en revival, og hos blomsterhandlerne kan man ofte se både friske og tørrede buketter, nogle er blevet farvet, så de får et mere farvestrålende, men mindre naturligt look. Man kan også skabe sin egen buket af tørrede blomster fra haven, nogle sorter egner sig bedre end andre til at blive tørret.

LÆS OGSÅ: Tilbage til naturen – hjemme i din egen have

Keramikblomster
Det er ikke så mange, der har kastet sig ud i denne genre endnu, da det kræver lidt ekstra, men herhjemme har vi keramikeren Marianne Nielsen, som skaber poetiske blomster af keramik.

Perleblomster
Af glasperler kan man med snilde og tålmodighed skabe smukke, forbavsende naturtro blomster. Priserne er forholdsvist høje, hvis man skal købe perleblomster, men man behøver ikke en hel buket. En enkel blomst af perler kan også pynte.


Om bogen: Papirblomster med Almeja Space

Sig det med PAPIR-blomster! Sådan skaber du smukke evighedsblomster til dit hjem

Lær at lave dine egne, smukke papirblomster af crepepapir, bliv inspireret til flotte farvesammensætninger, og få kreative ideer til, hvordan du styler dine blomster.

Almeja Space er kendt for deres smukke og unikke papirblomster, som lyser op og løfter blomsterpynt og -styling til et højere niveau. Denne gennemillustrerede bog præsenterer 15 vidt forskellige blomster, som spænder fra en helt enkel valmue til en imponerende papegøjeblomst. Blomsterne har varierende sværhedsgrad, og du lærer, hvordan du laver dem, tilpasser og udvikler dem, så de passer til lige præcis din setting.

Udover de 15 trin for trin-guides får du en overskuelig guide til materialer og teknikker, en grundig indføring i, hvordan du skaber dine egne flotte farveuniverser og ideer til, hvordan du bruger dine blomster kreativt i dit hjem, til fest eller i buketter. Der er skabeloner i bogen, som du kan kopiere og gemme.

Du kan købe Papirblomster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.