Aktuelt Fagbøger Ugens anbefaling

Ugens anbefaling|Papirblomster med Almeja Space af Sara og Sine Finne Frandsen

ugens anbefaling, papirblomster, lindhardt og ringhof

Bliv tippet om din næste store læseoplevelse direkte fra Lindhardt og Ringhofs bogelskende medarbejdere.


Vil du gerne have en anbefaling til din næste bog? Så læs med her, hvor Lindhardt og Ringhof og Forlaget Carlsens medarbejdere hver uge giver et godt bogtip – og fortæller hvorfor, og hvem bogen passer særligt godt til.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger


Julie Bloch Korsemann, redaktør

Hvilken bog vil du anbefale?

Jeg vil anbefale hobbybogen Papirblomster med Almeja Space, som jeg har været rigtig glad for at arbejde med som redaktør her på forlaget.


Beskrivelse af bogen

Lær at lave dine egne, smukke papirblomster af crepepapir, bliv inspireret til flotte farvesammensætninger, og få kreative ideer til, hvordan du styler dine blomster.

Almeja Space er kendt for deres smukke og unikke papirblomster, som lyser op og løfter blomsterpynt og -styling til et højere niveau. Denne gennemillustrerede bog præsenterer 15 vidt forskellige blomster, som spænder fra en helt enkel valmue til en imponerende papegøjeblomst. Blomsterne har varierende sværhedsgrad, og du lærer, hvordan du laver dem, tilpasser og udvikler dem, så de passer til lige præcis din setting.

Udover de 15 trin for trin-guides får du en overskuelig guide til materialer og teknikker, en grundig indføring i, hvordan du skaber dine egne flotte farveuniverser og ideer til, hvordan du bruger dine blomster kreativt i dit hjem, til fest eller i buketter. Der er skabeloner i bogen, som du kan kopiere og gemme.

Du kan købe Papirblomster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Hvorfor anbefaler du denne bog?

Søstrene Sine og Sara, som står bag Almeja Space, og er forfattere til bogen, er tilsammen et kraftcenter af kreativitet, og deres sans for farver og æstetik er helt unik. Jeg er virkelig stolt over at have været med til at lave bogen med dem.

LÆS OGSÅ: Sig det med PAPIR-blomster! Sådan skaber du smukke evighedsblomster til dit hjem

Det er en hobbybog, hvor man lærer at lave 15 smukke papirblomster via trin for trin-guides, men der er også også masser af inspiration til flotte farvesammensætninger og indretning og styling med blomster.

Den er vanvittigt smuk, og jeg elsker at bladre igennem den og få et sus af blomstermagi – og så bruger jeg den faktisk også, når jeg har brug for input til nye farvekombinationer både derhjemme og til andre bogprojekter.

Hvad minder bogen om?

Der er kun ganske få bøger om papirblomster på det danske marked, og jeg synes, at denne her er helt sin egen, netop fordi den er så smuk og rummer så meget mere end guides til at lave papirblomster. Så jeg synes faktisk ikke, den minder om noget andet, og det er netop noget af det gode ved den.

LÆS OGSÅ: 10 helt nye bøger

Men hvis jeg skulle nævne en, kunne det være Mens vi strikker som også er en inspirerende hobbybog, der indeholder meget mere end strikkeopskrifter.

Hvad er det bedste ved bogen?

Udover de fine guides og smukke blomsterbilleder er jeg helt pjattet med Almejas syv farvepaletter, hvor det bliver meget overskueligt, hvilke farver der er sat sammen i blomsterne og buketterne og hvorfor.

Det er nemlig et rigtig godt værktøj, når du skal lave sine egne blomster og gerne vil skabe et bestemt udtryk eller en bestemt stemning med dem.

Hvem anbefaler du den særligt til?

Uha, jeg tror faktisk, det er nemmere at opliste, hvem jeg ikke anbefaler den til! Fordi den er så pædagogisk, og blomsterne varierer i sværhedsgrad, vil både nybegyndere og dem, der virkelig har skruet hænderne godt på, kunne lave blomster ud fra den.

LÆS OGSÅ: Ugens anbefaling|Agathe af Anne Cathrine Bomann

Den er en oplagt gaveide, hvis man har en kreativ søster, datter, veninde, mor, svigermor og så videre, og den er perfekt til alle, der godt kan lide at indrette deres hjem med unikke ting.

Hvis du skal holde en fest, hvad enten det er konfirmation, barnedåb, bryllup eller fødselsdag, kan bogen også være en rigtig god hjælp, når du skal finde inspiration til dekorationer, buketter eller bordkort-holdere.

Endelig kan den også være en go to-bog, når du har brug for en stille stund og lidt fordybelse. Så det er en bog, som mange kan have glæde af.


Måske vil du også kunne lide

Mens vi strikker

De tre skuespillere Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg står bag den populære podcast af samme navn som bogen Mens vi strikker.

De mødes ugentligt i strikkeskuret for at strikke og diskutere teknikker, farver, mønstre og garn, mens de med både humor, alvor og selvironi taler om venskaber, vinterbadning og klimaangst.

Bogen indeholder 20 strikkeopskrifter, som hver især udspringer af en af strikkernes personlige liv. Mens vi strikker er en sand bolsjebutik af introduktioner til særlige teknikker, strikketips og drinksopskrifter – alt sammen samlet på ét sted.

Mens vi strikker kan købes online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 november.Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.