Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Læs let bøger Sjove børnebøger

Fifi og Chili. Serie til tweens om veninder, jalousi og forelskelser

Fifi og Chili. Serie til tweens om veninder, jalousi og forelskelser

Bodil El Jørgensen har skrevet en sjov og tankevækkende fortælling om pigerne Fifi og Chili, der ikke vil kaldes tabertøser længere.


Fifi og Chili holder sammen i tykt og tyndt. Men det er ikke altid let at være bedste veninder, og nogle gange kan det være svært at styre sin jalousi og usikkerhed.

LÆS OGSÅ: Den første spirende kærlighed. Smuglæs i Dig og mig… måske?

Serien er fortalt fra begge veninders perspektiv og dykker ned i, hvor forskelligt vi oplever verden. Vi kan nemlig ikke altid vide, hvad andre tænker – ikke engang dem vi er allertættest på. Serien er til børn fra cirka ni år.

Fifi og Chili, Bodil El Jørgensen
Bodil El Jørgensen. Foto: Robin Skjoldborg

I Tabertøsernes hævn er Fifi og Chili godt trætte af at blive drillet af Signe fra klassen. Men hvad kan de stille op, når Signe er en af de mest populære piger på skolen?

En dag opdager de ved et tilfælde, at Signe har en virkelig pinlig hemmelighed. Hvis de afslører den, kan de stoppe hende en gang for alle og gøre hende til grin over for de andre i klassen. Men måske er hævnen ikke så sød, som man skulle tro.

I Pebermyntetricket drømmer Fifi om at synge i et band, og en dag får hun chancen. Klubbens band holder nemlig audition. Men Fifi er oppe imod Sara fra klassen, som er virkelig god til at synge.

Konkurrencen er hård, og den ender med at skabe stor splid mellem Fifi og Sara. Pludselig virker det, som om alle på klubben holder med Sara – selv Fifis bedste veninde, Chili – og Fifi føler sig meget alene.

LÆS OGSÅ: Inez Gavilanes om Happy Camper-serien: Vi må ikke glemme, hvor alvorligt det er for børn, når deres forældre bliver skilt

Bodil El Jørgensen er en populær forfatter og skriveunderviser. Hun har udgivet en lang række titler til børn og unge, blandt andet serien om Pigen fra Havet og børnebogen Dig og mig… måske? om den allerførste forelskelse.


Fifi og Chili – Tabertøsernes hævn

Fifi og Chili. Serie til tweens om veninder, jalousi og forelskelser

Vennerne Fifi og Chili må op i mod klassens mest populære pige, som altid nedgør dem og kalder dem tabertøserne.

Heldigvis har pigerne altid hinanden, og sammen lægger de en plan for, hvordan de kan slippe for ydmygelserne og de daglige drillerier. Men det går bare ikke helt som planlagt.

Fifi og Chili er en sjov serie om venskab, intriger og den første forelskelse.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Fifi & Chili (1) – Tabertøsernes hævn online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Fifi og Chili – Pebermyntetricket

Fifi og Chili. Serie til tweens om veninder, jalousi og forelskelser

Fifi får en dag chancen for at gå til audition og blive forsanger i et sejt band, men hun er oppe imod klassekammeraten Sara, som også ønsker at synge i bandet.

Da Sara og Chili pludselig bliver rigtig gode venner, føler Fifi sig svigtet af sin BFF. Men måske er tingene ikke helt, som Fifi tror.

Fifi og Chili er en sjov serie om venskab, intriger og den første forelskelse.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Fifi & Chili (2) – Pebermyntetricket online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Fifi og Chili – Hypnosekrise

Fifi og Chili. Serie til tweens om veninder, jalousi og forelskelser

Fifi skal synge med klubbens band til årets store begivenhed: Forårsfestivalen. Men Fifis mor har glemt at fortælle Fifi, at fætter Johan holder sin konfirmation i samme weekend – og Fifis mor er ikke i tvivl om, hvilken begivenhed der er vigtigst. Chilis mor har taget et hypnosekursus, så nu ved Chili, hvordan man hypnotiserer folk. Måske kan de bruge denne viden til at overbevise Fifis mor om, at Forårsfestivalen er vigtigst?

Fra ca. 9 år

Du kan købe Fifi & Chili (3) – Hypnosekrise online eller i din nærmeste boghandel.

Fifi og Chili – Kærlighedsmagneterne

Fifi og Chili. Serie til tweens om veninder, jalousi og forelskelser

Fifi og Chili er ret forskellige, når det gælder kærlighed. Fiona tænker slet ikke på den slags endnu, men det gør Chili. Og en dag kommer Fiona til at læse en kæmpe hemmelighed i Chilis dagbog. Chili er forelsket i Noa fra klassen! Fiona vil gerne hjælpe Chili, men hun kan jo ikke afsløre, at hun har læst i dagbogen. Heldigvis får hun to magiske kærlighedsmagneter af sin mormor. Mon ikke det er er skæbnens vilje, at Fiona skal bruge dem til at føre Chili og Noa sammen?

Fiona lægger planer, men hun må indse, at når det kommer til kærlighed, går tingene ikke altid efter bogen …

Fra ca. 9 år

Du kan købe Fifi & Chili (4) – Kærlighedsmagneterne online eller i din nærmeste boghandel.