Børnebøger Fagbøger til børn Sjove børnebøger

Sommerlæsning 2024 – Fantastiske børnebøger

sommerlæsning til børn

Uanset om du skal på ferie til udlandet eller nyde den danske sommer, så har vi nogle rigtig gode børnebøger til din sommerlæsning i 2024.


Sommeren banker på døren, og med det kommer mere tid til at læse en masse skønne bøger. Hvis dit barn mangler nogle gode læseoplevelser, som de kan udfylde sommertiden med, så læs med her og se vores anbefalinger til sommerlæsning til børn.

LÆS OGSÅ: Hvad skal vi læse? 15 gode børnebøger
Sommerlæsning til børn – Find den bog, der passer til dig:
Bøger til de mindste

Lille tut og fugleungen

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Rejs med på eventyr sammen med Lille Tut, Gato og Nisse! På Lille Tuts værelse bor Nisse i et musehul i væggen.

Lille Tut, Gato og Nisse flyver ud på eventyr i Nisses økolopeter, en flyvende valnøddeskal. De lander i skoven, hvor de møder en lille fugleunge, der har svært ved at lære at flyve. Heldigvis kan Nisse hjælpe.

Lille Tut findes også som tv-serie skabt af Maria Mac Dalland og produceret af Morten Kaufmann for Toolbox Film og vises på DR Minisjang i 2024.

Du kan købe Lille tut og fugleungen i din foretrukne forhandler eller via linket her
Op ned glad ked

Op ned glad ked - gæt en følelse, børnebøger om følelser,

Læs rimet, se tegningen og gæt følelsen

Jeg smiler hele tiden,
ved ikke over hvad.
Der’ bare solskin indeni,
fordi jeg er så …

Hvilken følelse rimer? Og hvad siger ansigtsudtrykket?

Op ned glad ked er 16 rim om følelser i et børneliv. Det er en billedbog, der med rim, illustrationer og gætteleg lader børn og voksne udforske et bredt spektrum af følelser og lægger op til en snak ud fra barnets egne erfaringer.

Forfatter Marianne Iben Hansen og illustrator Charlotte Pardi har skabt en interaktiv og legende billedbog, som giver børn mulighed for at blive lidt klogere på sig selv og hinanden.

Du kan købe Op ned glad ked – Gæt en følelse online eller i din nærmest boghandel.
Slut put godnat – Spider-man

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Slut put godnat – Spider-Man er en bog fyldt med søde og korte historier, som er perfekte, når man lige skal nå den sidste godnathistorie, inden drømmeland kalder.

I denne højtlæsningsbog får du ni små historier om vores alle sammens yndlingsmurkravler – Spider-Man! Tag på en sidste fantastisk heltedåd med Spider-Man, Miles Morales, Gwen Stacy og alle de andre superhelte og superskurke, inden du skal lukke øjnene.

Slut put godnat er en serie med søde, korte godnathistorier til den perfekte putning.

God fra omkring 4 år.

Du kan købe Slut put godnat – Spider-Man online eller i din nærmeste boghandel.
Slut put godnat – Disney prinsesser

Slut put godnat

Denne bog er fyldt med søde, korte historier, til når man skal nå den allersidste, inden det er slut put godnat.

I denne højtlæsningsbog får du ni små og skønne historier om dine absolutte yndlingsprinsesser. Tag på et sidste fantastisk eventyr med prinsesser som Belle, Ariel, Mulan, Tornerose, Snehvide eller Askepot, inden du skal sove.

Slut put godnat er en serie med søde, korte godnathistorier til den perfekte putning.

God fra omkring 4 år.

Du kan købe Slut put godnat – Disney Prinsesser online eller i din nærmeste boghandel.
De bedste billedbøger

Anton og Farmor flyver op til Vorherre

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

I morgen er det Antons fødselsdag, men han er lidt bekymret. Inde i fjernsynet siger de, at det bliver regnvejr, og så må de jo aflyse den store havefest, som er planlagt. Anton vil sende en mariehøne op til Vorherre, som kan bede om godt vejr, men farmor siger, at mariehøner ikke dur til noget. Heldigvis har farmor en luftballon, så de kan klare opgaven selv.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Anton og Farmor flyver op til Vorherre og be’r om godt vejr online eller i din nærmeste boghandel.
Sol over indre by og historien om en jahat

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Sol er godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat. Sådan én kunne jo løse alle Sols problemer, og måske kunne hun endelig komme i zoologisk have eller i cirkus. Historien om jahatten er anden bog i serien “Sol over indre by” om pigen Sol, som kan finde på lidt af hvert, men har et hjerte af guld.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Sol over indre by og historien om en jahat online eller i din nærmeste boghandel.
Kaptajn Skumskæg og den fantastiske fødselsdagsskude

kaptajn skumskæg

Kaptajn Skumskæg og hendes besætning er tilbage, og de har stjålet Balstyriens legendariske kronjuveler! Men den berygtede Admiral von Dobbel Dekker og hans berømte søpølser er allerede på jagt efter dem, og de indhenter lynhurtigt Skumskuden.

Styrmanden Orleif skynder sig at finde på en rigtig god løgnehistorie, så Dobbel Dekker ikke opdager deres stjålne skat. Pludselig bliver hele skibet forvandlet til en skør fødselsdagsskude. Nu skal Kaptajn Skumskæg og hendes besætning lade, som om de bare leger pirater.

Toke Lotz og Thomas Porsagers sjove historie suppleres perfekt af Sofie Lind Mestertons mindst lige så sjove tegninger, der er propfulde af gakkede detaljer!

God fra omkring 4 år

Du kan købe Kaptajn Skumskæg og den fantastiske fødselsdagsskude online eller i din nærmeste boghandel fra 17. april.
Ringo må ikke være en bangebuks

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Ringo må ikke være en bangebuks! Men er det i virkeligheden måske Ringos far, der er det?

Ringo og far er på legeplads. Ringo har gang i mange spændende ting, men da det kommer til det høje klatrestativ, bliver det måske lidt for spændende. Ringo er i hvert fald ikke helt sikker på, om han nu også tør kravle op i det. Men det mener Ringos far selvfølgelig, at Ringo skal. Man skal jo ikke være en bangebuks.

I en både enkel og sjov streg får Martin Sommer fortalt en historie, som alle forældre kan nikke genkendende til (hvis vi nu er HELT ærlige), og som børnene vil fryde sig over at læse. Alt sammen fortalt med et kærligt glimt i øjet.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Ringo (3) – Ringo må ikke være en bangebuks online eller i din nærmeste boghandel.
Jorden rundt med Disney

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Denne smukke bog er fyldt med Disney-historier. Jorden rundt med Disney er perfekt til eventyrlystne børn, der elsker at rejse – i virkeligheden eller i fantasien.

Igennem 15 eventyrlige, uforglemmelige fortællinger udforsker børn vores vidunderlige verden – fra Linguini og Remys madglade Paris og Simbas afrikanske Kongeslette til Aladdins eventyrlige ørken og Cocos musikalske Mexico. I denne fantastiske skønne bog er der noget for enhver smag!

God fra ca. 3 år.

Du kan købe Jorden rundt med Disney online eller i din nærmest boghandel.
Til børn, der skal læse løs i ferien

Musse & Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen

Musse og Helium, Camilla Brinck

Dette er første bind i den spændende fantasy-serie om de små mus Musse og Helium. Musene er på mystisk vis havnet hos en dame, der hedder Camilla. En dag opdager de små mus et hul i væggen og suges ind i det. Der begynder et magisk og spændende eventyr. De lander i Dyreriget, en mystisk og magisk verden, hvor Musse og Helium er prins og prinsesse. Her får de en farlig, men rigtig vigtig opgave; de skal finde den forsvundne guldost og redde hele Dyreriget fra de hæslige jægerduer og andre onde og uhyggelige væsner. 

Musse & Helium er to fantastiske søskendemus, og i deres magiske verden byder de på underholdning og magi for hele familien. Her tager du del i en unik og myldrende fantasiverden fyldt med grin og spænding.

God fra ca. 6 år.

Du kan købe Musse og Helium (1) – Mysteriet om hullet i væggen online eller i din nærmeste boghandel.
To på ti (5) – En indviklet sag

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Tvillingerne Hans og Grete (nej, ikke dem fra eventyret) kommer hjem fra deres tur til Skotland. De har pakket deres monsterven Frank i en kuffert, men da de vil pakke ham ud, opdager de, at de har taget en forkert kuffert med hjem. Kufferten er nemlig fuld af sand og bandager. Hvor er Frank? Og hvorfor begynder bandagerne at røre på sig? Hans og Grete må både kæmpe mod nye monstre og sætte alt ind på at finde Frank – og måske er sagen mere kompliceret end bare en forbyttet kuffert.

Fra ca. 7 år.

Du kan købe To på ti (5) – En indviklet sag online eller i din nærmeste boghandel.
Dengang jeg var superskurk

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Den nye superskurk, Hjernefyren, er kommet til byen, og han er klar til at tage kampen op mod de højrøvede superhelte! Eller, han vil i hvert fald prøve, for superheltene er hans egne brødre, og de fortjener en lærestreg. 

Desværre er den nye superskurk – Noah – ikke den mest kvalificerede en af slagsen. Men heldigvis får han hjælp, vent…, UHELDIGVIS får han hjælp af sin skøre kusine, Amina, og sammen får de skabt nok problemer for brødrene, men pludselig også for dem selv, deres familie og hele byen. 

Dengang jeg var superskurk er en hæsblæsende, actionfyldt og humoristisk ny roman til de 10-14-årige om den nørdede dreng med den tørre humor, der beslutter sig for at blive superskurk. 

Du kan købe Dengang jeg var superskurk online eller i din nærmeste boghandel fra 25. april.
Lucas O’kult og satans VHS

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Lucas O´Kult flytter til Kvæhlstrup med sin mor og to søskende. De har arvet farfarens hus, efter at han er forsvundet sporløst. En aften finder de en såkaldt VHS-afspiller i kælderen og ser den gyserfilm, der sidder i maskinen. Samtidig begynder der at ske grufulde ting i Kvæhlstrup. Ting, som minder uhyggeligt meget om filmens handling. Folk i byen begynder at mistænke Lucas og hans familie, og Lucas er nødt til at rense deres navn. Men måske er familien rent faktisk mere involveret, end de selv aner.

Fra ca. 9 år

Du kan købe Lucas O’Kult og Satans VHS online eller i din nærmeste boghandel fra 10. oktober.
Fagbøger til nysgerrige børn

Sallys far skal virkelig quizze

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Sallys far skal virkelig quizze er en quizbog, hvor hele familien kan være med og dyste mod hinanden. 

Sallys far elsker at fortælle historier fra gamle dage. Men Sally ved bare aldrig, om det, han fortæller, er sandt.

Kan det virkelig passe, at alle mennesker engang ejede en kæmpe bog, som indeholdte alle andres telefonnumre? 

Og kan det passe, at børn i gamle dage kun fik fødselsdagsgaver én gang i hele deres liv – den dag de blev født? 

Nu kan du gætte med, når Sallys far quizzer. Er det løgn, eller er det rigtigt, det han siger? 

God fra omkring 5 år

Du kan købe Sallys far skal virkelig quizze online eller i din nærmeste boghandel fra 25. april.
Verdens vildeste mysterier

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

I Verdens vildeste mysterier kan du læste om nogle af de mysterier, som man stadig kan stille spørgsmålstegn ved.

Fandtes Atlantis? Hvad var Area 51, og hvem dræbte egentlig John F. Kennedy? Lars Henrik Aagaard fortæller om de mest gådefulde mysterier i verden, og så giver han sine videnskabelige bud på, hvordan tingene hænger sammen. 

God fra omkring 10 år.

Du kan købe Verdens vildeste mysterier online eller i din nærmeste boghandel. 
Radionauterne

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Tag med Radionauterne på en fantasisk opdagelsesrejse gennem videnskabens store og små vidundere. 

Rejs helt ind i den mindste celle og kom med ud i det enorme verdensrum. Der er masser af magisk viden, og Radionauterne har brug for dig. Tryk på skyl-ud-knappen på toiletten og svøm med lorten ned i kloakken, eller find de mystiske dyr, som gemmer sig dybt nede på havets bund. Undervejs kan du gå på opdagelse i de mange illustrationer, og hver gang du åbner bogen, vil du finde nye spændende detaljer om alt det, som gør os nysgerrige og som forundrer os. 

Du kender måske Radionauterne fra deres podcast, hvor de formidler videnskab for børn, og det er landets største børnepodcast.

Du kan købe Radionauternes STORE opdagelsesrejse – For nysgerrige børn online, eller i din nærmeste boghandel.
De små dyrenørder – Syv fantastiske dyr

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Sebastian Klein bliver ofte overrasket over, hvor tidligt børn begynder at interessere sig for at have styr på dyrefacts.
Denne bog Syv fantastiske dyr er til lige netop dem, der er små dyrenørder. I bogen har de mulighed for at nørde igennem og få endnu mere styr på detaljerne om syv af de mest fantastiske dyr: løven, pandaen, næsehornet, tigeren, elefanten, isbjørnen og giraffen. 

God fra 5 år.

Du kan købe Sebastian Kleins Syv fantastiske dyr online eller i din nærmeste boghandel.
Historier man kan mærke

Den stjålne arving

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

4. bog i den populære serie ‘Folk of the Air’ af bestseller-forfatteren Holly Black.

De sidste otte år har freden hersket i Faerie, men i nord lægger lady Nore planer, som skal sikre hende den hævn, hun har tørstet efter så længe. 

Suren har søgt tilflugt i menneskenes verden fra de rædsler, hun måtte udstå ved Tændernes Hof. Men da hun en nat falder i et baghold, bliver hun reddet af prins Oak. Og nu står hun i gæld til ham. En gæld han gerne vil indfri ved at tage hende med tilbage til Faerie, hvor hun skal hjælpe ham med at fuldføre en plan om at drage mod nord. Det sted Suren hader og frygter af hele sit hjerte.

Du kan købe Folk of the Air (4) Den stjålne arving online eller i din nærmeste boghandel.
En af os vender tilbage

Sommerlæsning 2024 - Fantastiske børnebøger

Lige siden Simon døde, har livet ikke været nemt for eleverne fra Bayview. Først måtte Bayview-firkløveret bevise, at de ikke var mordere, dernæst skulle en ny generation finde ophavsmanden til en ondskabsfuld leg. Og nu starter det igen …

Først lyder beskeden som en dårlig joke: Tid til en ny leg, Bayview. Men da en elev pludselig forsvinder, er det tydeligt, at denne ’leg’ er blevet alvor – og ingen forstår reglerne.
Ingen kan føle sig sikre, og da en uventet person vender tilbage til Bayview, begynder tingene at blive ubehagelige …

En af os vender tilbage er tredje bog i En af os lyver-serien.

Du kan købe En af os vender tilbage online eller i din nærmeste boghandel.
Den sommer alting ændrede sig

Den sommer alting ændrede sig, Jenny Han, ungdomsbøger

I alle de år Belly har holdt sommerferie ved havet, har hun haft et crush på brødrene Conrad og Jeremiah. Men de har altid bare været venner.

Lige indtil den sommer altid ændrede sig. Lange blikke, generte smil og nye, ukendte følelser.

Problemet er bare, at det ikke kun er én af brødrene, som har fået øjnene op for Belly – det har de begge to.

Hvad skal Belly nu gøre?

Den sommer alting ændrede sig er første bog i Sommer-trilogien, der er skrevet af Lara Jean-forfatteren Jenny Han.

Fra ca. 12 år.

Du kan købe Sommer (1) – Den sommer alting ændrede sig online, eller i din nærmeste boghandel.
Det lysende hjerte

Det lysende hjerte, Boris Hansen, ungdomsbøger

En episk fantasy-sci-fi-fortælling om fysiske rejser ind i bøgernes verden.

I tredje bind af Tavse Verdener kæmper tre forskellige parter om at løse mysteriet om ‘mareridtsbogen’ – en fiktion, der snart vil åbne sig i Strømmen, og som potentielt kan give uanet magt til den, der finder den først.

Både Olivias hold af fiktionsagenter og seriemorderen Victor deltager i det skæbnesvangre kapløb om at regne ud, hvilken slags bog, der er tale om, og hvad forklaringen er på det lysende spøgelse, der tilsyneladende kalder på hjælp inde fra fiktionen.

Du kan købe Tavse verdener (3) – Det lysende hjerte online, f.eks. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.