kvindernes internationale kampdag

Who run the world? GIRLS! Who run the world? GIIIIRLS! … I anledningen af kvindernes internationale kampdag har vi samlet en liste over fire stærke heltinder, som du helt sikkert gerne vil have med i dit girl squad.

1: Xenia fra Valget

Xenia er hårdtarbejdende, dygtig og dedikeret. Hun kæmper for en bedre verden, men hun er heller ikke bleg for at gå på kompromis med sine principper for at hjælpe dem, der har brug for det.

☞ Læs mere om Valget her.

Valget18-årige Xenia er godt på vej til at blive frontfigur for Etisk Parti, hvor hun både kan få indfriet egne ambitioner og forhåbentlig gøre den forskel i verden, som hun brænder så meget for.

Men da hun møder en lille pige, der er flygtet alene til Danmark, bliver hun sat i et svært dilemma, for det viser sig hurtigt umuligt at vælge både succes og samvittighed. Situationen spidser til, og tidspunktet, hvor hun må træffe et valg rykker tættere på.

2: Alice fra Hazel Wood

Alice er en eskapist og en hjertelæser med en skarp tunge. Da hendes mor bliver kidnappet af mørke væsner, tøver hun ikke med at smide alt, hvad hun har i hænderne for at redde hende. Hun er en af den slags venner, der hører til i ethvert squad.

☞ Læs mere om Hazel Wood her.

hazel wood, hazelwood, melissa albert, young adult, fantasy, fantasyromanKulsort uheld har altid forfulgt 17-årige Alice og hendes mor. For at holde sig et skridt foran har de derfor været på farten det meste af Alices liv. En dag dør Alices mormor alene på sit gods, Hazel Wood. Hun var lidt af en enspænder og kultforfatter til en samling dystre eventyr. Samtidig bliver Alices mor bortført af et væsen, som hævder at være fra Hinterland – den grusomme, overnaturlige verden, hvor Alices mormors eventyr foregår. Det eneste spor, Alice har fra sin mor, er en seddel med beskeden: “Hold dig væk fra Hazel Wood”…

3: Ida fra Provinspis

Ida giver ikke en fuck for nogen, og hun er både rastløs og rapkæftet. Hun siger gerne sin mening, og lader ikke andres meninger påvirke hende for meget. Hun er badass hele vejen igennem.

☞ Læs mere om Provinspis her.

ProvinspisIda lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

4: Inej fra Kragens kald

Inej er en lydløs snigmorder og dødbringende knivkaster. Hun kan virke lidt reserveret, men kommer du på tværs af hende kan det blive fatalt, og vi er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun altid vil være der for sine venner.

☞ Læs mere om Kragens kald her.

Kragens kald, six of crows, leigh bardogu, young adult, ungdomsbøger

Seks forbrydere – én umulig opgave!

Kaz er et kriminelt geni, som har svært ved at sige nej til en umulig opgave. Med hjælp fra fem livsfarlige forbrydere, der hver især besidder særlige praktiske og magiske evner, vil han forsøge at befri et gidsel fra en uindtagelig fæstning. Belønningen er enorm – men dødstruslen er lige så stor. Den værste trussel … er dem selv.